MEDA5A5FEF449F745548744D71BA71EFA41

Tistladalsvägen 1

Båstad

Unik 1800-tals gård i hjärtat av Båstad

På Hallandsåsens nedre sluttning med ett avskilt och privat läge finns nu möjligheten att förvärva en av fåtalet 1800-tals gårdar i Båstad! Välkommen till denna unika fastighet med bevarande fantastiska detaljer med känsla av almoge och genuinitet som andas histioria. Bo i en avlägsen oas med pittoresk och grönskande utemiljö och njut vid den vackra stenlagda innergården. En gård med oerhörda ytor tack vare både bostadshuset och den inredda ladan innefattande stora sällskapsytor, bostadsdel och festlokal. Gården har fått behålla sin ursprungliga charm från 1800-talet vilket genomsyras såväl ute som inne. Allt detta samtidigt på ett centralt läge med närhet till allt vad Båstad har att erbjuda. Varmt välkomna att kontakta Philip Pahlett för mer info.

 • Boyta
  300 m2
 • Biarea
  10 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  3 647 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK05365

Via en stenlagd gatstens och kullerstensuppfart möts ni av den pittoresk och charmig innegården som ligger i sydväst läge. Väl inne i boningshuset möts ni inledningsvis av en hall i direkt anslutning till ett sovrum. Hela detta plan andas 1800-tal med vackra plankgolv och speciella tapeter som passar för tidsåldern. Vidare in i bostaden möts ni av ett stort vardagsrum med plats för både matplats och sällskapsytor. I denna del finns ytterligare ett sovrum. Vidare möts ni det äldre köket med plats för matbord. På detta plan finns också en groventré, badrum och pannrum. En trappa upp möts ni av ett allrum med två fönsterkupor, vilket ger ett fint ljusinsläpp och större rymd. På detta plan finns också ett sovrum. Den andra byggnaden som är den gamla ladan har genomgått en fantastisk renovering efter tidsåldern som är svår att beskriva med ord. Här finns plats för både gäster och fester. Inledningsvis möts ni av en mindre hall som leder er in i ett allrum följt av köket med utgång till uteplats. I köket som är byggt i äldre stil finns också en väl fungerande bakugn av hög kvalitet. Hela planet består av ett bedårande stengolv som förstärker känslan ytterligare i kombination med alla detaljer. Vidare finns också två större förråd, badrum med dusch och ett större allrum/festlokal med plats för många sittande. Loftet och andravåningen når ni antingen från hallen eller allrummet och bjuder på trevliga ljusinsläpp från takfönstren samt två sovrum och ett öppet loft med vyer ner mot allrummet. I det större rummet finns en större dörr för att öppna upp och få in ytterliga ljus och bjuda in den underbara utemiljön. Utifrån fastighetens storlek finns möjligheten att uppföra ytterligare uteplatser runt omkring i kombination med möjligheten att uppföra ytterligare en byggnad med närhet till de övriga två byggnaderna. Potentialen är stor och möjligheten att både ha det som ett fritidshus eller permanenthus, men plats för många är stor i kombination med möjligheten att starta någon typ av verksamhet är stor.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Både huvudbyggnaden och ladan har genomgått kvalitativa renoveringar bakåt i tiden där man har bevarat detaljer från 1800-talet och skapat en känsla som är svårt att formulera i ord. Totalt, i både boningshuset och ladan finns det idag 11 rum och 2 kök, varav 5 sovrum.

Övrig information om byggnaden

Både huvudbyggnaden och ladan har genomgått kvalitativa renoveringar bakåt i tiden där man har bevarat detaljer från 1800-talet och skapat en känsla som är svårt att formulera i ord. Totalt, i både boningshuset och ladan finns det idag 11 rum och 2 kök, varav 5 sovrum.

Övrig information

Både huvudbyggnaden och ladan har genomgått kvalitativa renoveringar bakåt i tiden där man har bevarat detaljer från 1800-talet och skapat en känsla som är svårt att formulera i ord. Totalt, i både boningshuset och ladan finns det idag 11 rum och 2 kök, varav 5 sovrum.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1909

Fönster

2-glas, kopplade

Grund

Krypgrund/Källare

Fasad

Trä

Tak

Halmtak på bostadsbyggnad/1700-tals tegel på ladan

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Olja + Direkt el

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Förmån: Officialservitut Väg, 11-BÅS-362/72.1

Planbestämmelser

Stadsplan

Pantbrev

230 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

2 715 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

1 725 kr

Uppvärmning

10 545 kr

El

9 410 kr/år

VA

7 734 kr

Total driftskostnad

29 414 kr

Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för uppvärmning omfattar oljan medan kostnad för el omfattar hushållsel samt uppvärmning.
Om området
Generellt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Dokument
Karta
Tistladalsvägen 1
Båstad

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg