MED0EA53D2370454C3694A47826CDC30097

Klippanvägen 530

Ängelholm

En modern skånegård som fått behålla sin ursprungliga charm.

I Rävatofta finner du denna mycket vackra skånegård med tillhörande trädgård som kommer med lätthet få plats i de flestas hjärtan. Här har du möjligheten att finna ro, driva eget, utöva en hobbyverksamhet, umgås och bo med nära och kära och mycket mer. Förmodligen en av nordvästra skånes 10 i topp gårdar i ett så välbevarat skick. Välkommen att kontakta Miguel Ehrenfeldt för mer information.

 • Pris
  8 450 000 kr
 • Boyta
  215 m2
 • Biarea
  435 m2
 • Antal rum
  8
 • Tomtarea
  4 042 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  ME05319

1800-tals drömgård

Välkommen till vackra Rävatofta gård! En modern skånegård från 1800-talet som fått behålla sin ursprungliga charm med omsorgsfulla renoveringar. Gården utstrålar fridfull atmosfär och här finns massvis med möjligheter. Finna ro och umgås med nära och kära, driva egen gårdsbutik, utföra hobbyverksamhet och mycket mer. Allt detta på strategiskt läge mellan Bjärehalvön och Kullahalvön. Den kullerstensbelagda innergården är välkomnande och utgör ett extra trädgårdsrum under sommaren. Även runtom huset ligger kullersten som en vacker detalj. Utemiljön på gården är ljuvlig och den tillhörande trädgården erbjuder flera trädäck, pergola, jacuzzi, bastu, växthus och dessutom milsvid utsikt över böljande landskap. Här finns möjligheter för den trädgårdsintresserade att odla men också att njuta av öppna landskap och läge i kvällssol. Bostadshuset med en boarea om 215 kvm bjuder på en varm och ombonad känsla. Ett stort lantligt kök med murad vedspis mellan kök och matplats. Vidare på entréplan finns ett sovrum, ett badrum och större sällskapsytor i form av allrum och bibliotek. Biblioteket har fint ljusinsläpp tack vare fönster i tre vädersträck. Ovanvåningen består av tre sovrum varav ett med balkong, ett badrum samt ett stort allrum med fönster i kupa. Bostaden har även vinkällare med klinkergolv och en karaktärsfull kakelugn. Annat som bidrar till charmen i bostaden är de spröjsade fönsterna, gamla spegeldörrar och platsbyggda bokhyllor. Det tidigare stallet är idag ombyggt till festlokal och kontor. Dubbeldörrar öppnar upp till uteplats där växthuset är beläget. Här kan drömmen om verksamhet hemma förverkligas. I anslutning till butiken finns stora ytor som kan användas till kontor, samt loge om 200 kvm med loft. Vidare finns ett gårdshus med garage och förråd om ca 84 kvm. Förmodligen en av nordvästra skånes 10 i topp gårdar i ett så välbevarat skick. Välkommen att kontakta Miguel Ehrenfeldt för mer information.

Övrig information

Information
Beskrivning uteplats

Ett flertal

Bilplats

Vid infart och plats för ett flertal bilar.

Beskrivning uteplats

Ett flertal

Byggnadstyp

Kringbyggd Skånelänga med ekonomihus

Byggår

1800-tal

Fönster

2-glas kopplade med genomgående spröjs

Grund

Platta på mark

Fasad

Handslaget tegel

Tak

Eternit

Utvändigt plåtarbete

Målad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Mekanisk + Självdrag

fastigheten är förbesiktigad

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Uppvärmning

Vattenburen el-panna, kakelugn och 2 st luftvärmepump

Nätbolag

Öresundskraft

Pantbrev

3 850 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

17 juni 2022

Energideklarationsförbrukning

179 kWh/kvm och år

Energiklass

F

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 993 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

3 600 kr

Elförbrukning

37 000 kWh/år

El

45 000 kr/år

VA

1 200 kr

Total driftskostnad

52 800 kr

I el förbrukningen ingår laddning av el-bil samt året runt uppvärmt Jacuzzi bad i trädgården.
Om området
Generellt

I denna vackra kuststad belägen i nordvästra Skåne, bor ni med närhet till det mesta och bästa. Förutom milslånga fantastiska stränder, Rönne-å och härlig skog erbjuder Ängelholm även ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och nöjes-/fritidsaktiviteter. På sommaren blommar staden upp och det finns då ett stort antal trevliga uteserveringar där man kan slå sig ner och njuta av livet. Hembygdsparken, Rögle BK, stränderna och stadens vackra å promenader är några av de pärlor som ängelholmarna är stolta över.

Kommunikation

Som till mycket annat finns även närheten till bra kommunikationer. Med bil är det enkelt att ta sig till och från Ängelholm via E6:an. Från stadens centrum nås Ängelholm Helsingborg Airport på ca 10 minuter med bil. Från Ängelholms centrala station går tåg till Helsingborg, Malmö, Köpenhamn, Göteborg mfl. Stadsbussarna och de regionala bussarna gör det även enkelt att ansluta till tågstationen samt att ta sig runt i kommunen och vidare till andra kommuner.

Närservice

Ängelholms breda serviceutbud erbjuder bland annat bibliotek, biograf, Vattnets Hus, fina badstränder, hamn, butiker, vårdcentraler, skolor F-9, gymnasieskola, muséer och ett mycket stort utbud av olika idrottsaktiviteter.

Karta
Klippanvägen 530
Ängelholm

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg