MEDEC4EFA111E7641BF87E2388041902E1A

Krogstorpsvägen 26

Bjärehalvön

Charmig Banvaktsfastighet på väl tilltagen tomt med privat tennisbana

På ett avskilt och lantligt läge finns nu möjligheten att förvärva en unik fastighet med egen tennisbana! Här njuter man av lugnet samtidigt som man har närhet till både Båstad & Torekov. Fastigheten består av flertalet byggnader men där fokus ligger på den gamla och pittoreska banvaktsstugan från ca. 1884 som idag är själva boningshuset och den privata tennisbanan som är placerad i vacker natur med omkringliggande växtlighet där flertalet svenska tennislegender spelat på somrarna. På fastigheten finns också en gästhusdel med intilliggande garage, mindre gäststuga samt "tennisgarage". Allt inbäddat i en vacker och lummig miljö med närhet till allt Bjärehalvön har att erbjuda. Varmt välkomna till Krogstorpsvägen 26, en möjligheternas fastighet.

 • Pris
  4 950 000 kr
 • Boyta
  65 m2
 • Biarea
  21 m2
 • Antal rum
  4
 • Tomtarea
  6 661 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  PP05388

På ett avskilt och lantligt läge finns denna unika fastighet på Bjärehalvön. Här njuter man av lugnet men även närheten till både Båstad & Torekov. Fastigheten består av flertalet byggnader och dessutom en privat tennisbana omringad av vacker natur där flertalet svenska tennislegender spelat genom åren. Här finner man ro i naturskön miljö och likaså med närhet till allt vad Bjärehalvön har att erbjuda. Sammantaget en fastighet med oändliga möjligheter! På fastigheten ligger fokus på den gamla pittoreska banvaktsstugan från 1884 som idag är boningshuset. På entréplan i bostadshuset erbjuds ett sovrum, wc, kök och matplatsdel, vardagsrum, duschrum och ett uterum. Perfekt yta att spendera de kallare sommarkvällarna. Vidare i villan på övre plan finns två sovrumsloft med en hall däremellan. Interiören är i äldre skick och utstrålar en väldig charm! På fastigheten finns också en gästhusdel med intilliggande garage, en mindre gäststuga samt ett "tennisgarage". Gästhusdelen består av ett sovrum, wc, sällskapsrum som även kan användas till ytterligare ett sovrum, pentry samt duschrum. Tack vare fullutrustade gästhus skapas även uthyrningsmöjligheter på fastigheten. Den privata tennisbanan är placerad i vacker natur med omkringliggande växtlighet. Möjligheten att hyra ut tennisbanan är god då detta har gjorts under många års tid. Här bor man bekvämt inbäddat i en vacker och lummig miljö med närhet till allt Bjärehalvön har att erbjuda. Varmt välkomna att kontakta Philip Pahlett för mer information.

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Banvaktsstugan lät uppföras runt 1884. På fastigheten finns också ett gästhus med tillhörande garage om ca. 60 kvm, stuga om ca.15 kvm och ett "tennisgarage". Fiber indraget.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1909

Fönster

2-glas, kopplade

Grund

Krypgrund

Fasad

Tegel

Tak

Tegelpannor/Eternitpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten och enskilt avlopp

Uppvärmning

Vattenburen värme - elpanna/Solfångare/Luft/Luft värmepump

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Krogstorp GA:1

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde Landskapsbildsskydd

Pantbrev

180 000 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 200 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

1 725 kr

El

13 261 kr/år

VA

2 658 kr

Total driftskostnad

17 644 kr

Kostnad för el omfattar även kostnad för uppvärmning. Uppgifter från säljaren.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Karta
Krogstorpsvägen 26
Bjärehalvön

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg