MEDB13682BDE4EE489F95F57F69165711CF

Timotejvägen 10

Västra Karup

Rymlig & modern familjevilla i lugna Västra Karup

Välkomna till Västra Karup och denna rymliga villa i lugnt och familjevänligt område! Välskött och moderniserad villa på finplanerad solig tomt med gott om utrymme både invändigt och utvändigt. Öppen trevlig planlösning på entréplan med kök, matplats och vardagsrum kombinerat, samt utgång till det härliga uterummet med plats för stora sällskap. Totalt fyra sovrum, två badrum samt bra sociala ytor på de båda planen. Trädgård med stenläggningar, gräsmatta, altan i söderläge och garagebyggnad med förråd och gästrum. Promenadavstånd till nybyggda Bjäre Skola F-6, lantliga omgivningar och salta dopp på någon av de fina stränderna längs med Bjärehalvöns sydsida. Varmt välkomna att kontakta Anna på Nadjafi & Kristensen för att boka visningstid.

 • Pris
  3 200 000 kr
 • Boyta
  161 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  962 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  AO05586
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

Kommande visning

Anmälan krävs. Kontakta Anna för att boka tid för visning.

Villa mitt på Bjäre

I lugnt och familjevänligt villaomårde i östra delen av Västra Karup ligger denna rymliga villa på finplanerad solig tomt. Gångavstånd till nybyggda Bjäre skola F-6 och förskola samt till närliggande natur och lantliga miljöer. På ca 5km nås fin sandstrand med brygga i Glimminge Plantering, livsmedelsbutik i intilliggande Grevie samt populära Boarps handelsby med bland annat grönsaker, blommor och konditori finns på ca fem minuters biltur. På Timotejvägen 10 bor man på generösa ytor med fyra sovrum, allrum på båda plan samt trevlig öppen planlösning på entréplanet mellan kök, matplats och vardagsrum. Stort härligt uterum som är en perfekt plats under stora delar av året och med plats för många. Entréhallen har praktiskt klinkergolv med skjutdörrsgarderob och leder vidare in i det öppna köket med upphöjd bänkskiva och plats för barstolar. Luckorna är omlackerade i snygg grå nyans och här leder dörr ut till altanen i söderläge och vidare till trädgården. Öppen social planlösning med nyslipade trägolv, plats för matbord och soffa, här finns även kamin. Altandörr leder till det stora uterummet med skjutbara glaspartier och kamin. Ytskikten går i grå toner och på entréplanet finns även helkaklat badrum med dusch och bastu. Ytterligare finns sovrum samt tvättstuga med groventré. En trappa upp finns badrum till vänster med hörnbadkar och takfönster. Stort allrum i mitten vid kupa och härifrån nås tre sovrum. Stort sovrum i öst med garderobsvägg och skön heltäckningsmatta på golvet. Ytterligare två sovrum i väst som båda har utgång till gemensam balkong. Väldigt härlig trädgård runt om hela huset med gräsmatta, stenläggningar, fruktträd och odlingslådor. Insynsskyddat och i etage med vacker stenmur samt växthus. Tjusiga stenläggningar vid entrén och garagebyggnaden som även har separat förrådsdel samt rum som kan användas som gästrum vid behov. Välkomna att flytta rakt in och njut av årets varma månader i den grönskande trädgården och närheten till hela Bjärehalvöns smultronställen. Kontakta Anna på Nadjafi & Kristensen för att boka visning, varmt välkomna!

Kök

Stilrent kök i grå nyans med mörk bänkskiva, friliggande del med vask och diskmaskin, gott om förvaring i skåp, kakel ovan diskbänk. Spis med ugn, fläkt och micro. Här finns utgång till altanen åt söder.

Badrum entréplan

Helkaklat badrum gjort ca år 2000. Utrustat med toalett, handfat, dusch samt bastu.

Badrum ovanplan

Rymligt badrum med plastmatta på golv och kaklade väggar, takfönster. Toalett, handfat och hörnbadkar.

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med utgång till trädgården. Högskåp, tvättmaskin, torktumlare. Målade väggar och plastmatta på golv.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Nuvarande ägare har senaste åren målat stora delar av huset invändigt, slipat trägolvet på entréplan, målat köksluckorna, satt in friskluftsventiler på entréplan, satt dit växthus och gjort vid trädgården med stenläggningar, singel, planteringar m.m. Skorsten behöver besiktigas innan användning.

Beskrivning uteplats

Härlig altan i söderläge med vy mot kyrkan. Stort uterum i västerläge.

Övriga byggnader

Garagebyggnad med garage, förrådsrum samt gästrum/förråd, värme finns. Intillbyggt kallförråd/vedförråd, samt friliggande förråd på södersidan av tomten. Växthus.

Renoveringar

Nuvarande ägare har senaste åren målat stora delar av huset invändigt, slipat trägolvet på entréplan, målat köksluckorna, satt in friskluftsventiler på entréplan, satt dit växthus och gjort vid trädgården med stenläggningar, singel, planteringar m.m. Skorsten behöver besiktigas innan användning.

Bilplats

Uppställningsplats samt garage.

Beskrivning uteplats

Härlig altan i söderläge med vy mot kyrkan. Stort uterum i västerläge.

Övrig information om tomten

Väldigt härlig tomt i perfekt solläge och i etage med vacker stenmur. Här finns växthus, stensättningar i flera delar av trädgården, gräsmatta samt flera olika fruktträd, buskar och odlingslådor.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1976

Fönster

2-glas, 3-glas

Grund

Gjuten platta

Fasad

Tegel & trä

Tak

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direkt El + luft/luft VP + kamin

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Västra Karup GA:1 ändamål: Vägar

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

2 500 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

10 september 2020

Energideklarationsförbrukning

88 kWh/kvm och år

Energiklass

E

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 836 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

3,0

Renhållning

2 900 kr

Elförbrukning

10 601 kWh/år

El

24 186 kr/år

VA

6 187 kr

Total driftskostnad

34 223 kr

I posten el ingår även kostnad för uppvärmning. Försäkring och ev abonnemang för internet tillkommer, fiber finns indraget.
Om området
Generellt

Västra Karup utgörs av småhusbebyggelse, lägenheter i flerfamiljshus och lantbruksfastigheter inom och utanför byns kärna, med närhet till skolan. Byn präglas starkt av den livsmedelsproduktion som är ett signum för Bjärehalvön. Här plockas säsongens första färskpotatis och året runt produceras och förädlas livsmedel av traktens lantbruksföretag. Lokala grönsaker och frukt, mejeriprodukter, kött och charkuterier finns till försäljning på en mängd olika gårdsbutiker med tillhörande caféer och agroturism. Västra Karup är en av Bjärehalvöns bortglömda pärlor. Bra läge mitt på bygden med närhet till såväl Torekov som Båstad. Närmsta strand är Glimminge Plantering som enkelt nås med cykel. Vidare har Västra Karup loppisbutik, aktiv Bygdegård samt en Kulturmeja med ekologisk inriktning där man även kan ta en kopp kaffe. Ett barnvänligt och naturskönt område mitt på Bjäre.

Kommunikation

I Västra Karup, som ligger mitt på Bjärehalvön, känns det som om allt ligger inom behörigt avstånd. Med bil tar man sig enkelt till allt som Bjärehalvön har att erbjuda och endast 10 minuters bilfärd till tågstationen i Förslöv där man smidigt tar sig till Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Grannbyn Förslöv är idag med sin nya tågstation Bjärehalvöns centrum för kommunikation. Härifrån tar man sig enkelt till både Helsingborg, Köpenhamn och med buss runt på Bjärehalvön. Från Förslöv har du flygplatsen bara 5-10 minuter bort och motorvägen når du på lika kort tid.

Närservice

I Västra Karup finns förutom förskola (Klockarebyn) även grundskola (Västra Karups skola) upp till årskurs 6 med fritidshem, idrottshall och bibliotek. Här finns också det vackert belägna serviceboendet Bjärehemmet.

Övrigt

Ortsnamnet Västra Karup, avser den namngivande kyrkbyn, torp" nybygge" och i förleden troligen ett mansnamn Kake: Västra är tillagt till åtskillnad från Östra Karup.

Dokument
Karta
Timotejvägen 10
Västra Karup

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, triggar mig. Att få utveckla mitt nätverk och hjälpa människor från en bostad till en annan är hedersamt, och jag gör mitt yttersta för att både säljare och köpare ska vara nöjda och känna trygghet"

Engagemang och kundrelationer är något Anna alltid sätter fokus på och som genomsyrar affärerna. Sporttokig tävlingsmänniska som gärna har många bollar i luften och som sedan 2015 har arbetat i mäklarbranschen och förmedlar både villor, bostadsrätter, gårdar och tomter som ger ett härligt och varierat arbetsområde. Som född och uppvuxen på Bjärehalvön är lokalkännedomen stor och har byggts upp under en lång tid, Anna har koll på var närmsta glasskiosk, cykelväg eller badbrygga finns. Sitter Anna inte på kontoret i Ängelholm eller Båstad så hittar ni troligen henne på padelbanan, fotbollsplanen eller i skidbacken.

anna.jpg