MED0FF9158A1B8542C996D31AFFA824A059

Strandvägen 18

Riviera

1-plans villa med otroligt läge på fantastiska Riviera

Nu finns möjligheten att förvärva denna unika fastighet på Strandvägen längst ner vid Rivierastrand med närhet till hotell, restaurang samt strand och bad. Detta unika och arkitektoniska boende är högt beläget med stora fönsterpartier som ger flödande ljus och härliga vyer över stranden och havet. Här erbjuds fyra rymliga sovrum samt stora öppna sällskapsytor. Välkomna!

 • Pris
  14 900 000 kr
 • Boyta
  306 m2
 • Antal rum
  8
 • Tomtarea
  1 475 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK047
 • Tillträde
  1 Oktober 2021 00:00

På vackra Riviera med milsvida stränder och stranddyner ligger detta fulländade och moderna boende på över 300 m² och fem sovrum ritat av Kay Linghoff. Detta vackra hem är mycket inbjudande med sina stora fönsterpartier och ljusa stilrena fasad. Huset genomgick en totalrenovering mellan 2000-2011 och såväl exteriör som interiör genomsyras av gedigna och exklusiva materialval gjorda med omsorg. Fastigheten är belägen på en lugn och fridfull återvändsgata längst med Rivieras strandpromenad. Man har bara ett stenkast till havet och några minuter cykelväg till Malens pooler samt de centrala delarna av Båstad. Här finns ett av få tillfällen att förvärva ett hem som är anpassat för den stora familjen eller som ett ypperligt generationsboende. Ett underbart hem som tillgodoser hela familjens behov på suveränt läge med sanddynorna som granne.

Duschrum 3

Helkaklat duschrum utrustat med dusch, tvättställ och toalett.

Duschrum 2

Ljust och luftigt duschrum med kalkstensgolv samt gula och röd kakel på väggarna. Utrustat med dusch, toalett och tvättställ.

Duschrum med bastu

Nytt lyxigt duschrum som ligger intill köket med golvvärme, dusch, toalett, tvättställ och en bastu med fönster ut mot husets grönskande baksida.

Kök

Platsbyggt kök i ljusa nyanser med köksö och kalkstensgolv. Här är det nya vitvaror från bla Smeg och Miele, utrustat med kyl/frys, fläkt, spis, ugn och vinkyl.

Planlösningen

Man kommer in i en välkomnande hall med ett fantastiskt ljus från alla fönster och denna ljusa känslan genomsyrar hemmet. Det vackra kalkstensgolvet tillsammans med alla glaspartier och det höga taket ger luftighet, karaktär och skapar en trivsam atmosfär. Här vilar en continental känsla med bland annat gediget och massivt trägolv av Merbau. Vidare in i bostaden når man husets mittpunkt och naturliga samlingsplats som utgörs av ett stort allrum och kök. Vardagsrummet har dubbel takhöjd och flera öppningsbara fönsterpartier som vetter ut mot den lummiga trädgården. Två maffiga eldstäder skapar en mysig känsla och gör fastigheten till en perfekt året runt boende. Köket är av mycket god kvalitet i ljusa färger och en stor matplatsdel som gränsar till såväl vardagsrum som biblioteket. Vidare finns i denna delen av huset två helkaklade badrum varav det ena med bastu, tvättstuga samt två stora sovrum. Går man istället till höger i hallen finns ytterligare en sovavdelning med tre stora sovrum och ett badrum. Ett litet pentry ger möjlighet till matlagning och en egen ingång gör att denna delen kan användas som ett separat boende för äldre barn eller gäster.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

- Fastigheten ligger idag i ett separat bolag och säljes i bolagsform. - Boarea enligt taxeringsinformationen är 282 m². Säljarens egna uppmätning ger en boarea om 306 m².

Övriga byggnader

- Vidbyggt garage/förråd i ena vinkeln av huset.

Renoveringar

- Fastigheten ligger idag i ett separat bolag och säljes i bolagsform. - Boarea enligt taxeringsinformationen är 282 m². Säljarens egna uppmätning ger en boarea om 306 m².

Övrig information

- Fastigheten ligger idag i ett separat bolag och säljes i bolagsform. - Boarea enligt taxeringsinformationen är 282 m². Säljarens egna uppmätning ger en boarea om 306 m².

Övrig information om tomten

Lättskött och trevlig naturtomt med havets påtagliga vågor intill samt ett rogivande brus från skogen och ån bakom huset.

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggår

1970

Fönster

3-glas isoler

Grund

Krypgrund

Fasad

Liggande träpanel

Tak

Papp

Stomme

Trä

Typ av tomt

Naturtomt

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme samt direkt el

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Hemmeslöv GA:21 ändamål: Vägar, Grönområden

Planbestämmelser

Detaljplan

Nätbolag

Södra Hallandskraft

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

2 570 kr

Elförbrukning

36 977 kWh/år

El

41 357 kr/år

VA

4 469 kr

Total driftskostnad

49 396 kr

Driftkostnaderna avser fritidsboende. Samfälligheten sköter skötsel av grönområden, vägar samt viss belysning.
Om området
Generellt

Riviera ligger direkt efter Malen på bekvämt promenad och cykelavstånd till Båstad via Strandpromenaden som tar en hela vägen fram. Riviera ligger intill havet där de vackra sanddynorna breder ut sig och öppnar upp den vackra sandstranden bakom. Här har man även solchans långt in på kvällen då solens strålar dröjer sig kvar länge i denna delen av Båstad! Ett mycket tilltalande område vid havet med fina joggingslingor i unik skogs- och vattenmiljö. Vidare finns här Hotel Riviera som erbjuder evenemang som gladjazz, kammarmusik, dans runt midsommarstången eller varför inte bara avnjuta ett glas vin eller en glass i deras mysiga patio? Stranden nedanför är även en mötesplats vid högtider som Valborgsmässoaftonens brasa och nyårsaftonens magiska utsikt över fyrverkerierna längs med Laholmsbukten.

Kommunikation

Till Båstad tar man sig med cykel på 5-10 minuter och vill man hellre promenera tar det ca 25 minuter till fots längs havet in till hamnen. Den nya tågstationen som är belägen i Hemmeslöv intill Tuvelyckan erbjuder bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6:an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på 60 min.

Närservice

Båstads nya handelsområde Entré Båstad ligger på bekvämt avstånd - här finns Willys matmarknad, fiskaffär, pizzeria, sportshop samt en del övrig fackhandel såsom Elon m.fl. Här bedriver även Friskis&Svettis sin träningsverksamhet.

Karta
Strandvägen 18
Riviera

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Kontakta mig
Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg