MED0FFBBE1F878349A28C91427EB56E6E72

Agardhsgatan 74

Centrala Båstad

Gathus med stort gästhus i centrala Båstad på Agardhsgatan

Välkommen till en enastående fastighet i hjärtat av Båstad på charmiga Agardhsgatan. Här finner du ett totalrenoverat boningshus och ett toppmodernt gästhus, båda med generösa och inbjudande ytor. All inredning ingår och huset säljs fullt möblerat. Huvudbyggnaden erbjuder en öppen planlösning med ett stilfullt kök, rymliga sovrum, och en härlig terrass. Gästhuset har två sovrum, kök och allrum med fantastiskt ljusinsläpp. Denna unika fastighet är inflyttningsklar och kombinerar historisk charm med moderna bekvämligheter. Missa inte chansen – välkomna till Agardhsgatan 74

 • Boyta
  264 m2
 • Biarea
  65 m2
 • Antal rum
  9
 • Tomtarea
  312 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK04938

Investeringsobjekt

Upptäck denna oslagbara pärla i hjärtat av Båstad, precis vid början av charmiga Agardhsgatan. Här hittar du en enastående fastighet som består av ett smakfullt totalrenoverat boningshus och ett imponerande gårdshus, som idag fungerar som ett komplett gästhus med vackra fönsterpartier mot både innergården och Agardhsgatan. Detta är en underbar fastighet med en rik historia och en välbekant plats längs den pittoreska Agardhsgatan. Huset säljs fullt möblerat där all inredning ingår såsom soffor, sängar, matbord, stolar, köksinredning, grill, utemöbler etc ingår så bara att flytta rakt in. Huvudbyggnaden erbjuder generösa utrymmen med en modern och inbjudande planlösning. Det öppna köket smälter samman med matsalen, där en stor köksö/bardisk skapar en naturlig mötesplats och ger kontakt med det mysiga allrummet. På entréplanet finns även ett rymligt sovrum och ett stort, helrenoverat badrum med en elegant mix av modern och klassisk design. Övervåningen rymmer ytterligare ett nytt och modernt badrum samt tre sovrum, varav ett har utgång till en stor, härlig terrass i söderläge. Även källarplanet är totalrenoverat och inrymmer idag ett TV-rum, ett extra sovrum, generösa förrådsytor och ännu ett komplett badrum med tvättmaskin. Det ombyggda huset på gården har förvandlats till ett toppmodernt gästhus med rymliga ytor. Här finns ytterligare två sovrum, badrum, kök och allrum med imponerande ljusinsläpp och högt i tak. Denna fastighet är en komplett lösning på bästa läge i Båstad, färdig för direkt inflyttning. Här får du ett lättskött och charmigt hem med karaktär och moderna bekvämligheter. Välkomna till Agardhsgatan 74, porten till Agardhsgatan!

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Huset säljs fullt möblerat där all inredning ingår såsom soffor, sängar, grill, utemöbler etc. Det finns en elbilladdare installerad 2022. Nyinstallerade solceller 2022 och en nyinstallerad luft/vatten värmepump 2022 som håller nere driftkostnaderna. Fiber indraget 2023.

Beskrivning uteplats

Syd/väst

Övriga byggnader

Stort gästhus med härliga ytor och flertalet sovplatser. Här har man skapat ett eget litet hus med kök, badrum, två st sovrum samt allrum i härlig öppen plan och fin takhöjd. Vackra ljusinsläpp via de stora fönsterpartierna skänker ännu mer rymd och trivsel till detta härliga och nya gårdshus.

Bilplats

Uppställningsplats för två bilar samt installerad elbilsladdare.

Beskrivning uteplats

Syd/väst

Övrig information om tomten

Innergårdstomt mellan hus och garage.

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare och stor garagebyggnad

Byggår

1920

Fönster

3-glas samt 2-glas

Grund

Källare

Fasad

Tegel

Tak

Tegel

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag + mekanisk ventilation i gästdelen.

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft / Vatten Värmepump (2022) samt solceller

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

3 000 000 kr

Energideklaration

NotSelected

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2023

Summa taxeringsvärde

11 400 000 kr

Driftkostnader
Renhållning

3 000 kr

Elförbrukning

22 316 kWh/år

El

39 342 kr/år

VA

12 000 kr

Total driftskostnad

54 342 kr

Elkostnaden inkluderar uppvärmning samt elbilsladdning. Exkl försäkring & fastighetsskatt.
Om området
Generellt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Kommunikation

Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn (Kastrup), Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Närservice

I centrum finns all tänkbar service som butiker, banker, skolor, förskolor, restauranger och nöjen. Båstad har även ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf och flera sommarkonserter. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutiker, cafeér och restauranger.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité. Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten, ligger även Båstad GK som har många medlemmar gamla som unga. Med en bra restaurang, välsorterad shop och fina träningsmöjligheter är det den perfekta platsen för en heldag med golf!

Karta
Agardhsgatan 74
Centrala Båstad

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg