MED704448A7F40D4AABB8FF830677E2BB8F

Norra Strandvägen 19

Mellbystrand

Enplans pärla vid sanddynor och hav i Mellbystrand

Välkommen till strandnära drömboende i Mellbystrand! Denna pärla ligger intill sanddynor och stranden med badrocksavstånd till vattnet. Imponerande tomt på 1038 kvm för avkoppling och utomhusnjutning. 170 kvm villa med öppen planlösning och loft med havsutsikt. Charmig paviljong för avkoppling. Badrum, klädkammare, 4 sovrum, fibernät och vattenburen golvvärme. En plats där naturskönhet och avkoppling blir livsstil. Välkommen att höra av dig till Philip Pahlett för ytterligare info.

 • Pris
  8 495 000 kr
 • Boyta
  170 m2
 • Antal rum
  7
 • Tomtarea
  1 038 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  PP05962

Välkommen till din drömboende vid stranden! Denna pärla har det bästa läget i Mellbystrand, med sanddynorna och stranden som din närmsta granne och badrocksavstånd till det kristallklara vattnet. Här får du uppleva livet i första raden till en av Mellbystrands finaste sandstränder. Med en imponerande tomt på hela 1038 kvm är avkoppling verkligen prioriterat. Här kan du njuta av soliga dagar på stenlagda ytor som omger villan och skapa flera mysiga utomhusmiljöer för att dela oförglömliga stunder med vänner och familj. Den charmiga paviljongen inbjuder till lugna och avslappnande ögonblick medan du blickar ut över det magnifika landskapet. Villan själv är enastående med sin öppna och ljusa planlösning. Byggd 2005 och spridd över en våning, sträcker sig den generösa ytan om ca 170 kvm över ett harmoniskt utrymme. Den integrerade öppna planlösningen mellan köket och det luftiga rummet skapar en känsla av rymd och öppenhet. Med öppningsbara glaspartier mot sanddynerna kan du enkelt förlänga ditt boende till naturens skönhet. Som kronan på verket når du via den eleganta spiraltrappan ett loft med hisnande utsikt över sanddynerna och havet. Här kan du skapa din egen fristad av ro och njutning. Vattenburen golvvärme i hela villan, med undantag för loftet och ett sovrum, ger en behaglig atmosfär året runt. På höger sida av hallen hittar du det praktiska, helkaklade badrummet, klädkammaren, ett allrum med utgång till den soliga uteplatsen i söderläge och de fyra rymliga sovrummen. Här finns gott om plats för både avkoppling och vila. Denna fastighet är dessutom ansluten till fibernätet, vilket ger dig både snabbt internet och modern bekvämlighet. Sammanfattningsvis erbjuder detta boende inte bara ett fantastiskt hem, utan också en livsstil som kretsar kring naturens skönhet och avkoppling. Välkommen till en plats där drömmar om strandnära boende blir verklighet!

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Ursprungshuset byggdes 1952. Idag har man enbart kvar eldstaden som murats om under senare år. Man gjorde en större renovering under 1970-talet. Då tillkom tak, takstolar och vind. Detta finns kvar i den östra delen av villan. Samtidigt gjöts betongplattorna i förrådet och i det norra sovrummet. De betongplattorna finns kvar idag. Resten av villan är från byggåret 2005.

Övriga byggnader

Finns också en paviljong intill boningshuset med putsad fasad, plåttak och vikdörrsparti i kombination med intillbyggt förråd.

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggår

2005

Fönster

2-glas

Grund

Betongplatta

Fasad

Puts

Tak

Glaserat tegel

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Luft/vatten. Vattenburen golvvärme förutom i ett sovrum med elradiator.

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Planbestämmelser

Detaljplan (2011-05-26)

Pantbrev

2 653 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

4 054 000 kr

Driftkostnader
Renhållning

1 869 kr

Elförbrukning

6 697 kWh/år

El

19 100 kr/år

VA

4 839 kr

Total driftskostnad

25 808 kr

Kostnaden för el omfattar även kostnaden för uppvärmning.
Om området
Generellt

Mellbystrand, badorten som lockar allt fler till permanent boende. Det är inte så konstigt. Kombinationen av lugn och harmoni vid havet och närheten till E6:an gör Mellbystrand till ett passande boendealternativ för de flesta. Sveriges längsta sandstrand sträcker sig längs orten.

Kommunikation

Laholms kommun har ett vittförgrenat nät av kommunikationsleder. E 6 och Västkustbanan skär genom kommunens västligaste, riksväg 15 förbinder Halmstad med Karlshamn i Blekinge och riksväg 24 Laholm med Hässleholm i nordöstra Skåne. Busslinje Laholm - Laholms tågstation - Mellbystrand - Skummeslövsstrand - Tuvelyckan och Båstads tågstation går genom Mellbystrand.

Närservice

Sommarparadiset Mellbystrand är uppbyggt kring turismen. För att tillmötesgå de många besökarna och de fast boende finns bland annat restauranger, affärer, köpcenter, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg. Orten bjuder också på många utomhusaktiviteter förutom havsbad till exempel fotbollsgolf, minigolf och motionsslingor.

Övrigt

Vid Lagans mynning eller Lagaoset är intresset för sportfisket av lax och havsöring stort. Naturen här är föränderlig med de strand sporrar som bildas när havsströmmarna får utloppet att sakta flytta sig norrut. En vacker plats att besöka och kanske prova på kitesurfing!

Karta
Norra Strandvägen 19
Mellbystrand

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg