MEDC39F874FC657427AB05994AA3B96109D

Gästgivarevägen 3

Västra Karup

Välplanerad 1-plansvilla med källare

Mitt i byn i familjevänliga Västra Karup ligger denna 1-plansvilla med källare på tilltagen uppvuxen tomt. Trivsam villa som inrymmer tre sovrum, badrum och kök med öppen planlösning till matplats och vardagsrum samt utgång till altan i optimalt söderläge. Källarplanet har bra takhöjd, här finns tvättstuga, sovrum/förråd, gillestuga med eldstad, förrådsutrymmen och pannrum. Intillbyggt garage som nås inifrån, trevlig tomt med gräsmatta och plats för aktivitet, samt förrådsbyggnad med tillbyggd inhägnad. Välvårdad villa på lugnt läge med närhet till allt Bjärehalvön har att erbjuda. Västra Karups nya skola F-6 nås på promenadavstånd. Varmt välkomna att boka in tid för visning.

 • Pris
  2 350 000 kr
 • Boyta
  80 m2
 • Biarea
  80 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  1 344 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  AO05487
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

Lugnt område

Välkomna till denna trivsamma 1-planvilla med källare i lugnt bostadsområde på återvändsgata i Västra Karup. I Västra Karup är det nära till allt Bjärehalvön erbjuder i form av naturupplevelser, bad, butiker, restauranger och inom kort kommer nya skolan F-6 står klar endast några hundra meter bort. Här bor man i gedigen och välskött villa på uppvuxen och stor tomt som gränsar till allmänning. Garage finns och nås inifrån huset samt altan där man gärna avnjuter sensommarsolen. Entrén nås från husets norrsida och här kommer man in rymlig hall med klädavhängning och garderober. Till höger ligger köket som har uppdaterad inredning och luckor med bra arbetsytor och förvaring. Här är det är öppet mot matplats och vardagsrum, och här är det lämpligt att ha en köksö om så önskas. Hela rummet har snyggt ekgolv och bra yta för matbord och soffgrupp. Här är flera fönster och altandörr till den stensatta uteplatsen i perfekt söderläge. Från hallen till vänster ligger badrummet som är helkaklat med stort handfat med underskåp, duschhörna och toalett. Rakt fram ligger tre sovrum varav det ena är något större, garderober i två av sovrummen och trägolv i alla rum. I köket leder ett par trappsteg oss ner till dörr till garaget som har plats för både bil och verkstadsbänk. Vidare ner för trappan kommer vi till källaren som har bra takhöjd och gott om ytor. Här finns stort rum som kan bli sovrum/kontor samt ytterligare rum med fungerande öppen spis som är ett perfekt TV-rum eller lek/aktivitetsrum för de yngre. I källaren finns även tvättstuga, äldre toalett med dusch, flera förråd/matkällare samt pannrum med dörr och trappa som leder ut till trädgården. Härlig grönskande tomt med gräsmatta och förrådsbyggnad som är tillbyggd med inhägnad. Gott om plats för lek och aktivitet runt hela huset där häck åt öster avgränsar mot allmänning. I Västra Karup är snart den helt nybyggda F-6 skolan klar för inflyttning och i byn finns aktiv idrottsförening och padelbana. Fina promenadstråk finns i och kring byn, livsmedelsbutik ligger på några minuters bilfärd i Grevie liksom i Boarps Handelsby som har ett brett utbud på butiker. I närheten finns det gott om golfbanor samt fina stränder och badbryggor längs med södra Bjäres kustremsa i bland annat Glimminge Plantering och Mäsinge. Varmt välkomna till Gästgivarevägen 3, kontakta Anna på Nadjafi & Kristensen för att boka er tid för visning.

Kök

Kök från 2008 från Ikea med luckor i mörk trä, träbänksskiva och kakel över köksbänk. Utrustat med spis med ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin. Från köket leder trappa till garage samt till källaren.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat ca 1998 med stort handfat med underskåp, spegel med belysning, duschhörna, toalett och vattenburen golvvärme.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Kök inkl golv renoverades 2008. Nya fönster på hela entréplanet 2008. Badrum entréplan renoverat ca 1998.

Beskrivning uteplats

Stensatt uteplats i söderläge med utgång från vardagsrummet.

Övriga byggnader

Från kök/källare finns dörr till garaget, här finns plats för en bil samt förvaring. På tomten finns även förrådsbyggnad med tillbyggd inhägnad.

Övrig information om byggnaden

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Kök inkl golv renoverades 2008. Nya fönster på hela entréplanet 2008. Badrum entréplan renoverat ca 1998.

Övrig information

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Kök inkl golv renoverades 2008. Nya fönster på hela entréplanet 2008. Badrum entréplan renoverat ca 1998.

Bilplats

Uppfart med plats för flera bilar samt garage. Infarten ägs till hälften av denna fastighet och hälften av grannen i väster.

Beskrivning uteplats

Stensatt uteplats i söderläge med utgång från vardagsrummet.

Övrig information om tomten

Tilltagen och lummig tomt med buskar och några rabatter. Gräsmatta samt häck mot allmänning i öster, staket mot norr.

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1966

Fönster

3-glas, 2-glas i källare

Grund

Källare

Fasad

Tegel & trä

Tak

Eternit

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Betong

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburet system via oljepanna, öppen spis

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Västra Karup GA:1 ändamål: Vägar

Planbestämmelser

Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

1 263 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

31 augusti 2022

Energiklass

G

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 467 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

Renhållning

2 985 kr

Uppvärmning

50 000 kr

El

12 781 kr/år

VA

6 388 kr

Sotning

549 kr

Total driftskostnad

73 653 kr

Uppvärmning vattenburet system via oljepanna och nuvarande ägare har använt 2-3 m3 per år. Permanentboende. Kostnad för försäkring och fastighetsskatt tillkommer.
Om området
Generellt

Västra Karup utgörs av småhusbebyggelse, lägenheter i flerfamiljshus och lantbruksfastigheter inom och utanför byns kärna, med närhet till skolan. Byn präglas starkt av den livsmedelsproduktion som är ett signum för Bjärehalvön. Här plockas säsongens första färskpotatis och året runt produceras och förädlas livsmedel av traktens lantbruksföretag. Lokala grönsaker och frukt, mejeriprodukter, kött och charkuterier finns till försäljning på en mängd olika gårdsbutiker med tillhörande caféer och agroturism. Västra Karup är en av Bjärehalvöns bortglömda pärlor. Bra läge mitt på bygden med närhet till såväl Torekov som Båstad. Närmsta strand är Glimminge Plantering som enkelt nås med cykel. Vidare har Västra Karup loppisbutik, aktiv Bygdegård samt en Kulturmeja med ekologisk inriktning där man även kan ta en kopp kaffe. Ett barnvänligt och naturskönt område mitt på Bjäre.

Kommunikation

I Västra Karup, som ligger mitt på Bjärehalvön, känns det som om allt ligger inom behörigt avstånd. Med bil tar man sig enkelt till allt som Bjärehalvön har att erbjuda och endast 10 minuters bilfärd till tågstationen i Förslöv där man smidigt tar sig till Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Grannbyn Förslöv är idag med sin nya tågstation Bjärehalvöns centrum för kommunikation. Härifrån tar man sig enkelt till både Helsingborg, Köpenhamn och med buss runt på Bjärehalvön. Från Förslöv har du flygplatsen bara 5-10 minuter bort och motorvägen når du på lika kort tid.

Närservice

I Västra Karup finns förutom förskola (Klockarebyn) även grundskola (Västra Karups skola) upp till årskurs 6 med fritidshem, idrottshall och bibliotek. Här finns också det vackert belägna serviceboendet Bjärehemmet.

Övrigt

Ortsnamnet Västra Karup, avser den namngivande kyrkbyn, torp" nybygge" och i förleden troligen ett mansnamn Kake: Västra är tillagt till åtskillnad från Östra Karup.

Dokument
Karta
Gästgivarevägen 3
Västra Karup

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, vad de önskar och hur de fungerar, triggar mig."

Att få möjligheten att hjälpa människor med deras viktigaste affärer, utveckla mitt nätverk och se ringarna på vattnet växa, är väldigt kul och hedersamt.

anna.jpg