MED0F0A631892C94A57B52A5318FBB47140

Dagshögsvägen 62

Torekov

Exklusiv hästgård med arkitektritat stenhus nära Torekovs bykärna och hamn

Upptäck denna exklusiva hästgård med ett arkitektritat stenhus i 1½-plan, byggt 2006 och beläget inom promenadavstånd till Torekovs charmiga bykärna och hamn. Här erbjuds generösa ytor och härlig takhöjd, med en ovanvåning som bjuder på vyer mot Skälderviken och Hallands Väderö. På fastigheten finns även stall med 9 hästboxar, sadelkammare, foderrum och en belyst ridbana som skapar perfekta förutsättningar för hästälskare. Njut av närheten till allt Torekov har att erbjuda samtidigt som du lever i en exklusiv och harmonisk miljö. Välkommen att kontakta Philip Pahlett för mer info.

 • Boyta
  240 m2
 • Antal rum
  6
 • Typ
  Gård
 • Ref.Nr
  PP06266

Välkommen till denna fantastiska hästgård som förenar lyx med praktisk funktionalitet och ett drömläge nära Torekovs pittoreska bykärna och hamn. Detta arkitektritade stenhus i 1½-plan, byggt 2006, erbjuder en oas av komfort och elegans, där varje detalj är noga genomtänkt för att skapa en harmonisk livsmiljö. När du kliver in möts du av en rymlig hall med generösa förvaringslösningar, vilket är en röd tråd genom hela hemmet. Hjärtat av huset är det stora, exklusiva Invitaköket med en elegant stenskiva. Köket har en öppen planlösning mot matplatsen, vilket gör det till en idealisk plats för både vardagsliv och sociala sammankomster. Ett trappsteg ner finner du ett imponerande allrum med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus och erbjuder en vacker utsikt över trädgården och uteplatsen. En öppen spis fulländar denna del av huset, vilket skapar en varm och inbjudande atmosfär. Nedervåningen rymmer också ett rymligt master bedroom med ett anslutande lyxigt badrum och en stor klädkammare. Ytterligare ett badrum, ett sovrum med utgång till trädgården och en generöst tilltagen tvättavdelning kompletterar denna våning, vilket ger både bekvämlighet och funktionalitet. Ovanvåningen är en fristad av ljus och rymd. Med öppet upp till nock, synliga takbjälkar och stora fönster skapas en känsla av luftighet och rymd. Terrassen erbjuder en havsglimt mot Hallands Väderö och Skälderviken, vilket ger en underbar plats för avkoppling. Här finns ett stort allrum med takfönster, två rymliga sovrum, ett helkaklat badrum och ett förråd eller klädkammare. Det finns även möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum, vilket gör denna våning både flexibel och anpassningsbar efter dina behov. På gården finns också ett stall med 9 hästboxar, sadelkammare, foderrum och toalett/dusch samt en belyst ridbana. Detta gör fastigheten perfekt för hästälskare och skapar en optimal miljö för hästhållning. Njut av att bo i en lugn och naturskön miljö samtidigt som du har nära till Torekovs charm och bekvämligheter. Denna hästgård erbjuder en unik möjlighet att kombinera ett exklusivt boende med en passion för hästar, allt i en idyllisk omgivning. Välkommen till en plats där drömmar blir verklighet!

Övrig information

Information
Byggnadstyp

1½-plans Kaptensgård

Byggår

2006

Boyta

240 m2

Antal rum

6

Uteplats

Väl tilltagen stenlagd uteplats med härlig kvällssol. Stor terrass på ovanvåning med vyer mot Hovs Hallar och Skälderviken. På fastigheten finns ytterligare uteplatser.

Tomt

Insynsskyddad trädgårdstomt med belyst paddok (20x60 meter) och betesmark.

Bilplats

Plats för flertalet bilar.

TV

Fiber

Energideklaration

NotSelected

Grund

Betongplatta

Frame

Isolerblock

Stomme

Trä

Tak

Tegel

Fönster

Isolerglas

Uppvärmning

Bergvärme

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Typkod

220

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

4 008 000 kr

Driftkostnader
El

24 737 kr

Renhållning

3 604 kr

Totalt

28 341 kr

Kommentar

Kostnaden för el omfattar även kostnaden för uppvärmning. Räknat utifrån 1,5 kr/kWh. Enligt säljarens uppgifter.

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm

Stall med 9 boxar, sadelkammare, foderrum, samt toalett/dusch. Loge. Area 365 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Om området
Generellt

Torekov är den lilla fiskebyn med läge längst bort på Bjäre halvöns yttersta spets är en riktig pärla. Alldeles vid havet och med utsikt över allas favorit & utflyktsmål Hallands väderö har Torekov en alldeles egen charm. Mycket i Torekov koncentreras till livet vid hamnen där segelbåtar ligger sida vid sida med fiskebåtar. Från hamnen utgår turbåten till Hallandsväderö som åker fram och tillbaka mellan byn och ön. I hamnen kan man äta rökt makrill och glass medan man följer båtlivet från kajen bland fiskebodarna. Dopp från morgonbryggan, besök på någon av restaurangerna i hamnen, gårdsbutikerna med lokalt producerad mat, underbara promenader, golfbanor ;för livsnjutaren har Torekov mycket att erbjuda. Torekov blandar på sitt eget sätt sommarens morgondopp, träskor och cocktailfester med vardagens bekvämligheter så som matbutik, skola och barnomsorg. Torekov är en by med flera sidor och hittar lätt en plats i ditt hjärta oavsett om det är sommarens vimmel eller årets lugn och stillhet som lockar dig.

Karta
Dagshögsvägen 62
Torekov

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg