MED3D4B496AB8A74122BE94EA7E7D869EBE

Lövängsvägen 6

Skälderviken

Sekelskifte med Skälderviken i blickfånget

På avundsvärt läge och med ståtlighet reser ståndsmässiga Villa Torshall sig vackert på kullen ovanför Skäldervikens vackra kustsamhälle. Här finner vi en av regionens vackraste villor som med sin parkliknande trädgård om nästan 1ha ner mot havet utstrålar något alldeles unikt. Residenset är utsökt vackert där interiören är bevarad i originalskick. En resa i tiden där vyn mot hav och hamn med Kullen i blickfånget skapar en unik känsla och karaktär. En bedårande fastighet med stor parktomt. Välkommen till Villa Torshall och Ängelholms vackraste egendom!

 • Pris
  35 000 000 kr
 • Boyta
  352 m2
 • Biarea
  55 m2
 • Antal rum
  13
 • Tomtarea
  8 276 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK05251

Villa Torshall

Torshall, denna ståtliga byggnad reser sig vackert över bygden och havet och inviger respekt från första stund. Det är med stor andakt man beskådar fasigheten som med sin storslagna arkitektur och tillhörande välformade trädgård är en av få bevarade och orörda fastigheter i området. En solid villa som ligger på avsats i den kraftiga sluttningen ner mot Valhallsvägen och Skäldervikens hamn. Via vackra järngrindar möter man fastigheten som direkt mynnar om historia, stil och kvalitet. De flera spröjsade fönsterna, brutna takformen och vackert putsade fasaden ger det gedigna och välhållna intrycket som Torshall genom alla år bevarat. Dubbelgarage invid infarten och stensingel leder oss in där den parkliknande tomten i etage välkomnar och framför huset är ligger granitstensbelagd uteplats. Rododendronbuskar, stora gräsytor, kraftig häck samt mur inhägnar tomten som med sin yta skapar en otrolig atmosfär. Sedan 50-talet har fastigheten varit i samma familjs ägo där man med varsam hand tagit hand om och förvaltat för på bästa sätt behålla originaluttrycket. Huset är byggt i 2 ½ plan med källare i fullhöjd och på högsta våningen finns två rum samt stora möjligheter att inreda fullt ut. Genom ståtliga pardörrar entrar vi huset där golv och vägg är beklätt med stenkeramik, högt i tak och här finns gäst WC. Vidare kommer vi in i salongen med vacker öppen spis, originalspegling och fina bevarade detaljer. Fiskbensmönstrat parkettgolv och salonger i fil och den spatiösa takhöjden gör känslan storartad. Väggarna pryds av sidentapeter med stor detaljrikedom. I matsalen står den majestätiska Marieberg kakelugnen och liksom i resten av huset är ytorna generösa. Centralt i huset nås planets alla rum och vacker stentrappa trappa leder till andra plan med flertalet sovrum och badrum. Även här är det högt i tak, fiskbensmönstrat parkettgolv och makalös utsikt över Skälderviken och Kullen i blickfånget. Från andra våningen leder bro med uteplats oss vidare till trädgården och tillgängligheten mellan husets alla delar är väl genomtänk liksom solläget och vyerna. Bekväm trappa leder upp till tredje plan och den rymliga vinden som i sig utgör ytterligare ett helt våningsplan. Här finns två inredda sovrum och väldiga möjligheter att inreda ytterligare då takhöjden är tilltagen. Källare nås från en av entréerna och här finns gott om utrymmen, vinkällare, verkstad, bastu och äldre badrum. På ett av tomtens högsta läge finns charmigt lusthus med fönsterparti med vy över trädgården och Skäldervikens hamn. På tomten finns även verkstadsbyggnad. Villa Torshall är en resa i historien som sedan uppförandet 1913 behållit sin charm och uttryck och är en av få originalvillor i regionen. Torshalls storlek och ståtlighet har genom åren uppmärksammats och nu är fastigheten redo att ta nästa steg och låta nya ägare leva och hitta hem i denna enastående fastighet.

Entréplan

Genom järngrindar nås fastigheten där man leds in mot den pampiga stenlagda entrétrappan, genom massiva pardörrar med koppardetaljer kommer vi in i hallen där golv och delvis vägg är beklädda med sten. Här finns avhängning och ytterligare bevarad dörr till gäst WC med toalett och handfat. Vidare leds vi in i husets samlingsplats, hallen, här är högt i tak och de flera bevarade spröjsade fönsterna ger ett fint flöde och rymd i och med takhöjden 3,20m. Centralt i rummet står öppen spis med energikassett, och härifrån nås våningens alla rum, salongen, matsal samt bibliotek. Salonger i fil med gott om utrymme samt matsal där den vackra Marieberg kakelugnen på tassar. På golvet ligger fiskbensmönstrad parkett och väggarna är beklädda med äldre välbevarade sidentapeter och bröstpanel med speglar. Från matsalen nås serveringsrummet som leder vidare till köket som är charmigt och i äldre standard med separat skafferi. Köksentré från trädgården samt stentrappa leder ner till källarplan.

Andra plan

Innan vi går upp finns generöst förrådsdel och stentrappa med handsmitt räcke i ett stycke leder upp till andra plan där vi möts av stor hall där våningens många sovrum, badrum och toalett finns. Totalt sju sovrum varav ett av de största ensuite med eget badrum. Spröjsade fönster i alla rum och det mittenliggande sovrummet har egen balkong med magisk utsikt över trädgården, hamnen, havet och Kullahalvöns vackra form. Separat helkaklat stort badrum med badkar, dusch och toalett samt separat WC. I planets nordöstra del leder bro oss ut till trädgården och här finns även altan där man gärna njuter av förmiddagssolen.

Tredje plan

Ytterligare trappa leder oss vidare till vindsplan/tredje plan där det idag finns två inredda sovrum i vardera sida. Resterande del är oinredd men kan med fördel inredas för ytterligare rum eller varför inte ateljé, hemmakontor etc. På andra planet under trappan finns städskrubb med vattenutkastare.

Källarplan

Vid nordöstra entrén går stentrappa ner till källarplan i fullhöjd och mycket utrymmen och möjligheter. Källarplanet utgör 110m² med betonggolv och väggar, och här finns inredd vinkällare, verkstadsrum, äldre badrum, bastum, duschrum och gott om förvaringsmöjligheter. Fina möjligheter att inreda till exempelvis spaavdelning. Samtliga källarfönster är gallerförsedda med gjutjärn. Utvändig källartrappa med koppardörrar finns på på östra sidan som fungerar perfekt för leverans av ved och dyl. Ca 55m² av källaren är outgrävd vilket gör att man vid behov kan skapa ytterligare yta.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Nyare serviceledningar ut till gatan (vatten/avlopp), år 2016. Två nya 3-glas fönster på plan två, år 2016. Tak omlagt, år 1996. Fjärrvärme installerades, år 2003. Nytt tak garage och verkstad, år 2020.

Beskrivning uteplats

Granitstensbelagda uteplats, balkong samt altan i anslutning till bro och trädgård.

Övriga byggnader

Dubbelgarage med Hörmann portar. Lusthus.

Övrig information om byggnaden

Nyare serviceledningar ut till gatan (vatten/avlopp), år 2016. Två nya 3-glas fönster på plan två, år 2016. Tak omlagt, år 1996. Fjärrvärme installerades, år 2003. Nytt tak garage och verkstad, år 2020.

Övrig information

Nyare serviceledningar ut till gatan (vatten/avlopp), år 2016. Två nya 3-glas fönster på plan två, år 2016. Tak omlagt, år 1996. Fjärrvärme installerades, år 2003. Nytt tak garage och verkstad, år 2020.

Bilplats

Dubbelgarage samt uppställning för flertalet bilar.

Beskrivning uteplats

Granitstensbelagda uteplats, balkong samt altan i anslutning till bro och trädgård.

Övrig information om tomten

Parkliknande tomt med mycket växtlighet, rhododendron, träd, hortensiabuskar, damm och gräsytor. Gräsmattan sköts smidigt av robotgräsklippare.

Byggnadstyp

2½-plansvilla med källare

Byggår

1913

Fönster

2-glas

Grund

Källare

Fasad

Puts

Tak

Tegel (omlagt 90-tal)

Utvändigt plåtarbete

Koppar + plåt

Stomme

Betong

Typ av tomt

Parktomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme, öppen spis med energikassett och kakelugn

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp Detaljplan Fråga Väckt Om Förordnande Lantmäteriförrättning pågår Ärende: 211527 Registrerat: 20210929

Nätbolag

Öresundskraft

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

29 juni 2021

Energideklarationsförbrukning

177 kWh/kvm och år

Energiklass

E

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

5 258 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

3 550 kr

Uppvärmning

38 668 kr

VA

5 786 kr

Total driftskostnad

48 004 kr

Permanentboende, kostnad för försäkring, fastighetsskatt och sotning tillkommer.
Om området
Generellt

Vid Rönne å:s mynning ligger Skälderviken som har långa vackra sandstränder och är ett väldigt omtyckt område precis norr om centrala Ängelholm. Skälderviken har en fantastiskt vy över Kullahalvön och vid åns mynning ligger den mysiga småbåtshamnen. Här ligger många fina villor och bostadsrätter.

Kommunikation

Stadsbuss 2 går genom Skälderviken mot antingen Ängelholm eller Vejbystrand. Flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport nås med 5 minuters bilfärd och tar dig både inrikes och utrikes. I grannorten Barkåkra ligger även en den nya tågstationen med pågatåg mot både Halmstad och Helsingborg.

Närservice

I Skäldervikens centrum finns matvarubutiken ICA Källan, idrottsplats och Errarps skola med årskurs F-6 samt två förskolor. Vid småbåtshamnen finns det mysiga restauranger med en gångbro till stranden för härliga morgon eller kvällspromenader.

Karta
Lövängsvägen 6
Skälderviken

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg