Villa Lanterna Fasad

Norreborgsvägen 87

Ven

Unik bostadsmöjlighet på Ven med panoramautsikt och hållbar design

Välkommen till Villa Lanterna - ditt framtida sommarparadis på Ven med svårslagen havsutsikt och gångavstånd till badstrand och småbåtshamn. En unik möjlighet att förvärva en plats för det sköna ölivet inramat av modern design och hållbar arkitektur mellan grönska, himmel och hav.

 • Pris
  7 495 000 kr
 • Boyta
  77 m2
 • Biarea
  28 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  566 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK06095

Kommande visning

Vänligen kontakta mäklaren för att anmäla dig till visning!

Villa Lanterna

På en majestätisk plats, med två minuters gångväg ner till Norreborgs strand och hamn på Vens lummiga norra kuststräcka, ligger en sällsynt obebyggd tomt med byggrätt för ett exklusivt bostadshus med panoramautsikt över havet. Bygglovet är klart och ett dedikerat team av erfarna entreprenörer och konsulter står redo att förverkliga projektet. Det är med stor glädje som Nadjafi Kristensen Fastighetsförmedling i samarbete med Albert Orrling Architecture erbjuder denna unika möjlighet att förvärva Villa Lanterna, ett kommande sommarhus utöver det vanliga. Det här är mer än bara en fastighet, det är en vision för livet på Ven, där varje detalj noggrant utformats för att skapa en plats för spektakulära utsikter, avkoppling och gemenskap. Bottenvåningen öppnar sig mot trädgårdens skyddande grönska, ovanvåningen mot himmel och hav. På bottenvåningen flyter det generösa köket ihop med uteplatsen med dess grillkök och gästhuset med dess eldstad, och bildar ett förlängt nedre vardagsrum där ute och inne smälter samman. På höjden fortsätter köksrummet upp till nock och leder vidare till det övre vardagsrummet, takterrassen och ovanvåningens spa med havsutsikt. En oas inramad av frodig grönska och Öresund i fonden. Med två badrum och två sovrum i huvudbyggnaden, ytterligare ett badrum och två dubbelbäddar i gästhuset, och vardagsrummets sovalkov med japanska skjutdörrar och dubbelbädd med havsutsikt finns här gott om plats för att dela det sköna ölivet med släkt och vänner.

En Framtidens Bostad:

Huset är också ett exempel på hållbart byggande som respekterar planetens gränser. Ett exceptionellt långtgående miljövänligt byggsystem har utarbetats i projektet, med bl.a. betongfri grund av granit och återvunnet glas, en stål- och plastfri trästomme av virke från hyggesfritt skogsbruk och biobaserat VVS-rörsystem. Huset blir också i hög grad självförsörjande på värmeenergi med sin kombination av värmepump, värmeåtervinning och solceller.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

OBS: Renderingarna/3d bilderna kan skilja sig från verkligheten.

Beskrivning uteplats

Trallad uteplats på ena gaveln mot söder och norr.

Övriga byggnader

Priset avser nyckelfärdigt hus utan gästhus. Totalpris inkl. gästhuset är 8 695 000 kr. Angiven boarea och antal rum är inklusive gästhus om 28 kvm. Totalt inrymmer hus och gästhus plats för 10 bäddar.

Bilplats

Plats för biluppställning efter behov.

Beskrivning uteplats

Trallad uteplats på ena gaveln mot söder och norr.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

2024

Fönster

3-glas, ekfönster

Grund

Granit, återvunnet glas, lera och eksyllar

Fasad

Trä

Tak

tegel

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Mekanisk - FTX

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft/vatten kombinerat FTX

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1987-10-01) Landskapsbildsskydd (1966-03-01)

Pantbrev

5 500 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

665 000 kr

Driftkostnader
VA

0 kr

Total driftskostnad

0 kr

Driftkostnader är delvis baserat på bostadsinnehavarens användande. För mer information om driftkostnader kontakta Nadjafi & Kristensens Fastighetsförmedling. 0431-37 10 39 eller [email protected].
Om området
Generellt

Ven är en svensk ö i Öresund, belägen cirka 4,5 kilometer från den skånska västkusten och 8,5 kilometer från närmsta punkt på Själland i Danmark. Ön har kallats "Pärlan i Öresund" och är ett populärt turistmål. Ven är känd för den branta kusten Backafall. Den danske vetenskapsmannen Tycho Brahe byggde på 1500-talet sitt slott Uranienborg och sitt observatorium Stjerneborg ungefär mitt på ön. På Ven ligger även Sankt Ibbs kyrka. Ön är en enda platå som höjer sig upp till 39 meter över havet. Denna topp saknar namn men den befinner sig inte långt från Vens sydligaste udde. Landskapet är bördigt tack vare jordmånen och det för nordiska förhållanden milda klimatet. Längs hela kusten stupar ön brant ner mot havet där Öresund möter en stenig strand. Denna branta kust kallas för Backafall. Större skogar saknas men mindre bestånd av träd förekommer närmast kusten. De stora näringarna på ön är främst turism, fiske, sjöfart och jordbruk. Hela Ven klassas som naturreservat (Backafallen)eller naturvårdsområde (resten av ön) så särskilda regler gäller - det är förbjudet att tälta och plocka blommor, till exempel växter.

Kommunikation

Ventrafiken bedriver färjetrafik mellan Landskrona och Ven, som det enda rederiet året om. Med branter rakt ner i havet, stränder, pittoreska sommarstugor, mysiga caféer och roliga backar gör att cykla på Ven är en populär sysselsättning. På ön finns både buss och taxi.

Närservice

Uranienborgs skola är en liten personlig skola. Där går elever från förskoleklass till årskurs fem. Möllebackens Livs eller "Handlarn" tillhandahåller venbor med livsmedel året runt. Ven har även ett whiskydestilleri samt butiker, restauranger och caféer.

Övrigt

Sommartid kan du även åka från Köpenhamn i Danmark och Råå i Helsingborg.

Dokument
Karta
Norreborgsvägen 87
Ven

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg