MED19DCE44BA0B040E49E480282209110CE

Pershögsgatan 28

Centrala Båstad

Arkitektritad 2-plans villa på attraktivt läge mitt i Båstad

På Hallandsåsens sluttning med närhet till allt centrala Båstad har att erbjuda samt en kort promenad ifrån tennis, badstrand och hamn finns nu möjligheten att förvärva en fastighet belägen på ett lugnt och avskilt läge med lättskött trädgård med flertalet uteplatser. Husets båda plan kan antingen användas som ett boende alternativt finns möjligheten att hyra ut ovanvåningen då planlösningen ger möjlighet till det. Sammantaget ett kvalitativt och lättskött boende med ett bekvämt läge mitt i byn med närhet till allt Båstad har att erbjuda. Varmt välkomna till Pershögsgatan 28, en modern villa ritad av arkitekten Stellan Paulie.

 • Pris
  9 950 000 kr
 • Boyta
  170 m2
 • Antal rum
  5
 • Tomtarea
  600 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK05178

Ljust & fräscht

Via en gruslagd uppfart når ni husets huvudentré som välkomnar er in i husets hall med lagt klinkergolv som sedan går över i ett parkettgolv som är genomgående för resten av detta plan. Ytterdörren är i massiv mahogney tillverkad av Bovallsdörren. Här finns det också goda förvaringsmöjligheter. Till höger från hallen finner ni den kompletta tvättstugan bestående av tvättmaskin och torktumlare samt allt det tekniska för fastigheten. I direkt anslutning till hallen finner ni också en sovrumsdel med intilliggande helkaklat badrum med tillhörande dusch. I anslutning till sovrum och badrum finns en klädförvaringsdel. Vidare in i bostaden möts ni av ett härligt ljus från de stora skjutpartierna som bjuder in natur och utemiljö med utsikt upp mot åsen och den vackra och fylliga bokskogen. Här finner ni kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Det kompletta köket med tillhörande köksö är från HTH. Trädgården och utemiljön når ni från något av de väl tilltagna skjutpartierna. På detta plan finns ytterligare ett rum som antingen kan användas som sovrum eller arbetsrum. Vidare finns ett förråd där det är förberett och framdraget rör för att om så önskas göra ytterligare ett badrum. Husets ovanvåning når ni både via den gedigna trappan på insidan eller via trappan som finns på utsidan. Även på ovanplan har hallen klinkergolv som övergår i träparkettgolv för resten av våningsplanet. Till vänster finns förvaring och till höger ligger ett helkaklad badrum med dusch. Efter hallen finner ni en sovrumsdel med klädförvaring och skjutpartier med utgång till terrassen. Vidare in på ovanplan möts ni av ett ljust allrum med skjutpartier i två väderstreck med utgångar till den stora terrassen och åsens inbjudande grönska. I anslutning till allrummet finns ett pentry med plats för köksbord. Längst in på uppfarten finns ett förråd som angränsar till trädgården. Bakom förrådet finns ett isolerat gästrum med glasdörr för fint ljusinsläpp. Gästrummet vetter mot trädgården som består av både gräsyta och trädäck med gott om plats för umgänge och utemöbler. Trädgården ramas in fint utav grönska med tät häck runtom och baksidan är därmed väl insynsskyddad. Trädgården har fint solinsläpp och en härlig vy mot åsens vackra och lummiga bokskog!

Övrig information

Information
Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggår

2008

Fönster

3-glas

Grund

Platta på mark

Fasad

Puts

Tak

Zink

Utvändigt plåtarbete

Zink

Stomme

Betong

Ventilation

FTX - ventilation med återvinning

VA

Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning

Gaspanna med vattenburen golvvärme

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Samfällighet: Båstad Båstad S:22, Samfällighet: Båstad Båstad S:88, Samfällighet: Båstad Malen S:63, Samfällighet: Båstad Malen S:64

Pantbrev

3 580 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

29 april 2022

Energiklass

D

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

4 643 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

5 200 kr

Uppvärmning

25 000 kr

El

16 800 kr/år

VA

3 372 kr

Total driftskostnad

50 372 kr

Enligt uppgifter från säljaren.
Om området
Generellt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Kommunikation

Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn (Kastrup), Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Närservice

I centrum finns all tänkbar service som butiker, banker, skolor, förskolor, restauranger och nöjen. Båstad har även ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf och flera sommarkonserter. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutiker, cafeér och restauranger.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité. Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten, ligger även Båstad GK som har många medlemmar gamla som unga. Med en bra restaurang, välsorterad shop och fina träningsmöjligheter är det den perfekta platsen för en heldag med golf!

Dokument
Karta
Pershögsgatan 28
Centrala Båstad

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg