MED79FA5ECC1669491F878DF600AC7F8343

Vysteborgsvägen 93

Bjärehalvön

Välskött hästgård med det lilla extra

Omgärdad av Bjärehalvöns böljande landskap och grönskade natur ligger vackra gården Ängladal. Hästgård med drygt 4 ha mark, fem hästboxar, kuperade beteshagar, ligghall och ridbana. Bostadshuset är mycket trivsamt med moderniserade ljusa ytor, här finns synliga bjälkar, kamin, öppet till nock och öppen planlösning med utgångar till den grönskande trädgården med växthus och porlande bäck. Vacker sandstrand, salta dopp, livsmedelsbutik, naturupplevelser, tågstation finns allt inom några kilometers avstånd. Välkomna till lugnet på Ängladal gård, kontakta Nadjafi & Kristensen för att boka din visningstid och mer info.

 • Pris
  11 995 000 kr
 • Boyta
  173 m2
 • Biarea
  31 m2
 • Antal rum
  5
 • Tomtarea
  44 541 m2
 • Typ
  Gård
 • Ref.Nr
  DK04840
 • Tillträde
  Enligt överrenskommelse

Fritt lantligt läge

Omringad av böljande landskap på Bjärehalvöns vackra sydsida ligger välskötta hästgården Ängladal med varsamt och tidsenligt renoverat boningshus. Stilfullt och omhändertagen gård med stall om 5 boxar, ligghall och fina beteshagar samt ridbana. Ytorna är bra planerade ute som inne och grönskande trädgård med porlande bäck som rinner vackert genom fastigheten. Boningshuset har anor från 1800-talet och har på senare år varsamt renoverats och moderniserats samtidigt som fina detaljer så som takbjälkar och spegeldörrar är bevarade. Ljusa och stilrena färger, modernt kök, trägolv, pärlspont, kamin och fina ljusinsläpp. Boningshus i vinkel liksom stall och loge som skapar en härlig innergård och gårdsplan. Här välkomnas vi in i tillbyggd entréhall med klinkergolv och avhägningsmöjligheter samt garderober. Här kommer man in i hall med bröstpanel och lugn blå färg på väggarna, här nås tre sovrum, badrum med badkar samt liten myshörna i mindre tillbyggnad. Vitpigmeterat trägolv i rummen, ljusa fräscha ytskikt och gott om inbyggda garderober i samtliga sovrum. Ovan hela denna del av huset finns vind med goda möjlighet att inreda till ytterligare sovrum/kontor eller allrum. Vidare kommer vi in det ljusa luftiga vardagsrummet med takbjälkar och öppet upp i nock. Centralt i rummet står värmande täljstenskamin, flera fönster mot trädgården och fina öppna ytor på det vitlasserade trägolvet. Vidare är planlösningen modern och öppen mot köket som även det är ljust och altandörr leder ut till gjuten altan med plats för utemöbler, vedeldad tunna och grönskande trädgård. Modernt öppet kök med gott om förvaring och arbetsytor, köksö intill den gamla murstocken och plats för större matbord. Varm härlig känsla med takbjälkar, fina spegeldörrar och spröjsade fönster. Östra gaveln har vindsförråd och under finns mysigt sovrum med tapeter, groventré, helkaklat badrum samt tvättstuga. Lantligt, naturskönt och fritt läge som ligger perfekt med närhet till allt vad regionen har att erbjuda. Lång vacker sandstrand och salta dopp finns på cykelavstånd i Ängelsbäckstrand med strandängar, sommarkiosk och fina promenadleder. Även naturreservatet Greviebackar erbjuder fina promenadleder med vackra vyer med havet och Kullaberg i horisonten. På några minuter i Grevie finns välsorterad livsmedelsbutik och kommunikationer, även i Förslöv finns butiker, restaurang, tågstation och skola F-9. Ett optimalt läge som ger närhet till Bjärehalvöns alla smultronställen, badplatser, gårdsbutiker, café och naturupplevelser.

Kök

Stilrent vitt kök från 2011 med släta luckor, ljus bänkskiva, vitpigmenterat trägolv och vitmålade väggar. Öppet upp till nock med synliga takbjälkar. Här finns plats till stort matbord och intill den gamla murstocken är perfekt plats för köksö. Här finns även dubbelaltandörrar som leder ut till gjuten uteplats som med fördel kan utvecklas till uterum som förlänger säsongen. Köket är utrustat med rostfria vitvaror; kyl, frys, diskmaskin, spishäll, fläkt och inbyggnadsugn.

Badrum och tvättstuga

Två rymliga badrum som renoverats på senare år. Båda badrummen går i samma tidlösa och stilrena utförande, svart/vitt klinker och vitt kakel med mörka fogar. Badrummet i södervinkeln (renoverat 2017) har badkar, handfat i kommod med lådor, spegel och toalett. Badrummet i östra vinkeln (renoverat 2016) har dusch, tvättställ, spegel och toalett. Från detta badrum nås tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare och arbetsbänk.

Stall och ridbana

Stall om ca 100kvm med fem hästboxar varav tre murade. I stallet finns även sadelkammare samt foderrum/förråd. Vatten och el är indraget i stallet. Port leder till nyligen gjuten gödselplatta och här finns även en ligghall. Plåttaket på ena sidan av stallet, in mot gården, är omlagt på senare år. Belyst Paddex/ridbanesands ridbana, 48m lång, ca 16-26m bred.

Maskinhall/verksad

I vinkel mot stallet genomgång inifrån finns öppen loge/maskinhall med två stora portar mot gården. Nuvarande ägare har gjutit betonggolv samt byggt en separat isolerad verkstad. Gott om yta för förvaring, maskiner m.m, samt två loft med plats för förvaring.

Mark/hagar

Till gården tillhör ca 4 ha mark med fina beteshagar. Vinterhage åt öster samt kuperad hage åt norr, se bild fastighetskarta.

Övrig information

Information
Beskrivning uteplats

Från huset finns flera utgångar till trädgården med fina gjutna altaner och utomhusspa. Möjlighet att bygga tex växthus.

Bilplats

Innegård med plats för flera bilar.

Beskrivning uteplats

Från huset finns flera utgångar till trädgården med fina gjutna altaner och utomhusspa. Möjlighet att bygga tex växthus.

Övrig information om tomten

Underbar tomt med gräsmatta och flertalet rabatter, växthus och odlingsland. Anlagda gångar med stensingel, staket och porlande bäck som rinner genom tomten och avgränsar mot beteshagarna.

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggår

1909

Fönster

2-glas, 3 glas

Grund

Krypgrund/Torpargrund/Källare

Fasad

Puts och panel

Tak

Plåt

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt/Beteshagar

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburet system, ytjordvärme (2016) + braskamin

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

3 174 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

22 oktober 2021

Energideklarationsförbrukning

83 kWh/kvm och år

Energiklass

E

Typkod

122, Lantbruksenhet, bebyggd enbart med ekonomibyggnad

Taxeringsår

2020

Summa taxeringsvärde

2 251 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

5,0

Renhållning

1 951 kr

Elförbrukning

21 133 kWh/år

El

35 193 kr/år

VA

6 137 kr

Sotning

1 400 kr

Total driftskostnad

44 681 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elförbrukningen.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Vysteborgsvägen 93
Bjärehalvön

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, vad de önskar och hur de fungerar, triggar mig."

Att få möjligheten att hjälpa människor med deras viktigaste affärer, utveckla mitt nätverk och se ringarna på vattnet växa, är väldigt kul och hedersamt.

anna.jpg