MED9CFF9283EB36412595D8CA3E57789C51

Mellbyrundan 17

Mellbystrand

Charmig enplansvilla i attraktiva Mellbystrand

En charmig enplansvilla i Mellbystrand med perfekt balans mellan modern bekvämlighet och naturskön omgivning. Beläget på en lugn och trivsam återvändsgata, men ändå nära till bland annat handelsplats och skolor. Stranden når man bara en kort promenad bort. Huset är utformat med miljövänlighet i åtanke med solpaneler och stilfulla materialval från renoveringen 2023. Med sex rum och kök, inklusive fyra generösa sovrum, erbjuder det gott om plats för familj och gäster. Den smarta layouten och förvaringslösningarna gör vardagen både smidig och bekväm. En rymlig vardagsrum med en mysig kamin leder ut till det soliga altandäcket och uterummet. Den praktiska groventrén tar dig till garaget och tvättstugan, med ytterligare badrum och sovrum i närheten. En inhägnad tomt erbjuder flera uteplatser för utomhusliv året runt. Sammantaget är detta ett välskött och välplanerat hem som ger dig det bästa av Mellbystrands kustliv! Välkommen att kontakta Philip Pahlett för ytterligare info.

 • Pris
  4 995 000 kr
 • Boyta
  157 m2
 • Biarea
  45 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  988 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  PP06195

Kommande visning

Föranmälan krävs. Kontakta Philip för att boka tid, eller för att boka privat visning.

Kommande visning

Föranmälan krävs. Kontakta Philip för att boka tid, eller för att boka privat visning.

Välkommen till ett hem där bekvämlighet möter natur i den charmiga staden Mellbystrand! Denna enplansvilla, belägen i ett trivsamt område, erbjuder en perfekt balans mellan modern bekvämlighet och pittoresk omgivning. Med stranden bara en kort promenad bort och ett pulserande handelscentrum tvärs över gatan, är detta verkligen platsen där du kan njuta av livets alla fördelar. Hemmet är utformat med miljövänlighet i åtanke, med solpaneler som markerar starten på din hållbara livsstil. Renoverat med stilfulla materialval under 2023, välkomnar detta hus dig med en modern atmosfär från första steget över tröskeln. Med sex rum och kök, inklusive fyra generösa sovrum, finns det gott om plats för hela familjen eller för att välkomna gäster. Den smarta layouten och effektiva förvaringslösningarna gör vardagen både smidig och bekväm. Koppla av i det rymliga vardagsrummet, komplett med en inbjudande kamin som skapar en mysig atmosfär, perfekt för avkopplande kvällar. Från vardagsrummet leder den söderläge utgången till det soliga altandäcket och uterummet, där du kan njuta av havsluften och ljuset. Den praktiska groventrén tar dig direkt till garaget och tvättstugan, med ett extra badrum och sovrum i närheten för ökad bekvämlighet. Sovrummen är rymliga och erbjuder gott om plats för förvaring av dina ägodelar. Den inhägnade tomten erbjuder flera uteplatser i olika väderstreck, vilket gör det möjligt att njuta av utomhusaktiviteter året runt. Här finns gott om plats för trädgårdsfester eller lugna stunder i solen. Sammanfattningsvis är detta ett välskött och genomtänkt hem som ger dig närhet till allt som Mellbystrand har att erbjuda. Missa inte chansen att uppleva det bästa av kustlivet i denna fantastiska villa!

Övrig information

Information
Beskrivning uteplats

Flertalet uteplatser på fastigheten i olika väderstreck.

Bilplats

Plats för 2-3 bilar

Beskrivning uteplats

Flertalet uteplatser på fastigheten i olika väderstreck.

Övrig information om tomten

Inhägnad trädgårdstomt.

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggår

1977

Fönster

3-glas

Grund

Betongplatta

Fasad

Trä

Tak

Tegel

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Värmepump-luft/vatten + Solpaneler + Kamin

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Planbestämmelser

Detaljplan (2010-03-25)

Pantbrev

3 825 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

28 mars 2022

Energideklarationsförbrukning

43 kWh/kvm och år

Energiklass

C

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

2 733 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

2 800 kr

Elförbrukning

11 798 kWh/år

El

23 596 kr/år

VA

7 000 kr

Total driftskostnad

33 396 kr

Kostnad för el omfattar även kostnad för uppvärmning. Snittpris/kWh har räknats till 2 kr. Uppgifter från säljaren. Solpanelerna förväntas ge 4630 kWh/år.
Om området
Generellt

Mellbystrand, badorten som lockar allt fler till permanent boende. Det är inte så konstigt. Kombinationen av lugn och harmoni vid havet och närheten till E6:an gör Mellbystrand till ett passande boendealternativ för de flesta. Sveriges längsta sandstrand sträcker sig längs orten.

Kommunikation

Laholms kommun har ett vittförgrenat nät av kommunikationsleder. E 6 och Västkustbanan skär genom kommunens västligaste, riksväg 15 förbinder Halmstad med Karlshamn i Blekinge och riksväg 24 Laholm med Hässleholm i nordöstra Skåne. Busslinje Laholm - Laholms tågstation - Mellbystrand - Skummeslövsstrand - Tuvelyckan och Båstads tågstation går genom Mellbystrand.

Närservice

Sommarparadiset Mellbystrand är uppbyggt kring turismen. För att tillmötesgå de många besökarna och de fast boende finns bland annat restauranger, affärer, köpcenter, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg. Orten bjuder också på många utomhusaktiviteter förutom havsbad till exempel fotbollsgolf, minigolf och motionsslingor.

Övrigt

Vid Lagans mynning eller Lagaoset är intresset för sportfisket av lax och havsöring stort. Naturen här är föränderlig med de strand sporrar som bildas när havsströmmarna får utloppet att sakta flytta sig norrut. En vacker plats att besöka och kanske prova på kitesurfing!

Dokument
Karta
Mellbyrundan 17
Mellbystrand

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg