Magasinet

bastads421413.jpg

Ett Båstadsliv

I en välkänd kuststad som denna finns det många upplevelser som förundrar. Vi går igenom några av de många anledningarna som gör Båstad till livsnjutarens paradis och kanske sveriges mest avslappnade stad.

Båstad – en småstad med internationell atmosfär och storstadsmentalitet.Båstad finns för alla som vill ha ett spännande uteliv på fantastiska restauranger, men ändå strosa ner till stranden i tofflor och badkläder. En avslappnad miljö som har allt du vill ha i din närhet, vare sig det är skogspromenader eller shoppingturer, badplats eller femstjärniga krogar. Skulle du önska mer stadskänsla ligger både Köpenhamn, Göteborg, och Malmö på bekvämt avstånd och nås enkelt med både tåg och bil.

P1020254.jpg

Ett mångfaldigt uteliv

Utelivet i Båstad är välkänt världen över. Kändisprofiler och företagsvisionärer har länge njutit av Båstads närodlade mat på de oförglömliga restaurangerna där kvällen ofta avslutas med en god drink vid hamnen mot kvällens slut. Besök Norrvikens Trådgård och testa Orangeriets egengjorda lager-IPA “Blommor och bin” medans du tar in den grönskande omgivningen. Njut av läckra fiskrätter på Restaurang Sand som även bjuder på magiska vyer. Om du vill slå på stort eller bara njuta av en törstsläckare på någon av krogarna längs kajen är upp till dig, men i Båstad hittar du flera alternativ för de som vill ha variation.

båstad_33.jpg
båstad_dish2.jpg

Miljöer som förundrar

Från klippor och sandstränder till tätväxta gröna skogar. Båstad ligger som en brygga mellan flera häpnadsväckande miljöer med mängder av promenadstigar. De som gillar vandringar kan njuta av naturen bland ängar och hagar när de tar sig genom Sinarpsdalen och Greviebackars vackra miljöer eller kanske promenera längs med klippkanten i Hovs Hallar med en fikapaus medans man ser ut över Kattegatt. Dyk från klipporna, hoppa från bryggorna eller vada ner från stranden, kusten är hela Bjäres stolthet och de som besöker halvön under sommaren bör inte lämna förrän de fått avnjuta ett skönt dopp i havet.

Underhållande aktiviteter i variation

Mellan kustvandringar och utekvällar, varför inte ta en cykeltur längs Båstads populära landsvägar eller färdas med kajak längs Hovshallars dramatiska klippkust. För lugnare tempo så kan man även slå några golfbollar bland de 126 hål som ligger i Båstads direkta omgivning och avnjuta en härlig lunsch bland någon av de trevliga golfrestaurangerna. Sist men inte minst, vad vore mer passande än att ta en omgång Tennis på någon av halvöns alla tennisbanor? Som Sveriges huvudstad när det kommer till tennis finns det inte ett bättre ställe att träna upp sin backhand än på de arenorna där legender som Björn Borg, Rafael Nadal och Serena Williams vunnit guld i Swedish Open under de årliga tennisveckorna. Listan på aktiviteter är lång och fortsätter växa, precis som vår vackra by – Båstad med Bjärehalvöns böljande landskap som ridå.

Monter & tennis.jpg
Tennisläktare.jpg