MEDB52D8A19455241E8853718884E211C67

Kvarngatan 16

Ängelholm

Graciös villa i centrala Ängelholm

Välkommen till denna majestätiska patriciervilla från 1928 belägen på Kvarngatan, i Ängelholms mest expansiva område! Här finns allt inom bekvämt avstånd – havet, skogen, skolor, sjukhus, idrottsanläggningar, både fotboll, ishockey och paddel. Centrum ligger bara ett stenkast bort, stort utbud av både restauranger och butiker. Med sina generösa ytor är detta en perfekt fastighet för den företagsamma med ambition att kombinera affärsrörelse med lyxigt boende. Villan bjuder på oändliga möjligheter. Denna stilfulla byggnad, en unik skatt väl bevarad. Varmt välkomna att kontakta Djavad Kristensen för mer information!

  • Pris
    14 800 000 kr
  • Typ
    Bostadsfastighet
  • Ref.Nr
    DK05840

Patriciervilla

Övrig information

Information
Byggnadstyp

2½-plansvilla

Byggår

1928

Boyta

380 m2

Renoveringar

1988 nytt plåttak på utbyggnadens norra del. 1999 nytt plåttak på resten av huset, byte av hängrännor och stuprör, plåtning av skorstenar. El, stammar: Jordfelsbrytare installerad, separata för bostadsdel och lokaldel. Fastigheten genomgick en omfattande renovering 2010-2011.

Energideklaration

Performed

Energideklarationsdatum

2022-02-22T00:00:00

Energiklass

D

Energy consumption

119

PrimaryEnergyNumber

107

Grund

Källare

Frame

Tegel

Stomme

Gjutna valv & trä

Tak

Plåt

Fönster

3-glas Vefac

Uppvärmning

Fjärrvärme

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation

{'type': 'Självdrag', 'inspection': None}

Övrigt

Isolerat dubbelgarage om ca 40 kvm med avlopp och indraget kallvatten. Inrett växthus. Separat mindre lgh finns i villan som enkelt hyrs ut.

Typkod

220

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

4 137 000 kr

Driftkostnader
Uppvärmning

76 460 kr

VA

9 700 kr

Renhållning

4 500 kr

Totalt

90 660 kr

Övriga byggnader
Om området
Generellt

I denna vackra kuststad belägen i nordvästra Skåne, bor ni med närhet till det mesta och bästa. Förutom milslånga fantastiska stränder, Rönne-å och härlig skog erbjuder Ängelholm även ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och nöjes-/fritidsaktiviteter. På sommaren blommar staden upp och det finns då ett stort antal trevliga uteserveringar där man kan slå sig ner och njuta av livet. Hembygdsparken, Rögle BK, stränderna och stadens vackra å promenader är några av de pärlor som ängelholmarna är stolta över.

Kommunikation

Som till mycket annat finns även närheten till bra kommunikationer. Med bil är det enkelt att ta sig till och från Ängelholm via E6:an. Från stadens centrum nås Ängelholm Helsingborg Airport på ca 10 minuter med bil. Från Ängelholms centrala station går tåg till Helsingborg, Malmö, Köpenhamn, Göteborg mfl. Stadsbussarna och de regionala bussarna gör det även enkelt att ansluta till tågstationen samt att ta sig runt i kommunen och vidare till andra kommuner.

Närservice

Ängelholms breda serviceutbud erbjuder bland annat bibliotek, biograf, Vattnets Hus, fina badstränder, hamn, butiker, vårdcentraler, skolor F-9, gymnasieskola, muséer och ett mycket stort utbud av olika idrottsaktiviteter.

Karta
Kvarngatan 16
Ängelholm

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg