MED967AE5B2459F4445A21E7815E378B3FF

Broddarpsvägen 73

Bjärehalvön

Drömmen om en lada på landet

Fastighet belägen mitt på åkern strax utanför Torekov i helt unikt utförande. Två byggnader som båda är ombyggda och inredda med otroliga ytor, takhöjd och möjligheter. Ca 330 kvm lada med gjuten altan, betonggolv med golvvärme och stora fönsterpartier där den enorma öppna spisen är ladans hjärta och skapar den harmoni som ladan andas. Det finns en del kvar att göra för att få ladan helt iordningställd och här ges möjlighet att bygga vidare på och skapa något helt unikt av sällan skådat slag. Välkomna till Broddarpsvägen 73, endast några kilometer från Torekov och med milsvid utsikt över Bjärehalvöns landskap och sagolika solnedgångar.

 • Pris
  10 900 000 kr
 • Boyta
  127 m2
 • Biarea
  20 m2
 • Antal rum
  4
 • Tomtarea
  2 646 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  AO05002
 • Tillträde
  Enligt ök

Harmoniskt och unikt

Några kilometer från hamnen i Torekov ligger denna unika fastighet som är placerad mitt i Bjärehalvöns åkerlandskap med omkringliggande öppna fält och vyer. Stor tomt som delvis inhägnas av stenmurar och här finns idag två byggnader på fastigheten. Åt söder ligger boningshus som uppdaterats och inretts med unika detaljer och färgtoner. Granne med åkern ligger stor T-formad lada som de senaste åren har totalrenoverats och inretts och erbjuder öppna stora ytor, gjutet betonggolv med golvvärme, och panelklädda väggar upp till nock. De enorma ytorna ihop med stora fönsterpartier och ger ladan en otroligt härlig känsla och de två loften ger utblick över både ladans med dess enorma rymd, men även över åkerlandskapet med havet i horisonten. Ladan är idag inte helt färdigställd och behöver en del förbättringar och åtgärder för kunna att användas. Ladans användning är avsedd verksamhetslokal för design och fotostudio och hela fastighets säljs som work in progress/pågående renovering.

Lada

Lada med två tillbyggda vinklar där byggnadens hjärta är den mäktiga eldstaden som ger rummet en avstressad och rogivande känsla. Rymden i rummet är otrolig där höjden och de flera stora fönsterpartierna ut mot åkerlandskapet inbjuder till långa middagar där solnedgångens strålar målar hela huset orange. Hela ladan har gjutet betonggolv med golvvärme och under de varma månader förlängs ytorna till den gjutna altanen med vyer över Bjärehalvöns åkerlandskap. Smakfullt rostfritt kök med stor matplats och loungedel framför elden smälter samman, och den rosa spiraltrappan leder oss upp till loftet på västergaveln som har ett stort fönster med Hallands Väderö i blickfånget. Från loftet ser man även ut över de öppna ytorna, panelklädda taket med hängande kristallkrona. Vi leds vidare mot den södra vinkeln som även den är helt öppen med synliga bevarande takbjälkar, putsat betonggolv och ljusa ytor. Även här leder spiraltrappa oss upp till loft som är öppet åt två håll som omgärdas av kraftigt handsmidet räcke. Två väl tilltagna rum, båda med badrum och dörr till trädgården. Det ena badrummet är inte i funktion för tillfället då en del inkopplingar inte är gjorda ännu. Båda badrummen har vackert kakel med struktur. Uteplatsen kopplar ihop mittendelen med ladans norra vinkel som idag är oinredd och lämnar möjlighet till ny ägare att inreda. Ytterligare rum, spaavdelning eller kanske ett orangeri? Möjligheterna är många och lugnet i de vackra omgivningarna gör att denna plats känns något alldeles extra.

Boningshus

Boningshus som inrymmer kök, badrum med dusch, två sovrum och två loft som nås via spiraltrappor. Det ena loftet är öppet och fungerar som kontor och det andra har sovrum. Centralt är det öppet upp till nock med kamin mitt i huset, här finns kök och öppna ytor, svartmålat brädgolv och tapetserade väggar.

Övrig information

Information
Beskrivning uteplats

Gjuten uteplats med vyer över landskapet.

Bilplats

Uppfart.

Beskrivning uteplats

Gjuten uteplats med vyer över landskapet.

Övrig information om tomten

Tilltagen tomt med gräsytor.

Byggnadstyp

1-plan inredd lada med loft + 1-plansvilla med loft

Byggår

1884

Fönster

2-glas, kopplade

Grund

Betongplatta + torpargrund

Fasad

Trä + eternit

Tak

Plåt + eternit

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Naturtomt/trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Uppvärmning

Golvvärme (Luft/vatten) + elpanna

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Faritslöv GA:1 ändamål: Vägar Nyttjanderätt Tele(2 st) Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1278-2402.2 Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 1278-2402.1

Pantbrev

10 200 000 kr

Energideklaration

NotPerformed

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 812 000 kr

Driftkostnader
VA

0 kr

Total driftskostnad

0 kr

Eftersom ladan inte är helt färdigställd och byggnaden inte är tätad är driftskostnaden för värme/el högre i nuläget. Kontakta Anna för mer info. Fiber finns.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Karta
Broddarpsvägen 73
Bjärehalvön

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, triggar mig. Att få utveckla mitt nätverk och hjälpa människor från en bostad till en annan är hedersamt, och jag gör mitt yttersta för att både säljare och köpare ska vara nöjda och känna trygghet"

Engagemang och kundrelationer är något Anna alltid sätter fokus på och som genomsyrar affärerna. Sporttokig tävlingsmänniska som gärna har många bollar i luften och som sedan 2015 har arbetat i mäklarbranschen och förmedlar både villor, bostadsrätter, gårdar och tomter som ger ett härligt och varierat arbetsområde. Som född och uppvuxen på Bjärehalvön är lokalkännedomen stor och har byggts upp under en lång tid, Anna har koll på var närmsta glasskiosk, cykelväg eller badbrygga finns. Sitter Anna inte på kontoret i Ängelholm eller Båstad så hittar ni troligen henne på padelbanan, fotbollsplanen eller i skidbacken.

anna.jpg