MEDDAB9FB61CC8D484583552F26A065854F

Päronvägen 5

Centrala Båstad

Välplanerat parhus i souterräng med pool och vackra vyer över Laholmsbukten

På ett attraktivt läge uppe vid Äppledalen med närhet till Båstad centrum finns nu möjligheten att förvärva ett modernt parhus i 2-plan i souteräng med trevliga och gedigna materialval i kombination med ett tillhörande poolområde och väl tilltagen trädgård med flertalet härliga uteplatser. Genomgående för bostaden är ljusa och fina ytskikt i kombination med stora fönsterpartier med vackra vyer över åsen och havet. Pricken över i:et är den välplanerade och trevliga utemiljön i kombination med det väl tilltagna poolområdet skapar en speciell känsla. Sammantaget en fastighet med det lilla extra med närhet till allt Båstad har att erbjuda. Varmt välkomna att höra av er till Philip Pahlett för vidare information.

 • Pris
  7 900 000 kr
 • Boyta
  159 m2
 • Antal rum
  5
 • Tomtarea
  786 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  PP05408

Via en stensatt uppfart med plats för två bilar når ni huset och dess carport. Väl inne i huset möts ni av en hall följt av ett stort sällskapsrum. På detta plan finns också ett sovrum, ett helkaklat badrum med tillhörande dusch, tvättmaskin, torktumlare och frånluftsvärmepump. I närhet till denna del finns också ett väl tilltaget rum som idag används som förvaring och klädkammare, men kan också användas som ytterligare ett sovrum eller hobbyrum. En våning upp möts ni av ett fantastiskt härligt ljus med stora fönsterpartier och en väl tilltagen takhöjd vilket ger rymd i rummet. Här ligger vardagsrum och kök i öppen planlösning. Det kompletta och gedigna köket är från Vedum med tillhörande vitvaror från Siemens och köksö. Från köket och matplatsen når man balkongen som bjuder in den strålande utsikten ner mot Laholmsbukten och den böljande åsen. På detta plan finns också 2 sovrum, ett större och ett mindre, båda med utgång till altandäcket på husets baksida samt ett helkaklat badrum som går i samma stil som nedervåningens med dubbla handfat och dusch. Från huset når man den genomtänkta och moderna utemiljön från båda plan. På den nedre delen av tomten finner man det väl tilltagna med relativt underhållsfria poolomårdet med en uppvärmd pool, uppställning för solstolar, uteplats under den uppbyggda pergolan. Sammantaget ett riktigt sommarparadis med ytterligare utvecklingspotential. På fastighetens övre del, som man når via betongtrappan, möts man av en större gräsyta följt av ett altandäck och med trappa upp till balkongen. På fastigheten finns också en carport med plats för en bil och intilliggande förråd. Således en väl tilltagen fastighet med trevlig utemiljö, vyer och med närhet till allt Båstad har att erbjuda. Varmt välkomna till Päronvägen 5.

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Intill carporten finns ett förråd om ca. 6 kvm.

Byggnadstyp

2-plans suterängparhus

Byggår

2013

Fönster

3-glas

Grund

Souterräng/Platta på mark

Fasad

Trä

Tak

Papp

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Ventilation

Mekanisk

VA

Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump/vattenburet system, Poolen värms via en luft/luftvärmepump

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Båstad GA:13 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Båstad Båstad GA:9 ändamål: Vägar

Planbestämmelser

Detaljplan

Pantbrev

4 336 645 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

11 augusti 2022

Energiklass

C

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

3 789 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

4,0

Renhållning

4 000 kr

Elförbrukning

12 800 kWh/år

El

19 200 kr/år

VA

8 000 kr

Total driftskostnad

31 200 kr

Kostnad för el omfattar även kostnad för uppvärmning. Snittpris per/kWh som använts är 1,5 kr.
Om området
Generellt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Kommunikation

Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn (Kastrup), Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Närservice

I centrum finns all tänkbar service som butiker, banker, skolor, förskolor, restauranger och nöjen. Båstad har även ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf och flera sommarkonserter. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutiker, cafeér och restauranger.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité. Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten, ligger även Båstad GK som har många medlemmar gamla som unga. Med en bra restaurang, välsorterad shop och fina träningsmöjligheter är det den perfekta platsen för en heldag med golf!

Dokument
Karta
Päronvägen 5
Centrala Båstad

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg