MED545F8F37B76649A1BA76A250315C591F

Sjöbackavägen 70

Hillarp/Ängelholm

Modern och välskött mindre gård med plats för hästar!

Omgärdad av Hillarps böljande landskap och grönskade natur ligger vackra gården Sjöbacken. Bostadshuset är trivsamt och har byggts till och moderniserats genom åren och den lantliga charmen är välbevarad. Synliga takbjälkar, stort lantkök, stora sociala ytor, teglade väggar och braskamin ger huset en fin karaktär. Det inglasade och isolerade uterummet kan öppnas upp mot den stora betonggjutna poolen med pooltak. Gården som är på drygt 1 ha mark har ett fristående garage med förberedd bostad ovanpå, en modern verkstad samt en stall-del med två hästboxar och sadelkammare. Välkomna till möjligheternas gård - Sjöbacken gård! Välkomna att Kontakta Miguel Ehrenfeldt för mer info och för att boka visning!

 • Boyta
  158 m2
 • Biarea
  68 m2
 • Antal rum
  4
 • Tomtarea
  10 386 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  ME05499

Gård i toppskick

En ljus och stor hall välkomnar dig in i denna trivsamma och charmiga bostad, med gott om plats för skor- och klädförvaring. I angränsning till hallen finns ett stort helkaklat badrum i jordnära färger med dusch, badkar och badrumsmöbler i trä. Vidare kommer du in i ett öppet kök i ljus lantlig stil, med vitt kakel och bänkskivor i trä. Köket har en fin uppdelning med spishäll i egen vinkel och en mindre bardisk som ramar i köket samtidigt som det känns luftigt. Jämte köket finns en avskild plats för matsalsmöblemang. En tegelvägg med braskamin skiljer kök och matplats från vardagsrummet. Väggen har ett praktiskt fack bakom kaminen med plats för mycket ved. Det stora vardagsrummet har utgång till en stensatt uteplats och poolområdet och till den inglasade altanen. En trappa upp finns ett allrum med fint ljusinsläpp från fönsterkupa, två rymliga sovrum och en klädkammare. En trappa ner till källarvåningen finns ett stort härligt sovrum med sten- och tegelväggar. I källaren finns även ett stort och ett mindre förråd för förvaring samt en stor tvättstuga med utgång till trädgård. Det inglasade och vinterisolerade uterummet har glaspartier längs två väggar och charmiga stallfönster på bakre väggen samt vattenburen värme i golvet. Glaspartierna kan öppnas upp till fullo mot poolområdet med stenplattor runtom. Uterummet ger alla möjligheter att njuta av årets alla årstider och poolen med dess pooltak skänker många skratt och roliga stunder med lek och samvaro under sommarens soliga dagar. Trädgården är lättskött med stora grönytor och uppvuxna träd och täta häckar. I hörnet av tomten finns en vacker matkällare uppbyggd av sten. I skogsdungen jämte trädgården finns även en lekplats med gunga, rutschkana och gungbräda. Det fristående garaget renoverades 2018 och är förberett för att inredas som extra bostad. I den moderna verkstaden ryms en stallavdelning med 2 boxar och isolerad sadelkammare. Runt husknuten finns beteshagar och natursköna omgivningar som bjuder på fina ridvägar. Sjöbacken är möjligheternas gård som måste upplevas på plats! Välkomna att Kontakta Miguel Ehrenfeldt för mer info och för att boka visning!

Kök

Rymligt kök med matplats för många personer. Kaklad vägg och bänkskiva. Massiva köksluckor. Spis med induktionshäll, spisfläkt. Integrerad mikrovågsugn. Kyl frys, Diskmaskin. Målade väggar och laminatgolv. Vitvaror (från 2007 utom spishäll och diskmaskin 2021).

Badrum

Det helkaklade badrummet men klinkergolv på entréplan rymmer tvättställ, wc, dusch, badkar och handdukstork.

Övrigt

Finns rum i källaren för sovrum, klädkammare och förråd.

Tvätt/grovkök

Stor tvättstuga i källaren med tvättmaskin och torktumlare. Helkaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme som dock ej är inkopplat.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Totalrenoverat löpande mellan 2001-2007. Fastigheten är ombyggd 2008. Jordvärme -2007 Trekammarbrunn -2001 Nya fönster -2005 Finns en kamin insatt 2008, murad och glidgjuten murstock.

Beskrivning uteplats

Stensatt

Övriga byggnader

Fiber finns Fristående garage isolerat och renoverat 2018 inv. Förråd ovanpå. Nya fönster 2014. Ny port, ny el, nytt tak (plåt). Uppvärmning luft/luft 2018. Verkstad, helgjutet i betong i 2 olika nivåer. Nya portar, ny el, nya fönster 2014. Nytt tak (plåt) Uppvärmning luft/luft 2018 Stall med 2 boxar och isolerad sadelkammare. Renoverat 2021. Ny el och vatten. Nya fönster, nytt tak 2014. Uterum, vinterisolerat med vattenburen golvvärme. Byggt 2018 Pool ( 5X10 m samt Romersk trappa ) byggd med blockliner 2012, värmepump.

Renoveringar

Totalrenoverat löpande mellan 2001-2007. Fastigheten är ombyggd 2008. Jordvärme -2007 Trekammarbrunn -2001 Nya fönster -2005 Finns en kamin insatt 2008, murad och glidgjuten murstock.

Bilplats

Innergård/garage

Beskrivning uteplats

Stensatt

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel med källare

Byggår

1929

Fönster

3-glas

Grund

Källare

Fasad

Puts & trä

Tak

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Naturtomt/trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Uppvärmning

Jordvärme + braskamin

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Hillarp GA:1 ändamål: Vägar Avtalsservitut Område Last: Avtalsservitut: Område, 1292IM-12/10539.1 Last: Officialservitut Väg, 1182-985.1

Nätbolag

Öresundskraft

Pantbrev

2 150 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

27 september 2022

Energideklarationsförbrukning

220 kWh/kvm och år

Energiklass

E

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 742 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

4,0

Renhållning

3 600 kr

Elförbrukning

37 000 kWh/år

El

37 000 kr/år

VA

1 900 kr

Total driftskostnad

44 000 kr

Om området
Generellt

Munka-Ljungby är ett trevligt litet samhälle utanför Ängelholm som under de senaste åren haft en ökande popularitet. Munka-Ljungby är den perfekta byn för barnfamiljerna med både äldre, etablerade områden och nybyggnadsområden som ständigt växer. Här finns en välsorterad livsmedelsbutik samt anrika konditori Centrum, padelbanor, tennisbanor, sporthallar, ridhus, golfbana, bibliotek och egen simhall i närområdet. Här finns flera förskolor och skola upp till åk 9. Närhet till skog och vattendrag samt Skäldervikens vackra sandstrand i Ängelholm

Kommunikation

Det är goda kommunikationsmöjligheter från Munka-Ljungby till både Ängelholm, Klippan, Hässleholm och Helsingborg. Även E6:an finns ca 5 minuters bilfärd från centrala Munka-Ljungby. Ängelholm/Helsingborg Airport ligger ca 15 minuters bilfärd från Munka-Ljungby.

Närservice

Barnvänliga Munka-Ljungby har både förskola och fritidshem och Toftaskolan med årskurserna F-9, det finns även en simhall på skolområdet. I byn finns även idrottsplats och vårdcentral. Den välsorterade livsmedelsbutiken ICA Munka Allköp finns mitt i samhället och i närheten finns även det mysiga och omtyckta konditoriet Centrum.

Dokument
Karta
Sjöbackavägen 70
Hillarp/Ängelholm

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg