MEDE1EB3064018A4AF081E2B7CCD52F2C29

Starbyvägen 408

Starby

Stora ytor med högt i tak

Välkommen till Starby och denna charmiga och välskött villa i lugna öppna omgivningar. Villan har anor från sent 1800 tal och en hel del av husets äldre charm är bevarad samtidigt som en del är uppdaterat och moderniserat. Rymlig villa med ytor på tre plan ger plats till hela familjen och härligt nybyggt trädäck med badtunna i trädgården. Gedigen villa där ovanvåningen nyligen inretts med svå stora sovrum, hall och toalett. Entréplanet har kök, stort vardagsrum och badrum, utöver det en rymlig källare med gott om yta för både sovrum eller hobbys. Solpaneler har nyligen installerats liksom elbilsladdare. Välkomna till Starby och denna hemtrevliga villa!

 • Pris
  3 195 000 kr
 • Boyta
  161 m2
 • Biarea
  80 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  730 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  AO05996

Kommande visning

Föranmälan krävs. Kontakta Anna för att boka din tid.

Välbyggd villa

Nu presenterar vi denna charmiga fastighet i Starby som nyligen fått ett ordentligt lyft med inredd ovanvåning. Gedigen och välskött villa i 1,5 plan med källare på naturskönt lantligt läge med omkringliggande åkerlandskap. Öppna gröna omgivningar med böljande landskap och vyer mot åsen. Starby är en mindre by några kilometer utanför Ängelholm som med sitt strategiska läge har närhet till de omkringliggande orterna Strövelstorp, Munka-Ljungby, Åstorp och Klippan med service och kommunikationer. Vid huset finns grusad uppfart med plats för flera bilar och även elbilsladdare. Friliggande byggnad erbjuder carport samt nyligen uppfräschad isolerad verkstad/förrådsrum. Genom en av husets två fina verandor nås entrén där vi kommer in i hall med golvvärme och nytt golv. Från hallen till höger ligger köket som är rymligt med gott om skåp och förvaring samt plats för matbord. Vidare finns badrum med badkar och därefter stort sovrum med fint plankgolv. Samma fina plankgolv finns även i det stora vardagsrummet som sträcker sig längs med hela hussidan med fönster åt tre håll samt värmande öppen spis. Här finns plats för både matbord och soffgrupp. Utgång till trädgården genom vacker veranda med fina snickerier och inglasning. Här har nuvarande ägare nyligen byggt trädäck med badtunna där man gärna njuter av kvällssolen. I trädgården finns även uteplats och nybyggt vedförråd. Tillbaka i huset leder trappa ner till källarplan som har bra takhöjd, klinkergolv och golvvärme från den nyinstallerade luft/vatten värmepannan. Här finns tvättstuga, förråd, teknikrum, stort helkaklat badrum och sovrum/kontor. Ovanvåningen de senaste åren inretts och fått ny trappa från entréhallen. Här finns två stora sovrum med fina takbjälkar och panelklädda väggar. Hela planet har nytt ljust trägolv som snyggt smälter in i husets charm. Här finns även ny WC samt möblerbar hall. Precis intill fastigheten finns grönområde med lekplats, fotbollsplan och grillplats som går utmärkt att utnyttja. Solceller installerades med batteri på 10kWh i juli i år och kommer kommer enligt beräkningen generera ca 4500-5000 kWh vilket kommer minska driftskostnaden. Varmt välkomna till Starby och denna välskötta villa - kontakta Anna för att boka din tid för visning!

Kök

Kök med inredning i trä och vitrin skåpsluckor, mörk laminatbänkskiva, kakel över diskbänk. Utrustat med spis med ugn (ny), fläkt (ny), diskmaskin (ny), kyl och frys i fullhöjd. Stommar och luckor i kök sattes in 2017.

Badrum entréplan

Äldre badrum med badkar, toalett och handfat.

Badrum källarplan

Rymligt helkaklat badrum med dusch, toalett, handfat.

Tvättstuga källarplan

Stort tvättrum med tvättmaskin (2021) och torktumlare. Gott om plats för torkning.

Toalett ovanvåning

Helt ny toalett med handfat och toalett.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Flera renoveringar har gjorts sedan 2021: Ovanvåning inredd med två sovrum, hall och toalett om totalt ca 65 kvm, byggt trappa till ovanvåning. Delat av hallen och lagt golvvärme på entréplan. Byggt ny altan med badtunna. Byggt vedbod. Isolerat förråd och satt in element samt renoverat till verkstad/hobbyrum. Ny vägg vid trappa i källare. Ny luft/vatten värmepump. Ny solcellsanläggning med batteri installerades i juli 2023. Ny elcentral med automatsäkringar, två jordfelsbrytare. Dragit om ca 90% av elledningarna. Monterat och installerat undercentral till badtunna och elbilsladdare. Uppdaterat vissa vitvaror i köket.

Beskrivning uteplats

Nybyggd altan i anslutning till verandan med badtunna. Stensatt uteplats.

Övriga byggnader

Isolerad verkstad/förråd på ca 15kvm samt ca 15kvm carport/vedförråd.

Bilplats

Uppfart samt carport.

Beskrivning uteplats

Nybyggd altan i anslutning till verandan med badtunna. Stensatt uteplats.

Övrig information om tomten

Trädgårdstomt med häckar och träd. Gräsmatta samt grusad uppfart på entrésidan.

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1885

Fönster

2-glas kopplade, 3-glas isoler

Grund

Källare

Fasad

Trä

Tak

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburet system via luft/vatten värmepump (2021)

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Starby GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Starby GA:3 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Väg, 11-STA-137.1

Nätbolag

EON

Pantbrev

1 695 750 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

23 april 2021

Energideklarationsförbrukning

123 kWh/kvm och år

Energiklass

G

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 082 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

4,0

Renhållning

3 900 kr

Elförbrukning

13 714 kWh/år

El

49 900 kr/år

VA

6 600 kr

Sotning

600 kr

Total driftskostnad

61 000 kr

I kostnad för el ingår även uppvärmningskostnad. Det ingår även 4000kr för 3-4 kubik ved som använts. Kostnaderna avser år 2022, kommer att bli ca 4500-5000 kWh mindre på årsbasis då solceller installerades nyligen. Elbilsladdare finns och denna kostnad är inkulderad i elkostnaden. Energideklarationen som finns är gjord innan den gamla elpannan byttes ut mot ny luft-vatten värmepump. Kostnad för försäkring och fastighetsskatt tillkommer.
Om området
Dokument
Karta
Starbyvägen 408
Starby

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, triggar mig. Att få utveckla mitt nätverk och hjälpa människor från en bostad till en annan är hedersamt, och jag gör mitt yttersta för att både säljare och köpare ska vara nöjda och känna trygghet"

Engagemang och kundrelationer är något Anna alltid sätter fokus på och som genomsyrar affärerna. Sporttokig tävlingsmänniska som gärna har många bollar i luften och som sedan 2015 har arbetat i mäklarbranschen och förmedlar både villor, bostadsrätter, gårdar och tomter som ger ett härligt och varierat arbetsområde. Som född och uppvuxen på Bjärehalvön är lokalkännedomen stor och har byggts upp under en lång tid, Anna har koll på var närmsta glasskiosk, cykelväg eller badbrygga finns. Sitter Anna inte på kontoret i Ängelholm eller Båstad så hittar ni troligen henne på padelbanan, fotbollsplanen eller i skidbacken.

anna.jpg