MED330B62E490574533B58544F6BEA97A71

Tegelmästaregatan 2A

Ängavången

Genomgående två på centralt läge

Äntligen finns möjligheten att förvärva genomgående tvåa i första huset på Tegelmästaregatan. 1,5 trappa upp ligger denna lägenhet som har bra planlösning med kök och sovrum i öster och vardagsrum med balkong mot väster vilket betyder eftermiddags- och kvällssol. Badrummet är helkaklat och renoverades i samband med stambytet för några år sedan. Välskött boende på bra läge med korta avstånd till både shopping, restauranger och kommunikationer. Varmt välkomna att kontakta Anna för att boka visning!

 • Pris
  1 100 000 kr
 • Boyta
  55 m2
 • Månadsavgift
  3 988 kr/mån
 • Antal rum
  2
 • Typ
  Bostadsrätt
 • Ref.Nr
  AO04362
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

I första huset med fri vy från balkongen över grönområde och mot stadskärnan finns denna tvårummare till försäljning. Ängavången ligger både centralt och lugnt samtidigt som avstånden till stans shoppinggata, buss och tågstation är korta. Både livsmedelsbutiker och restauranger finns på promenadavstånd och trevliga å promenader längs med Rönne Å som slingrar sig genom staden. Endast en kort promenad från stans gågata med butiker och restauranger ligger denna fina tvårummare. Populär förening med flertalet parkeringsplatser intill lägenheterna Lägenheten är placerad 1,5 trappa upp, väl inne finns avhängning och till vänster hittar vi köket. Här finns bra arbetsytor, fönster mot öster och plats för matbord. Köksinredningen är äldre men i bra skick och med trevliga detaljer så som kryddhylla med glasskäppor. Vidare finns större garderob och intill ligger sovrummet som även det har inbyggda garderober. Vardagsrummet är rymligt, här finns trägolv och dörr ut till balkongen i västerläge som bjuder på härlig eftermiddags- och kvällssol med vyer över föreningens grönytor och mot stans centrum. Fönster åt två håll ger fint ljusflöde i hela lägenheten. Populär förening som så sent som 2016/2017 genomförde stambyte i fastigheten och badrummet är både fräscht och helkaklat. Välkomna att kontakta Anna för att boka in din visningstid.

Kök

Kök i äldre modell men i bra skick där köksluckorna är målade, här finns gott om förvaring och arbetsytor. Utrustat med kyl/frys, spis med ugn och fläkt (ny). Plastmatta på golv, målade väggar och kakel över köksbänk. Här finns plats för matbord och fönster ut mot föreningens gemensamma ytor.

Badrum

Stambytt, mycket fräscht och smakfullt helkaklat badrum. Utrustat med toalett, duschhörna med glasdörrar, tvättställ, underskåp och spegel. Golvvärme (el).

Visning

Vi på Nadjafi & Kristensen är måna om allas hälsa och trygghet. Vi följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset. Tillsammans måste vi tänka på att inte ta i hand när vi hälsar, hålla avstånd, använda armvecket vid hosta eller nysning. Vid förkylning stannar vi hemma. Vi erbjuder enskilda visningar och sprider ut visningarna alternativt digitala visningar. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka din visning. Var rädd om dig. Vänliga hälsningar Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Föreningen gjorde stambyte 2016/2017. Två förråd tillhör lägenheten, ett på vinden och ett i källaren. Tvättstuga finns på källarplan. Cykelförråd och soprum på gården. Enkel- eller flerbilsgarage samt p-plats att hyra, separat kö. Fri parkering finns ut med gatan. Övernattningsrum finns att hyra för 150kr/natt.

Beskrivning bilplats

Fri parkering finns ut med gatan. Finns även enkel- eller flerbilsgarage samt p-plats att hyra, separat kö.

Balkong

Ja

Lägenhetsnummer

10

Lägenhetsnummer register

1101

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1953

Areakälla

föreningens information

Fönster

3-glas

Våning

2

Hiss

Nej

Ventilation

Uppvärmning

Fjärrvärme

Nätbolag

Öresundskraft

Energideklaration

Genomförd

Energiklass

E

Förening - BRF Smörblomman
Generell information

Föreningen äger fastigheten Smörblomman 1 med fyra bostadshus med totalt 80 bostadsrättslägenheter och en lokal på adress Tegelmästaregatan 2-8.

Antal lägenheter

80

Andel i förening

1,2%

Månadsavgift

3 988 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV, sophantering. Inre reperationsfond finns på 19 824kr, kontrollerad 2020-03-19.
Pantsättningsavgift

Betalas av köparen

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen

Organisationsform

Bostadsratt

Äkta bostadsrättsförening

Äkta

TV och bredband

TV och bredband via fiber, betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Bilplats

Föreningen har 8 enskilda garageplatser att hyra för ca 400 kr/mån och 9 platser i gemensamt garage för ca 385 kr/mån. parkeringsplats går att hyra för ca 140 kr/mån. Separat kösystem. Fria parkeringsplatser längs gatan.

Renoveringar

2014 slutförde föreningen renovering av fasad- och balkong. 2016/2017 genomförde föreningen stambyte och totalrenovering av alla badrum. Föreningen diskuterar en framtida ombyggnad, inglasning och utbyggnad av balkongerna. Bygglov är sökt men inget är klart. Detta kommer troligtvis påverka månadsavgiften.

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

El

4 632 kr/år

VA

0 kr

Total driftskostnad

4 632 kr

I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV, sophantering. Försäkring samt abonnemang för internet via fiber tillkommer. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
Om området
Generellt

Att bo på Ängavången innebär att du bor centralt med korta promenadavstånd till centrum. Spännande butiksutbud med mix av både exklusiva och mindre specialbutiker samt klädeskedjor. Flera mysiga caféer, bra och varierande restauranger ligger också längs med Storgatan. Livsmedelsbutik finns både i centrum, på Villan och Coop som ligger några hundra meter från området. Ängavången ligger strax öster om Rönne Å som slingrar sig genom staden och erbjuder fina å promenader. Området har bra grönytor och natur, lekplats och skatebordpark. Bebyggelsen i området är blandad med både sekelskiftesvillor och flerbostadshus. Det finns flera förskolor nära, F-6 skola finns i form av Villakolan medans högstadiet ligger på Nyhemsskolan och för de äldre så finns gymnasium på Rönnegymnasiet eller Valhall College.

Dokument
Karta
Tegelmästaregatan 2A
Ängavången

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, vad de önskar och hur de fungerar, triggar mig."

Att få möjligheten att hjälpa människor med deras viktigaste affärer, utveckla mitt nätverk och se ringarna på vattnet växa, är väldigt kul och hedersamt.

anna.jpg