MED0297486A107A48F18CEC3E1324A6CFFD

Herrgårdsvägen 32

Hemmeslöv

Närmare 4 ha med 7000 m² totalyta och stor utvecklingspotential!

På strategiskt läge vid Båstads mest expansiva område kring stationen och intill Tuvelyckan hägrar denna ståtliga byggnad med anor från 1300 tillsammans med byggnader som består av en totalyta om ca 7000 m² fördelat på 38 660 m². Välkommen till en unik möjlighet att förvärva och utveckla ett nytt område med bestående historia och stor potential i Båstad.

  • Pris
    19 000 000 kr
  • Ref.Nr
    DK03414

Hemmeslövs Herrgård

På strategiskt läge i Hemmeslöv, endast en kort promenad till Båstads nya tågstation ligger anrika Hemmeslövs Herrgård som genom åren huserat flera verksamheter och där Hemmeslövs Herrgårdspensionat hägrade under andra hälften av 1900-talet. Själva Herrgårdsbyggnaden härstammar redan från 1300-talet och användes då som Snapphaneborg. Sen några år tillbaka har fastigheten och dess byggnader stått tomma i perioder och är idag i behov av omhändertagande och renoveringar. För rätt förvärvare är detta en enorm möjlighet att på kort och lång sikt förvalta och utveckla ett område på mycket bra och naturskönt läge intill Båstad! Totalt finns det 105 rum. Totalt är det fyra huvudbyggnader på fastigheten där Herrgårdsbyggnaden har 12 rum, Kastanjegården 23 rum, Kvarngården 12 rum och Björkgården 23 rum. Därutöver finns ytterligare ett par mindre byggnader på fastigheten med ytterligare rum.

Övrig information

Information
Byggnadstyp

Herrgårdsbyggnaden

Byggår

1300

Tomt

Stor fastighet med i en härlig omgivning av skön natur med den porlande Stensån som rinner igenom och längs hela fastigheten.

Energideklaration

NotPerformed

Grund

Betong

Stomme

Betong

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Typkod

322

Taxeringsår

2019

Summa taxeringsvärde

8 426 000 kr

Driftkostnader
Övriga byggnader

Övriga byggnader

Byggnadstyp

Övriga byggnader

Energideklaration

NotSelected

El

{'companie': None, 'distributor': None, 'powerConsumptionKWH': 0.0} kr

Om området
Generellt

Hemmeslövsstrand är ett av Båstads mest populära delar med sin närhet in till Båstad och den långa soldränkta stranden nedanför. Hemmeslövsområdet ligger strandnära och har fin cykelväg längs strandpromenaden till Båstad centrum. Ett mycket tilltalande område med fina joggingslingor som också ger möjlighet till lugna och avkopplande promenader i strandskogen och längs havet. Här har man även solchans långt in på kvällen då solens strålar dröjer sig kvar länge i denna del av Båstad. I anslutning till Hemmeslöv ligger Hotel Riviera som erbjuder restaurang med barnpassning och evenemang som gladjazz, kammarmusik, dans runt midsommarstången etc.

Kommunikation

Till Båstad tar man sig med cykel på 10-15 minuter och vill man hellre promenera tar det ca 40 minuter till fots längs havet in till hamnen. Den nya tågstationen som är belägen i Hemmeslöv erbjuder bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Närservice

Båstads nya handelsområde Entré Båstad ligger på bekvämt avstånd - här finns Willys matmarknad med charketuria, fiskaffär och pizzeria. I området ligger även en stor handelsträdgård, sportaffär, Mekonomen, Elon och träningscenter som bedrivs av Friskis och svettis.

Karta
Herrgårdsvägen 32
Hemmeslöv

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg