MED5DC2884ACF414C359317EEFEE76786E2

Önnarpsvägen 158

Bjärehalvön

Unikt, högt och naturnära läge

På helt unikt och häpnadsväckande läge med utsikt över landskap, hav och Kullaberg ligger denna fastighet med gränslös charm. Vägen slingrar sig genom bokskogen och fastigheten ligger på högt privat läge strax ovanför Förslöv med naturen som närmsta granne. Äldre boningshus som ligger i vinkel där den gamla charmen är bevarad samtidigt som en del uppdateringar har gjorts. Stort matrum med kamin och flera fönster mot utsikten över land och glittrande hav i söder. Stor tomt med stora möjligheter. Välkommen att kontakta Anna för frågor eller boka visning.

 • Pris
  4 595 000 kr
 • Boyta
  102 m2
 • Biarea
  39 m2
 • Antal rum
  5
 • Tomtarea
  2 323 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  AO05491

Otroliga vyer

Charmig fastighet på högt läge strax ovanför Förslöv med spektakulär utsikt över land och hav med Kullaberg i horisonten. Äldre hus i vinkel med altan som ligger i perfekt utsiktsläge och skyddat av huskroppen. Enkelt hus där en del uppdateringar har gjorts under åren. På entréhallen finns trappa som leder till ovanvåningen med två rum som vid behov kan användas som sovrum. Från hallen kommer vi in i stort rum som passar perfekt som matsal med flera fönster åt väster samt fin och värmande gjutjärnskamin. Härifrån kommer vi in i köket som är delvis uppdaterat. Den gamla vedspisen är bevarad och köket har ett charmigt skafferi, breda plankor på golvet och fönster mot uteplatsen. Vidare finns ett sovrum samt badrum med dusch. Husets södra del har allrum med öppet upp i nock. Här finns ytterligare en kamin, härlig rymd och vackert tegelgolv samt dörr som leder ut till altanen. Trappa leder upp till två sovrum varav det ena har liten kupa mot väster. Under denna del av huset finns garage/förråd som nås via portar från trädgården. Altanen ligger skyddad i vinkel åt sydväst med trappa ner till gräsmatta med flera perenna växter. Tomten är stor och huset är placerat på nederdelen av tomten med stor yta för att exempelvis anlägga trädgård eller härliga uteplatser. Sällsynt och fantastiskt läge för dig som söker lugnt och naturnära läge som ändå har närhet till byns service och kommunikationer. Många fina vandringsleder i området genom bokskog, det höga läget ger vyer som slår det mesta. Varmt välkomna att kontakta Anna på Nadjafi & Kristensen för att boka visning eller frågor.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Installation av två luft/luft värmepumpar 2012 och 2019. Ny kyl/frys 2019. Ny varmvattenberedare 2019. Badrum 2010. Dränering 2008. Ommålning in- och utvändigt 2015. Diverse uppdatering av ytskikt inne, golv, tak, 2008.

Beskrivning uteplats

Skyddad altan i perfekt utsikts- och solläge.

Övriga byggnader

Garage/förråd ligger i marknivå i vinkel åt söder.

Bilplats

Grusväg leder ner till fastigheten.

Beskrivning uteplats

Skyddad altan i perfekt utsikts- och solläge.

Övrig information om tomten

Stor tomt där huset är placerat i nederkant med gräsmatta vid altanen. Ovandelen av tomten är mer naturtomt med lite träd och buskar. Kontakta Båstad kommun, 0431-770 00, för info om byggnation.

Byggnadstyp

Skåneliknande 1½-plansvilla i vinkel

Byggår

1909

Fönster

2-glas

Grund

Torpargrund

Fasad

Trä

Tak

Plåt

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Naturtomt/trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp (trekammarbrunn från år 2010)

Uppvärmning

Direkt el, luft/luft VP, kamin

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Håle GA:1 ändamål: Vägar

Planbestämmelser

Landskapsbildsskydd

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

270 000 kr

Energideklaration

NotPerformed

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 471 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

3,0

Renhållning

1 920 kr

El

40 000 kr/år

VA

4 590 kr

Sotning

800 kr

Total driftskostnad

47 520 kr

Permanentboende för tre personer. I posten för el ingår även uppvärmning. Kostnad för fastighetsskatt och försäkring tillkommer.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Önnarpsvägen 158
Bjärehalvön

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, triggar mig. Att få utveckla mitt nätverk och hjälpa människor från en bostad till en annan är hedersamt, och jag gör mitt yttersta för att både säljare och köpare ska vara nöjda och känna trygghet"

Engagemang och kundrelationer är något Anna alltid sätter fokus på och som genomsyrar affärerna. Sporttokig tävlingsmänniska som gärna har många bollar i luften och som sedan 2015 har arbetat i mäklarbranschen och förmedlar både villor, bostadsrätter, gårdar och tomter som ger ett härligt och varierat arbetsområde. Som född och uppvuxen på Bjärehalvön är lokalkännedomen stor och har byggts upp under en lång tid, Anna har koll på var närmsta glasskiosk, cykelväg eller badbrygga finns. Sitter Anna inte på kontoret i Ängelholm eller Båstad så hittar ni troligen henne på padelbanan, fotbollsplanen eller i skidbacken.

anna.jpg