MEDBE6D009720E54B228143DEEB80706C6C

Grönbyvägen 20-4

Grönby

Drömmarnas gård mitt på den skånska slätten!

Mitt på den skånska slätten bland snirklande vägar ligger Grönby och denna drömska gård, Sektersholm. Gården består av ett stort bostadshus som tillsammans med verkstadsbyggnad, stall och loge utgör en kringbyggd gård med många möjligheter. Gården lämpas sig väl för hästar, får och höns samtidigt som man bor nära Malmö och kommunikationer med Sturup endast 15 min bilväg.

 • Pris
  6 495 000 kr
 • Boyta
  226 m2
 • Antal rum
  8
 • Ref.Nr
  ME04954

Kommande visning

Sektersholm

Välkommen till Sektersholm, drömmarnas gård mitt på den skånska slätten i Grönby utanför Trelleborg, och med endast 25 minuter till Malmö. Redan vid infarten till fastigheten får man en känsla av en praktfull fastighet där man leds in på den kringbyggda gårdsplanen som ligger med lagom distans från vägen. Det vita boningshuset i ett plan står för sig själv och utgör tillsammans med verkstad, förråd, stallet och logen en traditionell utformning med många möjligheter, oavsett om du vill bo på landet för att driva din verksamhet från bostaden, ha plats för egna hästar eller förverkliga dina drömmar. Via trappan halvvägs upp för gårdsplan ligger den stiliga huvudentrén som välkomnar dig i en luftig och ljus hall och man slås direkt av den eleganta rustika känslan som infinner sig. Med vackra originalbalkar längs innertaket, det ljusa såpade trägolvet och elegant tidlöst ytskikt, flyter husets sällskapsdelar med matsal och allrum ihop. Härifrån når man även den ståtliga och romantiska verandan som vetter mot trädgården i söderläge med vackra spröjsade glas med öppet hela vägen upp till nock. Till höger från hallen ligger husets master bedroom, ett otroligt generöst sovrum med gott om rymd och öppen spis som skapar ett extra lugn över rummet och bidrar till det där lilla extra. Intill sovrummet ligger en stor klädkammare med heltäckande skön matta på golvet. I fil med klädkammaren finns ytterligare ett rum som idag används till förvaring, detta utrymme är lämpligt att anpassa till en barnkammare eller badrum för att skapa en stor härlig privat suite. I den andra endan av huset förbi matsalen ligger köket som breder ut sig med utblick mot den grusade innergården. Köket i massiv ek från Ballingslöv är stort med gott om förvaring och har ett separat stort skafferi samt ytterligare en matplats som vetter med utgång mot den stora altanen mot trädgården. Vidare i denna del av huset finns det en stor groventré med gott om förvaring, ett stort kaklat badrum med nyare tvättmaskin och torktumlare samt ytterligare tre praktiska sovrum som alla vetter mot trädgårdssidan. Välkommen till ett unikt tillfälle att förvärva en mindre gård med otroligt härlig karaktär med närhet till såväl goda kommunikationer med Sturup, E6an och Malmö på behagligt avstånd. Med en total area om 16 453 m² egen mark, är detta en fastighet med bred potential oavsett vad dina drömmar är. Välkommen till Sektersholm, mitt på den Skånska slätten!

Övrig information

Information
Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggår

1909

Boyta

226 m2

Renoveringar

2020 - 2021 Under de senaste året har boningshuset genomgått flera renoveringar där man med varsam hand uppdaterat delar av interiören innefattande matsal, sällskapsrum, sovrum med walk-in-closet och huvudentrén. Helt nytt tak med tvåkupigt tegel från Vittinge.

Antal rum

8

Uteplats

Stort trädäck om ca 80m² i söder mot bostadens trädgård.

Tomt

Privat finplanerad trädgård intill boningshuset med stort trädäck intill den vackra verandan och den ombonade trädgården i söder.

Bilplats

Stor grusad gårdsplan.

Nätbolag

Eon

TV

Fiber finns.

Energideklaration

Performed

Energideklarationsdatum

2011-12-28T00:00:00

PrimaryEnergyNumber

104

Grund

Krypgrund/Torpargrund/Källare

Frame

Sten

Stomme

Trä

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Uppvärmning

jordvärme, vattenburet system

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Övrigt

2020 - 2021 Under de senaste året har boningshuset genomgått flera renoveringar där man med varsam hand uppdaterat delar av interiören innefattande matsal, sällskapsrum, sovrum med walk-in-closet och huvudentrén. Helt nytt tak med tvåkupigt tegel från Vittinge.

Ventilation

Mekanisk + Självdrag

Typkod

220

Taxeringsår

2018

Summa taxeringsvärde

1 746 000 kr

Driftkostnader
El

20 000 kr

VA

5 397 kr

Renhållning

2 400 kr

Totalt

27 797 kr

Personer i hushållet

3

Kommentar

Elen omfattar även uppvärmningen (Jordvärme). Driftkostnad är exklusive försäkring.

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Loge

I väster är Logen med delvis ett spannmålsloft placerat och är en del av entrén till gårdsplanen när man kör upp mot byggnaderna från vägen nedanför.

Lada

Intill stallet ligger gårdens lada med stora ytor och longeringsmöjligheter. Kring gården har man under de senaste åren låtit göra flera nya ladugårdsdörrar.

Verkstad

Verkstad / garage i vinkel från stallet med betongbjälklag. Intill verkstaden ligger just nu en outnyttjade del samt ett hönshus som har används av nuvarande ägare.

Stall

Stall med tre hästboxar och en ponnybox. Med såväl sadelkammare och kontorsyta finns det en bra grund att bygga på för dig som söker en hästgård. Gården som tidigare huserat hästar har goda förutsättningar med såväl lämpliga ytor för hagar och ridbana. Fastigheter har även goda förutsättningar för andra djur så som bland annat får och höns som finns på gården idag. Nuvarande ägare arrenderar idag även ca 1 hektar av intilliggande betesmark.

Om området
Dokument
Karta
Grönbyvägen 20-4
Grönby

Miguel Ehrenfeldt

Reg. Fastighetsmäklare

Hos oss får man inte en mäklare – man får ett team. Vi förlitar oss på laget och ser till att gemensamt stärka varandra och våra projekt. Vårt mål med varje affär är att bevara känslan av hemmet under resan och se till att alla intressenter kan visualisera hur ett liv i bostaden hade kunnat se ut.

Med stark erfarenhet och nära kontakt kan ni försäkra er om att få det absolut bästa från oss på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.

Nadjafi_fotografering_170420_01 Miguel.jpg