MEDB8BBEC967AEE4957A108D754D27C4455

Strövelstorpsvägen 45

Stövelstorp

Mysig villa med äldre charm

Välkommen till denna charmiga 1½ plans villa på strategiskt bra läge i Strövelstorp med en insynsskyddad, prunkande trädgård. Fastigheten består gårdsbyggnad med förråd och verkstad, glasat lusthus och bostadshus fördelat på fyra rum och kök, gästtoalett, badrum och tvättstuga. I boningshuset har fina äldre detaljer bevarats så som fina spegeldörrar, synliga takbjälkar och vackert trägolv i matrummet. En mysig och charmig fastighet med historia på centralt läge i Strövelstorp. Välkomna att kontakta Frances Strand för mer information och boka tid för visning, en fastighet som bör upplevas på plats!

 • Pris
  2 975 000 kr
 • Boyta
  146 m2
 • Antal rum
  4
 • Tomtarea
  919 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  FS05513
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

Centralt & mysigt

Genom huvudentrén till huset, välkomnas man in i en hall med trappa till det övre planet samt ingång till vardagsrummet, matrummet och gästtoaletten. Matrummet har gamla rustika trägolv och vacker kamin (ej i bruk) detta rum kan enkelt delas av till två rum. Ljust fint kök som nyligen renoverats och valt med omsorg för att passa husets äldre stil. Från köket finns utgång till lusthuset via den inglasade gången samt ingång till grovköket/tvättstugan. Genomgående vardagsrum med bra ljusinsläpp, synliga takbjälkar, öppenspis samt utgång till stensatt uteplats med markis. Det övre planet är fördelat på två sovrum, klädkammare och badrum. Sovrummen är rymliga och har bra plats för klädförvaring. Hallen, ett sovrum och klädkammaren har trägolv och det andra sovrummet har heltäckningsmatta. Trädgården är mysig och charmig med dess olika rum, planteringar, damm, lusthus och träd. Lusthuset är sammanbyggt med boningshuset via en inglasad gång. Gårdsbyggnaden inrymmer förråd som lämpar sig till förvaring av trädgårdsredskap cyklar mm, samt en isolerad del som kan nyttjas som arbetsrum, verkstad eller kan inredas till gästrum. Uppfart med plats för flera bilar.

Kök

Ljust trevligt kök från Ikea 2021 utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, laminatbänkskiva och liten kyl (kyl/frys i grovköket).

Badrum

Äldre badrum på det övre planet utrustat med våtrumsmatta, duschkabin, bidé, toalett och handfat.

Gästtoalett

Gästtoalett med toalett och handfat.

Grovkök/tvättstuga

Förvaringsskåp, tvättmaskin, kyl/frys, Ctc Master 100-luftvärmesystem.

Övrig information

Information
Beskrivning uteplats

Lusthus och stensatt uteplats med markis.

Övriga byggnader

Gårdsbyggnad med förråd/verkstad

Bilplats

Uppfart med plats för flera bilar.

Beskrivning uteplats

Lusthus och stensatt uteplats med markis.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1909

Fönster

3-glasfönster och 2-glasfönster

Grund

Torpargrund

Fasad

Träpanel

Tak

Tegelpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luftvärme

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Avtalsservitut Ledning Mm Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 11-IM5-65/2216.1

Planbestämmelser

Byggnadsplan Byggnadsplan Ändring Av Dp

Pantbrev

379 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

1 oktober 2020

Energideklarationsförbrukning

94 kWh/kvm och år

Energiklass

F

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 422 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

Renhållning

3 550 kr

El

28 000 kr/år

VA

4 500 kr

Sotning

300 kr

Total driftskostnad

36 350 kr

Om området
Generellt

Strax söder om Ängelholm ligger Strövelstorp som på grund av närheten till Ängelholm, Helsingborg och Kullahalvön är en populär ort att bosätta sig i. Här bor man i huvudsak i villor men det finns även en del hyresrätter.

Kommunikation

Pendlingsavstånden till både Ängelholm och Helsingborg är bra och korta då både E6:an och väg 112 nås snabbt. Regionbussar från Strövelstorp avgår 506 och tar dig till både Ängelholm och Helsingborg. Mellan Ängelholm och Åstorp via Varalöv går även regionbuss 514.

Närservice

I byn finns matvarubutik, pizzeria, bensinstation och idrottsförening. Omtyckta Strövelstorp skola F-9 med förskolor och fritidshem. Nära Strövelstorp finns flera trevliga matställen, bland annat Hotell Erikslund med restaurang, spa och gym.

Dokument
Karta
Strövelstorpsvägen 45
Stövelstorp

Frances Strand

Reg. Fastighetsmäklare

“Mitt mål är att du som säljare ska bli mer än nöjd. För att nå dit anser jag att det förutom kunskap och stort engagemang krävs att man som mäklare har fingertoppskänsla."

Som mäklare får man ett stort förtroende som är förenat med ansvar som ska förvaltas och uppfylla olika förväntningar. Att möta upp olika människor i olika situationer där livet ofta är på väg in i en ny fas, är få förunnat och det roligaste jag vet. Vid en bostadsförsäljning finns det alltid många frågetecken och jag finns alltid tillgänglig för att kunna hjälpa till att räta ut dessa!

frances.jpg