MED11DBA2F581164A65A25D04AFA2B8C2DE

Humlegatan 9

Laholm

Enplansvilla i trevligt villakvarter

Nu finns möjlighet att förvärva denna rymliga och trevliga enplansvilla med källare i lugnt och trivsamt villakvarter. Mysig trädgård med insynsskyddande häckar, fruktträd, gräsmatta och många fina perenna växter. Entréplanet är fördelat på tre till fyra sovrum, vardagsrum i öppen planlösning med köket, badrum och gästtoalett. På källarplanet finns gillestuga, hobbyrum, matkällare, förråd/verkstad, badrum och bra plats för förvaring. Trevliga uteplatser i två väderstreck samt vidbyggt garage/förråd.

 • Pris
  2 295 000 kr
 • Boyta
  132 m2
 • Biarea
  132 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  890 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  FS05379
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

Rymlig enplansvilla

Välkomna till Vallberga och detta trevliga villakvarter, nu finns möjligheten att förvärva denna rymliga enplansvilla med inredd källare. Mysig trädgård med insynsskyddande häckar, fruktträd, gräsmatta och många fina perenna växter. Trevliga uteplatser i två väderstreck samt vidbyggt garage/förråd. Entréplanet är fördelat på kök, vardagsrum, matplats, badrum, gästtoalett och tre till fyra sovrum. Vardagsrum, kök och matplats ligger i öppen planlösning och skapar en stor trevlig plats att umgås på, eldstaden förhöjer mysfaktorn och som en förlängning av de sociala ytorna finns utgång till två uteplatser. Altanen mot trädgårdssidan är delvis inglasad och överbyggd. Källarplanet inrymmer gillestuga, hobbyrum, matkällare, förråd/verkstad, badrum och bra plats för förvaring. Både gillestugan och hobbyrummet är rymliga och erbjuder plats åt flera möblemang samt skapar möjlighet för exempelvis egen verksamt, utrymme att jobba hemifrån eller en plats för barnen/gäster. I närområdet finns bland annat bageri, gatukök, minilivs, kafé, förskola och skola. I Vallberga finns även utegym, boulebana, fotbollsförening och Vallbergabadet

Kök

Kök i öppen planlösning med vardagsrum och matplats. Köket har äldre köksinredning som har målats och renoverats samt nyare vitvaror. Utrustat med fläkt, spis med ugn, diskmaskin och två kyl/frys.

Badrum

Rymligt badrum med duschkabin, toalett, handfat i kommod, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Våtrumstapet/träpanel på väggarna och våtrumsmatta på golvet.

Sovrummen

Tre sovrum på entréplanet med laminat golv. Ett av sovrummen har utgång till altanen och ett av sovrummen har garderober längs hela ena väggen. Vill man ha ytterligare sovrum finns rummet direkt till höger vid entrén med laminatgolv och ingång från två håll. Möjlighet finns också att inreda ytterligare sovrum i källaren.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Fiber finns installerat.

Övrig information om byggnaden

Fiber finns installerat.

Övrig information

Fiber finns installerat.

Bilplats

Garage ca 60 kvm

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1972

Fönster

Isolerglas och 2-glas kopplade

Grund

Källare

Fasad

Tegel

Tak

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Betong

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft/luft-värmepump och oljefyllda radiatorer.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Nätbolag

Södra Hallandskraft

Pantbrev

935 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

13 mars 2022

Energideklarationsförbrukning

81 kWh/kvm och år

Energiklass

E

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 250 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

3,0

Renhållning

1 834 kr

Elförbrukning

19 549 kWh/år

El

18 000 kr/år

VA

5 029 kr

Total driftskostnad

24 863 kr

I kostnaden för el är både uppvärmningskostnaden och kostnaden hushållsel inräknat.
Om området
Generellt

Laholm är Hallands äldsta stad och omnämns redan år 1231 i den danske kungen Valdemar Sejr Jordeboks Hallandslista. På en holme i Lagan fanns vid den tiden en kunglig borg och försvarsanläggning som kallades för Lagaholm, Den framväxande staden fick ett liknande namn i förkortad form, Laholm.

Kommunikation

Laholms kommun har ett vittförgrenat nät av kommunikationsleder. E 6 och Västkustbanan skär genom kommunens västligaste, riksväg 15 förbinder Halmstad med Karlshamn i Blekinge och riksväg 24 Laholm med Hässleholm i nordöstra Skåne.

Närservice

Laholm är kommunens huvudort. Det är den lilla staden med de många konstverken och Lagan, som slingrar sig genom stadskärnan och erbjuder Sveriges bästa lax- och öringsfiske. Här finns allt du kan tänka dig, banker, butiker, bibliotek, simhall, gymnasieskola med mera.

Övrigt

Intill Lagan vid Laholmsforsarna, norr om Lagaholmen, anlade vikingarna en handelsplats som kom att kallas för Köpinge. Handeln flyttades så småningom till den blivande torgstaden Laholm, på södra sidan Lagan, där det fanns bofasta att beskatta förutom köpmännen.

Dokument
Karta
Humlegatan 9
Laholm

Frances Strand

Reg. Fastighetsmäklare

“Mitt mål är att du som säljare ska bli mer än nöjd. För att nå dit anser jag att det förutom kunskap och stort engagemang krävs att man som mäklare har fingertoppskänsla."

Som mäklare får man ett stort förtroende som är förenat med ansvar som ska förvaltas och uppfylla olika förväntningar. Att möta upp olika människor i olika situationer där livet ofta är på väg in i en ny fas, är få förunnat och det roligaste jag vet. Vid en bostadsförsäljning finns det alltid många frågetecken och jag finns alltid tillgänglig för att kunna hjälpa till att räta ut dessa!

frances.jpg