MED0F92E23A8EEE4014AB82C528B684BADA

Pershögsgatan 11

Centrala Båstad

Traditionellt gathus på centralt och attraktivt läge mitt i Båstad!

På ett av Båstads bästa lägen finner ni detta traditionella gatuhus - bara ett par stenkast till tennis, bad och hamn. Ett trivsamt, ombonat och charmigt hus med synliga takbjälkar och öppen spis. Huset är beläget på en lugn gata med mysig och insynsskyddad trädgård. Ett underbart boende för den som vill bo centralt & bekvämt avstånd till allt vad Båstad har att erbjuda runt kvarteret. Varmt välkomna att kontakta Miguel Ehrenfeldt för mer information!

 • Pris
  7 950 000 kr
 • Boyta
  103 m2
 • Biarea
  5 m2
 • Antal rum
  5
 • Tomtarea
  223 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  ME05560

Pittoreskt gatuhus

Välkommen in i detta pittoreska, tidstypiska och mycket charmiga och välplanerade gatuhus. In genom huvudingången hamnar du i en tambur med klinkergolv och fina ljusinsläpp från tak och stora glas partier ut mot trädgården. Vidare till vänster om hallen finns sällskapsrummet med dess stilfulla öppna spis som man nästan förväntar sig Mattias i Törnrosdalen (läs Allan Edvall) i från Bröderna Lejonhjärta ska sitta och värma sig framför. Huset med sin historia och charm är så mysigt, precis som i sagan. I sällskapsrummet med ljusa väggar och med det breda gedigna plankgolvet finns även synliga original takbjälkar. Genom sällskapsrummet kommer du till en mindre hall som angränsar till matrum och ett charmigt kök i antikvitt, blått kakel ovan diskbänk, keramik färgade golv-klinkerplattor med en spännande lucka i golvet som leder till en underjordisk gång ner till tenniscourten, eller så var det kanske en helt vanlig vin/matkällare om 5 m². Från köket under trappan till ovanvåningen finner du en toalett samt tvättstuga. En trappa upp till ovanvåningen finner du ett mysigt stort sovrum med öppet upp till nock, synliga takbjälkar, liggande träpanel på väggarna och brett snyggt plankgolv. Detta rum kan även användas som ett allrum och har ett stort härligt takfönster på mitten med utsikt mot havet och små trekantiga fönster på gaveln utöver detta finns här ett helkaklat badrum och klädkammare. I den andra mindre huskroppen (till höger om huvudingången) finner du ett ombonat sovrum och med tillhörande badrum. Trädgården med fruktträd/kyssebänk samt uteplats är verkligen en plats att njuta i, vår/sommar och höst.

Kök

Antikvitt kök med arbetsbänk i trä. Blått kakel ovan diskbänk. Rostfri diskmaskin, fläkt och en vit spis.

Badrum ensuite

Bröstkaklat badrum med handfat och wc.

Badrum under trappan

Nyare badrum med wc, handfat, tvättmaskin och torktumlare.

Badrum på ovanvåningen

Badrum med handfat wc och dusch. Kakel och klinkers i duschen.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Fiber finns indraget

Övriga byggnader

Äldre tillbyggt redskapsskjul

Renoveringar

Fiber finns indraget

Byggnadstyp

1.5 plansvilla i vinkel med liten källare

Byggår

1909

Fönster

2-glas, kopplade

Grund

Torpargrund/gjuten platta

Fasad

Puts

Tak

Plåt

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Innergårdstomt/trädgård

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direkt El + Värmepump + öppenspis

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Fornlämning (1 st)

Pantbrev

4 150 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

5 180 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

Renhållning

3 100 kr

El

19 500 kr/år

VA

3 400 kr

Sotning

400 kr

Total driftskostnad

26 400 kr

Försäkring ingår ej i driftskostnaden.
Om området
Generellt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Kommunikation

Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn (Kastrup), Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Närservice

I centrum finns all tänkbar service som butiker, banker, skolor, förskolor, restauranger och nöjen. Båstad har även ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf och flera sommarkonserter. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutiker, cafeér och restauranger.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité. Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten, ligger även Båstad GK som har många medlemmar gamla som unga. Med en bra restaurang, välsorterad shop och fina träningsmöjligheter är det den perfekta platsen för en heldag med golf!

Dokument
Karta
Pershögsgatan 11
Centrala Båstad

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg