Magasinet

Storgatan 20B, 20C, 20D & 22

Torekov

Torekovs mest centrala fastigheter med stor utvecklingspotential!

Fyra fastigheter mitt i centrala Torekov med mycket stor utvecklingspotential för den som söker ett unikt och attraktivt projekt. Fastigheterna är fördelade på ett gatuhus med tillhörande gästhus och ett spannmålsmagasin från 1858 som är uppdelat i tre separata fastigheter med bygglov på ca 600 m².

 • Boyta
  684 m2
 • Antal rum
  4
 • Tomtarea
  668 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK02817

Tillfälle att förvärva flera fastigheter med stora utvecklingsmöjligheter mitt på Storgatan i centrala Torekov. Beståndet är fördelat på fyra fastigheter och består av ett orört spannmålsmagasin Magasin som idag är fördelat på tre fastigheter med bygglov för ca 600 kvm boyta. Den fjärde fastigheten ligger längs med Storgatan och är en av byns charmigaste gathus med tillhörande gårdshus.

VISNING

”Vi på Nadjafi & Kristensen är måna om allas hälsa och trygghet. Vi följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset. Tillsammans måste vi tänka på att inte ta i hand när vi hälsar, hålla avstånd, använda armvecket vid hosta eller nysning. Vid förkylning stannar vi hemma. Vi erbjuder enskilda visningar och sprider ut visningarna alternativt digitala visningar. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka din visning. Var rädd om dig. Vänliga hälsningar Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling”

Magasinet Krabban 13 - 15

Mitt i centrala Torekov finner ni denna orörda pärla, ett gammalt spannmålsmagasin med ursprung från 1858. Detta är ett av få bevarade Magasinen på Bjärehalvön som inte byggts om eller ersatts med ny byggnad. Byggnaden är idag uppdelad i tre fastigheter med stor potential att bli centrala Torekovs i särklass bästa boende med minimalt underhåll och på rätt läge. Byggnaden är 29 meter lång och 9 meter bred och det finns idag bygglov att utveckla fastigheterna till bostäder med ca 600 kvm boyta.

Gathuset Krabban 8

Välkommen till Storgatans charmigaste bostad Anno 1886. Med entré från baksidan har denna fastighet allt man vill ha i centrala Torekov på sommaren med promenadavstånd till både hamnen, stranden och service. Förutom den underbara innergården med uteplats och kullersten i söder erbjuder huvudbostaden en behaglig sommarkänsla som med spartanskt kök och härlig takhöjd som måste upplevas. Från ovanvåningen tar man sig ut på den stora balkongen i västerläge med utsikt över såväl hav och takåsarna mellan storgatan och hamnen. På tomten står ett uthus med tre sovrum som kompletterar huvudbyggnaden när man har gäster eller är fler i familjen. Mer genuint än såhär blir det inte!

Övrig information

Information
Övrig information om tomten

Totalt fyra fastigheter fördelat på 668 m². Krabban 8: 238 m² Krabban 13: 154 m² Krabban 14: 140 m² Krabban 15: 136 m²

Byggnadstyp

1½-plansparhus + Spannmålsmagasin á 600 kvm

Byggår

1886

Fönster

2-glas

Grund

Krypgrund

Fasad

Tegel + Natursten

Tak

Tegel

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Direkt El

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Andel i samfällighet/GA: Krabban S:1 Last, Officialservitut: Byggnad, 11-TOS-193/81

Planbestämmelser

Ejdern, gibraltar, hamnen, hummern, kattegatt, krabban, makrillen, måsen, parken, sankta tora, skeppet, stormen, stranden, ydrehall Tomtindelning, beslutad Stadsplan, beslutad Datum: 1971-10-28 Krabban 13, 14 och 15i torekov Detaljplan:1278-P175 Datum: 2011-10-27 Laga kraft: 2011-10-27 Genomförande: Början 2011-10-28 slut 2016-10-27

Nätbolag

Bjäre Kraft

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnader
VA

0 kr

Total driftskostnad

0 kr

Om området
Generellt

Torekov är den lilla fiskebyn med läge längst bort på Bjäre halvöns yttersta spets är en riktig pärla. Alldeles vid havet och med utsikt över allas favorit & utflyktsmål Hallands väderö har Torekov en alldeles egen charm. Mycket i Torekov koncentreras till livet vid hamnen där segelbåtar ligger sida vid sida med fiskebåtar. Från hamnen utgår turbåten till Hallandsväderö som åker fram och tillbaka mellan byn och ön. I hamnen kan man äta rökt makrill och glass medan man följer båtlivet från kajen bland fiskebodarna. Dopp från morgonbryggan, besök på någon av restaurangerna i hamnen, gårdsbutikerna med lokalt producerad mat, underbara promenader, golfbanor ;för livsnjutaren har Torekov mycket att erbjuda. Torekov blandar på sitt eget sätt sommarens morgondopp, träskor och cocktailfester med vardagens bekvämligheter så som matbutik, skola och barnomsorg. Torekov är en by med flera sidor och hittar lätt en plats i ditt hjärta oavsett om det är sommarens vimmel eller årets lugn och stillhet som lockar dig.

Dokument
Karta
Storgatan 20B, 20C, 20D & 22
Torekov

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

Kontakta mig
djavad.jpg