MED008C72B33923432894DC85DE2FF71A94

Södra Hovallsvägen 291

Bjärehalvön

Charmigt hus på fritt härligt läge!

Välkomna till denna mysiga och otroligt charmiga fastighet på fritt, lantligt läge i Ranarp. Huset har totalrenoverats på varsamt sätt för att bevara och lyfta husets äldre charm. Inhägnad härlig tomt med vackra vyer över slätterna. Lättskött tomt med stor gräsmatta, fruktträd och mysig uteplatser.

 • Pris
  4 700 000 kr
 • Boyta
  140 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  1 155 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  FS04992
 • Tillträde
  28 februari 2022 00:00

På Bjärehalvön

Här bor ni avskilt på Bjärehalvön med närhet till havet och med härliga vidsträckta vyer över slätterna. Ett hus med mycket charm och karaktär där äldre detaljer från sekelskiftet har bevarats och harmoniserar med nya fräscha ytskikt och moderniseringar. Synliga takbjälkar, plankgolv, spegeldörrar och kakelugn är några av de vackra inslagen. Nuvarande ägare ha omsorgsfullt inrett och renoverat i ljusa och stilfulla toner och trivselkänslan infinner sig snabbt. Boningshuset byggdes ihop med ladan under 2016 och idag är den fd ladan inredd till ett stort mysigt rum med öppet upp till nock, sovloft och braskamin. Den här delen av huset är en trevlig samlingsplats med rum för många att umgås. De stora öppningsbara glaspartierna ger fina ljusinsläpp och leder ut till trädäcket som blir en förlängning av de sociala ytorna under den varma perioden av året. Bottenplanet på den ursprungliga delen av huset är fördelat på kök, vardagsrum, badrum samt ett till två sovrum. Två entréer, en på vardera av husets långsidor. Genom entrén från husets södra sida kommer man in i en trevlig liten hall med trappa till det övre planet, ingång till badrum och vardagsrum samt plats för klädavhängning. Från trädgårdssidans entré når man köket. Genomgående ljusa ytskikt och en romantisk lantlig stil. Vardagsrummet, som ligger i öppen planlösning med kök, har en kakelugn som både är en vacker detalj och en bra värmekälla. Sovrum med intilliggande kammare/mindre sovrum. På det övre planet inryms ett mindre sovrum och ett allrum som idag används som sovrum. Fastigheten gränsar mot åkermark och tomten är lättskött med gräsmatta, fruktträd, mysiga uteplatser och grusad uppfart med plats för flera bilar.

Kök

Köket är utrustat med diskmaskin, kylskåp, fläkt och spis med ugn. Bänkskiva i marmor, vitmålade väggar och plankgolv. Plats för mindre matbord.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med handfat i kommod, dusch, toalett, golvvärme och tvättmaskin.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Renoverat och tillbyggt under 2016-2021.

Övrig information om byggnaden

Renoverat och tillbyggt under 2016-2021.

Övrig information

Renoverat och tillbyggt under 2016-2021.

Bilplats

Uppfart med plats för flera bilar.

Byggnadstyp

1-plansvilla med inredd vind

Byggår

1909

Fönster

2-glas kopplade, med spröjs och 1-glas

Grund

Gjutet golv

Fasad

Trä

Tak

Plåt

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

VA

Enskilt vatten året om, djupborrad brunn från 2019. Enskilt avlopp, föreläggande finns, behöver förnyas.

Uppvärmning

Direkt el, radiatorer och golvvärme. Kakelugn och braskamin.

Planbestämmelser

Landskapsbildsskydd

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

2 250 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

853 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

3,0

Renhållning

4 462 kr

Uppvärmning

21 218 kr

Elförbrukning

13 560 kWh/år

VA

0 kr

Sotning

955 kr

Total driftskostnad

28 485 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel och ved.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Södra Hovallsvägen 291
Bjärehalvön

Frances Strand

Reg. Fastighetsmäklare

“Mitt mål är att du som säljare ska bli mer än nöjd. För att nå dit anser jag att det förutom kunskap och stort engagemang krävs att man som mäklare har fingertoppskänsla."

Som mäklare får man ett stort förtroende som är förenat med ansvar som ska förvaltas och uppfylla olika förväntningar. Att möta upp olika människor i olika situationer där livet ofta är på väg in i en ny fas, är få förunnat och det roligaste jag vet. Vid en bostadsförsäljning finns det alltid många frågetecken och jag finns alltid tillgänglig för att kunna hjälpa till att räta ut dessa!

frances.jpg