MED290358E3F9EE460CA5B7839E977CB252

Vinkelvägen 26

Skälderviken

Drömläge i Skälderviken

För drygt 100 år sedan byggdes Villa Berglid på bästa tänkbara utsiktsläge i Skälderviken med utsikt över glittrande vatten och Kullahalvön. Villan är nästan orörd sedan den byggdes vilket innebär vackra detaljer och många möjligheter. Stor lummig trädgårdstomt med ett gammaldags charmigt fristående uterum med tegelgolv. Nu välkomnas nya ägare att ta hand denna pärla på högt ståtligt läge i hjärtat av Skälderviken! Välkommen att kontakta Miguel Ehrenfeldt för mer information.

 • Pris
  6 950 000 kr
 • Boyta
  125 m2
 • Biarea
  10 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  1 318 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  ME05259

1.5 plans villa

Entréplan. En charmig äldre ytterdörr, med liknande snickeri som husets övriga dörrar, leder in till hallen. Huset har genomgående den äldre tidens charm vad gäller listverk, golv och trätak med synliga balkar. Till höger om hallen finns ett äldre platsbyggt kök med äldre spis, kyl & frys. I köket finns även en liten tvättmaskin. Köket har ljusinsläpp från två håll och med plats för ett mindre köksbord. Till vänster om hallen återfinns vardagsrummet med en öppen spis placerad i husets mitt. På entréplan finns även ett sovrum och en mindre toalett. Verandan ger med sina stora fönster en fantastisk utsikt över havet. Utanför verandan finns en välvd stentrappa som har använts som huvudentré. Ovanplan. Den rustika äldre trätrappan med målning och snickeridetaljer leder upp till sovrummen på ovanplan. Direkt ovanför trappan till höger finns en toalett med badkar. I ett utav de större sovrummen finns utgång till balkong i söderläge och i ett utav sovrummen finns ett fönster mot havet. Löpande underhåll har gjorts men delar av huset är i behov av renovering. Huset är väl planerat på tomten där större delen av trädgårdstomten vetter mot sydväst. På tomten finns även ett mindre gammaldags fristående uterum. Fastigheten har ett ypperligt läge i Skälderviken och är en verklig pärla!

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Mindre fristående förråd

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1917

Fönster

2-glas, kopplade + 1-glas

Grund

Källare + krypgrund

Fasad

Trä

Tak

Tegel

Utvändigt plåtarbete

Målad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direkt el, öppenspis + luft värmepump

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

15 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

3 028 000 kr

Driftkostnader
Renhållning

2 900 kr

El

17 500 kr/år

VA

3 450 kr

Sotning

350 kr

Total driftskostnad

24 200 kr

Om området
Generellt

Vid Rönne å:s mynning ligger Skälderviken som har långa vackra sandstränder och är ett väldigt omtyckt område precis norr om centrala Ängelholm. Skälderviken har en fantastiskt vy över Kullahalvön och vid åns mynning ligger den mysiga småbåtshamnen. Här ligger många fina villor och bostadsrätter.

Kommunikation

Stadsbuss 2 går genom Skälderviken mot antingen Ängelholm eller Vejbystrand. Flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport nås med 5 minuters bilfärd och tar dig både inrikes och utrikes. I grannorten Barkåkra ligger även en den nya tågstationen med pågatåg mot både Halmstad och Helsingborg.

Närservice

I Skäldervikens centrum finns matvarubutiken ICA Källan, idrottsplats och Errarps skola med årskurs F-6 samt två förskolor. Vid småbåtshamnen finns det mysiga restauranger med en gångbro till stranden för härliga morgon eller kvällspromenader.

Karta
Vinkelvägen 26
Skälderviken

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg