MED949F3C3F85DF459DB077DF7A73324C95

Strandpromenaden 102

Malen

Villa med fantastiskt läge på Malen i Båstad

På lugnt och bekvämt läge längs Strandpromenaden på Malen i Båstad finner ni denna trevliga villa med stor och uppvuxen trädgård i söder! Här bor man på första parkett intill sanddynor och hav där havets vågor och brus hela tiden gör sig påminda! Fastigheten är från 60-talet med många härliga originalattribut i bra skick med stor härlig söderträdgård med skyddande loggiarum. Ett hem med barfotaavstånd till svalkande dopp och vackra solnedgångar. Välkomna att kontakta Djavad Kristensen för mer information!

 • Pris
  22 950 000 kr
 • Boyta
  188 m2
 • Biarea
  29 m2
 • Antal rum
  8
 • Tomtarea
  1 032 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK05372

Strandpromenaden!

Välkommen till denna 60-tals villa på strategiskt bästa läge på Malen i Båstad! Här bor man på första parkett framför havet med underbara vyer över sanddynorna och vattnets blåa silhouette! Dessutom på lugnt och bekvämt läge centralt i Båstad med barfota - avstånd till badbrygga och sandstrand, och gångavstånd till restauranger och allt annat Båstad har att erbjuda. En äldre villa i mycket bra skick med stor och soldränkt trädgård! Villan om 188 kvm är disponerad över 1,5 plan där entréplan består av kök och matrum med fina vyer över hav och strand, stort vardagsrum med access till uteplats och trädgård i söder, badrum samt två stycken sovrum. Här finns även ytterligare utrymme i den östra vinkeln som med fördel inreds som separat gästavdelning. Idag inrymmer denna del en äldre veterinärklinik med mottagningsrum, förråd, pannrum, tvättrum och bastu! Från hallen går trappan upp till övre våning. Här finns ett rymligt allrum, badrum, tre sovrum varav ett större med egen klädkammare och en större balkong i anslutning till sovrummet. All interiör i bostaden är i genomgående äldre men i gott skick! Från entréplan kommer man även ut till den överbyggda terrassen. Här kan man njuta av solen många timmar under en dag, då den ligger i söderläge. Det finns även ytterligare en uteplats som är stenlagd. En stor och soldränkt trädgård! Sammantaget en fastighet på mycket bekvämt läge i centrala Båstad. Dessutom med stor tomt och vackra vyer över sanddynorna och havet!

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Carport för två bilar. Löpande underhållen fastighet.

Övriga byggnader

Mindre lekhus på trädgården.

Bilplats

Carport plats för 2 bilar

Övrig information om tomten

Uppvuxen och stor södertomt med sol hela dagen.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1963

Fönster

2-glas

Grund

Gjuten platta + Krypgrund

Fasad

Tegel & trä

Tak

Betong

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (CTC ca 2011)

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Pantbrev

600 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

6 juli 2022

Energiklass

D

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

6 716 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

Renhållning

2 997 kr

El

12 713 kr/år

VA

1 500 kr

Total driftskostnad

25 542 kr

Om området
Generellt

Malen ligger längs med Båstads strandpromenad och är ett av de attraktivaste områdena i Båstad med vacker sandstrand. Via Strandpromenaden tar man sig enkelt till hamn och tennis och man har även närhet till fina promenadstråk längs med kusten och i Malens skog. Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Närservice

I centrala Båstad finns all service som behövs så som affärer, butiker och restauranger. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutik, café, restaurang samt skoaffär.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Strandpromenaden 102
Malen

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg