MEDC68E65A469154E1D97497F19658D1058

Lillarydsvägen 46

Bjärehalvön

Oemotståndlig gård mitt på Bjärehalvön

Idyllisk och komplett hästgård på vägen mot Torekov om ca 5 ha mark och genomgående välskötta ytor både in och utvändigt. Svårslaget läge med fantastisk utsikt över landsbygden, havet och Kullaberg och närhet till allt Bjärehalvön erbjuder. Renoverat boningshus med tidsenliga detaljer, smakfulla ytor och en underbar trädgård med orangeri och poolområde. Stor ladbyggnad som inrymmer inomhusmanege, stall, lagerlokal samt festvåning med kontorsutrymme. Vackert belägna hästhagar, fina ridvägar i området och närheten till hav, strand och natur gör denna gård till något utöver det vanliga. Välkommen till Villa Lillaryd!

 • Pris
  10 950 000 kr
 • Boyta
  130 m2
 • Biarea
  30 m2
 • Antal rum
  4
 • Tomtarea
  47 781 m2
 • Typ
  Gård
 • Ref.Nr
  DK05074
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

Fullskalig hästgård

På vägen mellan Båstad och Torekov ligger Lillaryd och denna ljuvliga fastighet med allt man kan önska. Gården genomsyras av tilltalande och välvårdade ytor såväl inne som ute. Hästgård med ca 4 ha betesmark med hagar och ridbana och med fantastisk utsikt över den skånska landsbygden med havet och Kullaberg i periferin. Boningshuset har de senaste åren genomgått en totalrenovering där mer eller mindre allt är genomgått och uppfräschat i en tidstypisk stil som var när huset byggdes år 1856. Öppna trevliga ytor både in och utvändigt vid huset som även har härligt altandäck, pool och gediget orangeri med inomhus jacuzzi. Fina stenmurar och häckar omgärdar som ger en lugn och trivsam oas. Stor renoverad ekonomibyggnad som innefattar inomhusmanege, kontor, lokal/ateljé/festvåning i byggnadens södra del. Vidare finns öppen lagerlokal/maskinhall, hästboxar och sadelkammare. Flera nya fönster, ny port, solceller på taket och en hel del andra uppfräschningar har gjorts både in och utvändigt i ladan. Optimalt läge för dig som vill kombinera familjeliv med verksamhet mitt på Bjärehalvön omgiven av åkerlandskap och öppna vyer.

Boningshus

Genom vackra bevarade trädörrar kommer vi in hallen och här stoltserar den vackra spiraltrappan i gjutjärn som leder till ovanvåningen. Hela villan har de senaste åren genomgått en totalrenovering där äldre detaljer bevarats och nya tidsenliga material satts in som ger villan en genuin och hemtrevlig känsla. I hall och kök ligger klassiskt rött golvtegel från Qvesarum, och vidare kommer vi in i den öppna planlösningen med vackert trägolv vid matplats och vardagsrum och här är det öppet mot köket med lantlig känsla och fina bänkskivor i marmor Verde. Nyinstallerad gjutjärnskamin ger värme till hela huset. Allrum i vinkel där originalvägg från mittena av 1800-talet är framtagen och harmonierar med den tidstypiska stil som huset andas. Utgång till altandäck med pool där varma dagar gärna spenderas. Här finns även ett underbart orangeri helt i glas med spabad och plats för loungemöbler, samt separat bastubyggnad. På entréplanet finns även helkaklat badrum med dusch, badkar och tvätt, samt separat kontor och sovrum. Hela ovanplanet har på senare år inretts från grunden och här finns idag två sovrum, allrum samt toalett. Tilltaget master bedroom med klädkammare, plats för soffa och dubbla altandörrar leder ut till balkongen åt söder med fin utsikt över land och hav. Kupor åt två håll med allrum, och i den östra gaveln finns sovrum och toalett med smakfulla ytskikt.

Lada

Stor lada innehållande flera utrymmen och möjligheter. I gaveldelen av ladan med ingång från söder finns utrymmen i två plan. Öppna ytor som är perfekta för festlokal, kontor eller ateljé, och här finns även toalett samt separat kontorsrum. Utrymmet på ovanplan har fönster åt två håll, både åt söder med fina vyer samt in mot inomhus manege och kan fungera som en läktare. Inomhusmanege med delvis murade väggar och öppet upp till nock, ca 12m x 13m. I anslutning finns fyra boxar samt en storbox, uppställningsplats och sadelkammare. Verkstad med vatten och 3 fas uttag i stallet. Renoverad skjutdörrsport in till stallet. Intillbyggd lagerlokal med stor öppen förvaringsyta för exempelvis maskiner. På taket ligger solceller som ger energi åt både ladbyggnad och boningshus. Även hönshus/gård i gammaldagsstil har byggts intill ladan.

Studio/kontor/garage

Separat byggnad som kan användas till kontor eller mottagning av valfritt slag. Samt ett garage och ett redskapsförråd. Nyare tak och portar.

Mark

Betesmark med fem hästhagar samt ridbana som anlades 2019, ca 30m x 50m. El för belysning till ridbana är förberett, dock ej inkopplat. Hagar i norr och har fina öppna vyer mot Kullaberg åt söder. Rundcorall 18 m i diameter.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Sedan 2015 har boningshuset bland annat genomgått nedan renoveringar: Nytt kök, Smeg vitvaror, grön marmor bänkskiva, dubbelvask i porslin, golvvärme, 2016. Nya fönster och dörrar 2016. Ny elcentral och ny el i hela huset, svarta Enovera uttag, 2016. Ny dimbar belysning i hela huset, Dali, 2016. Installation av kamin Vermont Casting kamin, 2016. Renovering badrum, 2016. Ny tvättmaskin 2022. Originalfasad togs fram och renoverades och målades, 2016. Gjutjärnstrappa Qvesarum, 2016. Inredde ovanvåningen med sovrum och toalett, 2016. Nytt golv i entréhall, Qvesarum, samt ekgolv behandlades i allrum, 2017. Ny balkong med smidesräcke, 2018. Original pardörr installerades. Fiber och larm installerades. Ny pump i borrad brunn, 2017. Orangeri med spa renoverades, 2018. Nytt vattenfilter, 2022. Pool (klor, uppvärms via luftvärmepump), pooltak och altan byggdes 2021. Installation av solceller, 2021. Laddstolpe för elbil installerad, 2021. Ny luft/luft värmepump, Daikin, 2022. Renoveringar gården: Inomhusmanege, ca12m x 13m. Byggt loge/ateljé/festlokal i två våningar i ladan. Verkstad med vatten och 3 fas i stall. Bytt ut el. Renovering av stor port med skjutdörrsmekanik. Nytt tak och portar på studio samt renovering invändigt. Ridbana ca 30m x 50m anlades, 2019. Rundcorall iordningställdes, 2022. Trädgård, vägar/gårdsplan iordningställt. Fem beteshagar och vindskjul. Hönshus byggt. Besiktning är gjord på fastigheten, kontakta mäklaren för att ta del av protokollet. Solceller 2022 gav 18 598kwh. Fastigheten förbrukade 29 274kwh år 2022, dvs 10 676 kwh skillnad.

Beskrivning uteplats

Stort härligt trädäck vid pool och orangeri med spabad. Stenmur och häckar omgärdar och här finns även separat bastubyggnad.

Övriga byggnader

Pool 4m x 8m, 1,55m djup, skjutbart pooltak. Klorpool. Luftpump som värmer upp.

Bilplats

Uppställningsplats för flera bilar.

Beskrivning uteplats

Stort härligt trädäck vid pool och orangeri med spabad. Stenmur och häckar omgärdar och här finns även separat bastubyggnad.

Övrig information om tomten

Härligt trädgårdstomt med stensättningar på entrésidan och finplanerade ytor med stenmur, trädäck, och häck. Grusad uppfart och staket.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1856

Fönster

2-glas

Grund

Torpargrund + källare + platta på mark

Fasad

Trä

Tak

Icopal Decra/Plåt

Utvändigt plåtarbete

Aluzink

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp (trekammarbrunn med infiltration) Kommunal VA planeras komma till området. https://www.nsva.se/wp-content/uploads/2019/08/landsbygdsstrategi-bastad-antagen-170215.pdf

Uppvärmning

Direkt el, kamin och luft/luft VP + installerade solceller (2021)

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Nyttjanderätt Tele

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

1 900 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

17 maj 2023

Energiklass

E

Typkod

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsår

2020

Driftkostnader
Personer i hushållet

3,0

Renhållning

1 950 kr

Elförbrukning

29 274 kWh/år

El

30 370 kr/år

VA

1 155 kr

Sotning

750 kr

Total driftskostnad

34 225 kr

Solceller 2022 gav 18 598kwh. Fastigheten förbrukade 29 274kwh år 2022, dvs 10 676 kwh skillnad. Kostnad för fastighetsskatt och försäkring tillkommer. I posten för el ingår även uppvärmning. Fiber finns.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Lillarydsvägen 46
Bjärehalvön

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg