MEDB958C581780D495C8134EEAD3E6010AC

Allévägen 9

Malen

Rymlig familjevilla på attraktiva Malen

Vid Malenstorg och vackra Hjortsgata finner ni denna rymliga familjevilla om ca 500 kvm bara ett stenkast ifrån Strandpromenaden. Här bor man bekvämt med allt vad Båstad har att erbjuda nära inpå samt på badrocks och flippflopps avstånd till Malens vackra strandbad. Villan, som är en av Malens rymligaste med eget stort dubbelgarage, har många möjligheter då den även inrymmer två självförsörjande lägenheter. En fastighet för den stora familjen eller som investeringsobjekt i Båstad med eget sommarboende kombinerat med uthyrning. Vilket som så är detta ett av de mest spännande objekten på Malen.

 • Pris
  21 500 000 kr
 • Boyta
  289 m2
 • Biarea
  150 m2
 • Antal rum
  14
 • Tomtarea
  1 376 m2
 • Typ
  2-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK05032

Malenvilla

Välkommen till en av Malens rymligaste villor på attraktivt läge i Båstad! Ett stenkast från Malens vackra strandbad, och Båstads strandpromenad finner ni en villa som med ca 500 kvm har stora och många möjligheter att erbjuda. Denna tvåplansvilla med källare byggdes 1929 och innehar två självförsörjande lägenheter på andra våningen som nås via gemensamt trapphus. Något som utmynnar i goda uthyrningsmöjligheter för den som vill det. Lägenheterna är rymliga med sina 62 respektive 80 kvm. De är utrustade med kök, sovrum, allrum, badrum och balkong. Utöver lägenheterna har entréplan tre rymliga sovrum och ytterligare ett mindre. Stort badrum med badkar och dusch, öppet kök med matplats samt två stora vardagsrum. Källare med tvättstuga och flera rum, perfekt utrymme för gäster. Villan har dessutom ett eget stort dubbelgarage! Ett hus som passar perfekt för familjen som vill bo rymligt med närhet till havet och centralt i Båstad, eller också den som är intresserad av ett investeringsobjekt. Kakelugn i huset och den vackra grönskande trädgården är sådant som skapar harmoni och trivsel. Här bor man bekvämt med allt vad Båstad har att erbjuda nära inpå samt på badrocks avstånd till Malens vackra strandbad.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Omfattande renoverat 1993

Övriga byggnader

Mindre gäststuga på ca 12 kvm. Rymligt dubbelgarage om ca 70 kvm.

Övrig information om byggnaden

Omfattande renoverat 1993

Övrig information

Omfattande renoverat 1993

Bilplats

Uppställningsplats för flertalet bilar samt dubbelgarage.

Övrig information om tomten

Stor Malentomt på sydvästläge.

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggår

1929

Fönster

2+3 glas

Grund

Halvplanskällare

Fasad

Puts

Tak

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Mekanisk

VA

Enskilt vatten året om (Malen andelsvattenförening). Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburen värme (luft/vatten VP)

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Samfällighet: Båstad Båstad S:22, Samfällighet: Båstad Båstad S:90, Samfällighet: Båstad Båstad S:96, Samfällighet: Båstad Malen S:63, Samfällighet: Båstad Malen S:64

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning Stadsplan

Pantbrev

1 895 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

10 mars 2022

Energideklarationsförbrukning

95 kWh/kvm och år

Energiklass

D

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

7 845 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

2 000 kr

Elförbrukning

22 000 kWh/år

El

30 000 kr/år

VA

8 600 kr

Total driftskostnad

40 600 kr

Åretruntboende. Elkostnaden inkluderar uppvärmningskostnaden.
Om området
Generellt

Malen ligger längs med Båstads strandpromenad och är ett av de attraktivaste områdena i Båstad med vacker sandstrand. Via Strandpromenaden tar man sig enkelt till hamn och tennis och man har även närhet till fina promenadstråk längs med kusten och i Malens skog. Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Närservice

I centrala Båstad finns all service som behövs så som affärer, butiker och restauranger. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutik, café, restaurang samt skoaffär.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Allévägen 9
Malen

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg