MED2EC57367F82F426EA5F8A2591591492B

Södra Hovallsvägen 114

Ranarp

Unik Skånegård med oemotståndlig havsutsikt över Skälderviken

Unikt tillfälle att förvärva en fantastisk Skånegård i Ranarpsstrand med magisk vidsträckt havsutsikt över Skälderviken. Gården består av en vacker traditionell huvudbyggnad med anor från 1880-tal om ca 130 kvm och två exklusivt ombyggda fastigheter om ca 300 kvm med stora sällskapsytor och inomhuspool. Utgång till generös stensatt terrass med ogenerat läge med vidunderlig havsutsikt i strålande sydvästläge. Fastigheten lämpar sig mycket väl till generationsboende med sina två separata hushåll och ytterligare 2 gästboende med tillhörande badrum. Idyllisk stor trädgårds tomt om totalt 6.777 kvm med fruktträd och vacker innergård med kullersten. Välkomna till denna fastighet med unikt läge och magisk havsutsikt!

 • Pris
  14 450 000 kr
 • Boyta
  311 m2
 • Other space
  118 m2
 • Antal rum
  16
 • Tomtarea
  6 777 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  KZ03220

Unik Skånegård

Övrigt

I anslutning till Poolrummet finns stort Garage med plats för 3 bilar alternativt förråd för trädgårdsmaskiner mm. Med genomgång från Poolrummet och Garaget ligger stort Teknikrum med all maskinell utrustning för pool, ventilationsanläggning samt varmvattenberedare. I Teknikrummet finns ytterligare förvaringsmöjligheter genom flertalet öppna hyllor. Genomgång finns även från Teknikrummet till Poolrummet.

Trädgårdsbod

I anslutning till den gamla fruktträdgården finns ett praktiskt trädgårdsförråd för redskap mm.

Snickarbod

Bredvid Pigkammaren finns mindre snickarbod med öppna hyllor och snickarbänk.

"Pigkammaren"

I förlängningen av Stallet finns ytterligare en separat lägenhet med 1 dubbelrum och tillhörande dusch samt bastu. Hall med avhängnings möjligheter och garderober. Rymligt sovrum med två fönster och tvättställ med kommod. Duschrum med tvättmaskin och torktumlare. Bastu med plats för 4 personer. Separat wc. I anslutning till hall finns teknikrum med bla värmepump för jordvärme..

"Matsbo"

I förlängningen av Poolhuset ligger på övre plan en separat lägenhet med 2 dubbelrum med tillhörande badrum. Välkomnande hall, som öppnas innanför från det gamla vagnslidrets portar, med avhängningsmöjligheter och förvaring under trappan som leder upp till övre plan. Två fina och rymliga sovrum med plats för dubbelsäng varav ett med stor kupa och hel garderobsvägg. Ytterligare förvaring och mindre kylskåp finns i sovrumskorridoren som leder fram till duschrum med duschkabin, tvättställskommod och wc.

Stallet

I vinkel med Poolhuset ligger Stallet vars entréplan består av ytterligare ett gigantiskt rum om ca 160 kvm. Centralt placerat finns en stor öppen spis med två eldningsöppningar, en mot vardagsrumsdelen och en mot köksdelen med grill möjligheter. Rummet är disponerat med vardagsrumsdel med öppen spis, loungedel, matsalsdel med sittplats för stora sällskap och köksdel med all maskinell utrusning (äldre). Centralt genom rummet finns stora portar som kan öppnas med dubbeldörrar både ut till den vackra innergården och ut mot terrassen i sydväst. Genomgående många fina och rustika detaljer såsom takbjälkar, rumsavdelare och tegelgolv. På övervåningen av Stallet ligger 3 stora dubbelrum och rymligt duschrum. Sovrummen, varav två med stora kupor med havsutsikt, har plats för dubbelsängar och tillhörande garderober. Genomgående vackra breda brädgolv och fina detaljer. I sovrumskorridoren finns ett stort glasparti genom den gamla ladans tidigare höbals insläpp vilket ger fin kontakt med innergården samt härligt ljusflöde.

Poolhuset

Stora portar leder in till Poolhuset som delvis består av ett gigantiskt rum om ca 130 kvm med sagolik rymd och volym med sin takhöjd på över 8 meter! Helkaklad pool om ca 4 x 9 meter. På båda ändarna av rummet finns "balkonger" varav den södervända med helt underbar havsutsikt över Kullahalvön och Skälderviken. Generös lounge del med utgång genom stora skjutdörrar till stensatt altan. Ytterligare finns omklädningsrum med avhängnings möjligheter, bastu och duschrum med tvättställ samt separat wc. Genomgående helkaklat klinkers golv.

Boningshuset

Välkomnande hall med hatthylla och klädgarderob. Härligt vardagsrum med öppen spis och plats för flera sittgrupper. Öppen planlösning mot matsalsdel med plats för 10-12 personer och utgång till trädgård. Ett mindre sovrum och ett större sovrum med plats för dubbelsäng och hel garderobsvägg. Stort helkaklat badrum med dusch, wc och tvättställskommod. Trevligt lantkök med all maskinell utrustning (äldre) och separat stort skafferi med fönster. Köksingång vid gaveln med eget kapprum och avhängnings möjligheter. Trappan leder upp till härligt stort allrum med öppet upp till nock och vackra takbjälkar. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Duschrum med wc och tvättställskommod. Separat stor klädkammare. Genomgående mycket vackra tidstypiska detaljer såsom såpskurade brädgolv, spegeldörrar och bjälkar. Nedgång finns under kökstrappan till mindre källare med förvaringsmöjligheter.

Övrig information

Information
Övrig information

Boningshuset har löpande renoverats. "Stallet" och Poolhuset totalrenoverades 1987.

Byggnadstyp

Kringbyggd Skånelänga med ekonomibyggnader

Byggår

1909

Fönster

2-glas och 3 -glas

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Typ av mark

Trädgårdstomt

Ventilation

Mekanisk FX

Energideklaration genomförd

NotNeeded

Driftkostnader
VA

4 531 kr

Om området
Karta
Södra Hovallsvägen 114
Ranarp

Karin Zakrisson

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Kontakta mig
karin_1.jpg