MED44C13AED807445DE86CA752C29732B2F

Hulta ängar 20

Förslöv

Hästgård på Bjärehalvön

Nu har du en unik chans att förvärva en underbart välutrustad hästgård belägen mitt i Bjärehalvöns sköna natur med närhet till strand och skog, samt Båstads alla nöjen och idrotts evenemang. Här finns 11 boxar, dubbelgarage, ridhus och en stor ridbana, cykel avstånd till Vejbystrands fina restauranger och du äger en del av en allmänning i Stora Hults strand som erbjuder dig många härliga bad.

 • Pris
  9 950 000 kr
 • Boyta
  200 m2
 • Antal rum
  7
 • Ref.Nr
  DK04479

Idyllisk hästgård

Bostaden erbjuder ett härligt lantkök från 2017 med öppen planlösning och ett stort vardagsrum i vinkel. Från köket har du utgång till ett trivsamt uterum i västerläge som erbjuder dessutom en utsikt till magiska solnedgångar och förlänger sommarsäsongen, tidig vår och sen höst. På entrèplan finner du bl a ett badrum som renoverades 2018, mindre sovrum/gårdskontor och ett trevligt burspråk med utgång till den lummiga trädgården. Ovanvåningen erbjuder 3 sovrum varav ett är master bedroom som har öppet upp i taknock, toalett som renoverades 2021, klädkammare, stort kontor/allrum med inglasad balkong i västerläge med fin utsikt över nejden. Källaren är den perfekta vardags entrèn som tar dig utifrån ner för att hänga av dig dina hästkläder för att sedan inne ifrån källaren gå en trappa upp i bostaden. I källaren finns även tvätt/tork/förråd samt pannrum (Jorvärmepump ifrån IVT 2007).

Kök

Stort härligt ljust kök som renoverats 2017 med öppen planlösning med matplats och plats för stor familj eller många gäster. Vit lantlig köksinredning från Epoc. Stor köksö med sittplatser, induktionshäll, köksfläkt inbyggd varmluftsugn och mikro. Det finns även integrerad diskmaskin, kyl och frys i full höjd. Från köket finns utgång till uterum med klinkergolv. Det finns även en in- och utgång till trädgårdssidan.

Vardagsrum

Genom dubbla pardörrar från köket kommer du in i stort ljust vardagsrummet som går i vinkel med fönster i tre väderstreck. Hela 3 sittgrupper inrymmer vardagsrummet idag.

Sovrum

På nedre plan finns ett mindre sovrum/gårdskontor.

Badrum

Nyare badrum med vit kakel och och grått klinker. Dusch med glasvägg, handfat med kommod, överskåp och wc.

Uterum

Härligt, praktiskt och inglasat uterum med plats för många kalasande matgäster om 24 kvm. Vitmålad panel på väggen och klinker på golvet.

Allrum/ Kontor övre plan

På ovanvåningen finns ett stor allrum/kontor med laminatgolv och utgång till inglasad balkong.

Sovrum övre plan

Det finns två sovrum med laminatgolv på ovanvåningen och ett nyrenoverat sovrum med parkettgolv och öppet upp i nock.

Badrum övre plan

Toalett som renoverades 2021

Övrig information

Information
Byggnadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggår

1924

Boyta

200 m2

Biarea

120 m2

Renoveringar

Ombyggt 2017

Antal rum

7

Tomt

Tomtarea ca: 2000 m².

Nätbolag

Bjärekraft

TV

Parabol. ADSL.

Energideklaration

Performed

Energideklarationsdatum

2019-05-10T00:00:00

Energiklass

E

Energy consumption

81

PrimaryEnergyNumber

143

Grund

Krypgrund och gjuten källare

Frame

Tegel

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Uppvärmning

Jordvärme

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Ventilation

Självdrag

Typkod

120

Taxeringsår

2020

Summa taxeringsvärde

4 085 000 kr

Driftkostnader
El

33 400 kr

VA

1 800 kr

Renhållning

2 100 kr

Totalt

37 300 kr

Personer i hushållet

2

Kommentar

Driftskostnaden gäller hela gården.

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Fd djurstall samt loge mm

Area ca: 550 kvm som används idag till förvaring, logdel med stor port och höloft. Verkstad/dubbelgarage samt ett separat extra garage.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 554 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Ridhus

Ridhuset är på 512 kvm 32 X 16 meter och underlaget består av fibersand.

Djurstall för svin, värdeår 1980-

Area 450 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 450 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Häststall

Häststallet är isolerat och är på 450 kvm med portar i gavlarna. Totalt åtta godkända boxar med möjlighet att inreda till ytterliggare 5 boxar. Varmt och kallt vatten indraget, uppvärmd sadelkammare samt separat tvättstuga. Två uppställningsplatser och gott om svängrum för att mocka med maskin och förvara ditt grovfoder. I anslutning till stallet finns ridbana 58 X 20 meter, gödselplatta samt hagar. Det finns ännu ett stall inrett med 3 st enklare boxar.

Om området
Generellt

Förslöv har vuxit fram ur byn runt den medeltida kyrkan och senare även runt stationen. Under modern tid har tillverknings- och byggnadsindustri varit en viktig drivande faktor för ortens utveckling. Detta då den har ett bra läge både ur kommunikations och transporthänseende med närhet till både järnvägen och flygplatsen i Ängelholm. Bra skolor, engagerade idrottsföreningar, idrottsplats med mera gör Förslöv till det perfekta familjeorten. Dessutom kan man njuta av utsikten över havet och ut mot Kullahalvöns vackra silhuett!

Kommunikation

Förslöv trafikeras av tre busslinjer som alla utgår från stationen och är kopplade till tågens ankomst- och avgångstider. Förslöv är idag med sin nya tågstation Bjärehalvöns centrum för kommunikation. Härifrån tar man sig enkelt till både Helsingborg, Köpenhamn och med buss runt på Bjärehalvön. Från Förslöv har du flygplatsen bara 5-10 minuter bort och motorvägen når du på lika kort tid. På de flesta sträckor inom tätorten får gående dela utrymme med cyklisterna på kombinerade gång- och cykelvägar. I Förslöv är avstånden relativt korta. Större delen av orten nås inom 1-2 km vilket gynnar gångtrafik.

Närservice

Här finns också två av kommunens största arbetsgivare, vilka är storföretagen PEAB och Lindab. I övrigt är bygden präglad av jordbruket och av ett stort antal småföretag inom hantverk och handel. I Förslövs södra del ligger en pizzeria, ICA-butik, post och viss annan service. Vid Vantingevägen ligger butiken kött oh delikatessbutiken Heberleins. I Förslöv finns daghem, förskola, låg- och mellanstadieskola, en högstadieskola, bibliotek och en alldeles egen samlingsplats för ungdomarna, Ungdomens hus. Här finns också en vårdcentral som ligger centralt i tätorten med apotek. I samhället finns tennisbanor, idrottsplats, idrottshallar, elljusspår och idag finns tre naturområden i och intill tätorten, som är större än 6 ha. Det är Hålehall, bokskogen i Förslövs östra del och naturområdet längs Vadebäck. Vid havet i Stora Hult har sommarstugorna övergått allt mer till permanentboende. Här har du nära till servicen i såväl Förslöv som Vejbystrand som ansluter direkt i söder.

Övrigt

De äldsta bostadshusen är från tidigt 1900-tal. En stor del av Förslöv har byggts ut under 60-70-talet. Även under 80- och 90-talet byggdes många bostäder i samhället vilket har medfört att Förslöv har vuxit österut. I Förslöv finns ca 2300 permanent boende. Tätorten domineras av fristående småhus. Flerfamiljshus och radhus finns spritt i tätorten. Totalt finns ca 1000 bostäder i Förslöv. Merparten, ca 65% utgörs av friliggande småhus. Det finns ett fåtal radhus och kedjehus varav uppskattningsvis hälften är bostadsrätter. Förslöv är relativt välförsett med lägenheter i flerfamiljshus, ca 30 % av det totala bostadsutbudet. Merparten av lägenheterna är hyresrätter.

Karta
Hulta ängar 20
Förslöv

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg