MEDD7A927BE77DF4BD7A5A32CC48DB616A8

Erikstorpsvägen 13

Båstad Väster

Villa Hasselbacken med anor fr 1800-talet

 • Pris
  23 000 000 kr
 • Boyta
  292 m2
 • Biarea
  26 m2
 • Antal rum
  7
 • Tomtarea
  8 800 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  PP06317
 • Tillträde
  Enligt ö.k

Stig in i historiens famn och upptäck en fastighet utöver det vanliga i Båstad som även har ett generöst och komplett gästhus. Här förenas charm och elegans i en vacker symbios som tar dig tillbaka till en svunnen tid. Denna nationalromantiska pärla, smidd i Zorns anda, välkomnar dig till en oas på en förtrollande höjd med en trädgård som liknar en sagovärld. Blickarna sveper över Båstad och Laholmsbukten, lockande med sina vidsträckta panoramavyer. Välkommen till en fastighet som inte bara erbjuder en bostad, utan en levande historia. Denna villa, stolt uppförd redan 1897, bär på unika detaljer och en atmosfär som är lika unik inomhus som utomhus. En gång ett charmigt och välbesökt utsiktscafé, bär den fortfarande vackra spår av sin historia med bersåer, trappor och stigar att utforska och njuta av. Njut av generösa takhöjder som ger utrymme åt dina drömmar, och låt dig förtrollas av det musikaliska rummet tillbyggt 1909. Där möts du av en magi som genomsyrar varje hörn, från de handmålade träarbetena till den öppna nocken som bjuder in ljuset på ett säreget vis. På entréplanet möts du av en öppen planlösning där stora salonger och ett rymligt kök bjuder in till gemenskap och skapar en atmosfär av liv och rörelse. Låt dig förföras av den stora vinterverandan där kvällssolen smyger in och skapar en magisk kuliss för dina stunder av avkoppling. När entréplan är avklarad så välkommen upp till övre plan och låt dig svepas med av det luftiga allrummets vidsträckta fönsterpartier som ramar in havets glittrande horisont. Här finner du även två sovrum, ett stort badrum och ett rymligt loft som bjuder in till kreativitet och lekfullhet. Ett hem som väcker drömmar och låter historiens vingslag omfamna dig. Välkommen till en fastighet som inte sett marknadens ljus på över ett halvt sekel, och som nu väntar på att bli din nästa bostadsdröm.

Kök

Fantastiskt beläget kök där man har underbara vyer över landskap och Laholmsbuktens skimrande vatten silhouette. Köket i sig är äldre och i behov av renovering. Köket har även bra kontakt med veranda och matsal som båda ligger intill.

Tvättrum

Finns i källaren med äldre maskiner.

Badrum

Stort, rymligt och helkaklat badrum på övre plan med dusch, wc, tvättställ. På entréplan finns gästtoalett placerad intill hallen. I källaren finns en extra dusch.

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Separat gästhus om ca 70 kvm med intilliggande förråd. Huset har eget kök & bad samt sovrum, sovloft samt allrum. Gästhuset har egen luft/luft värmepump samt egen eldstad.

Bilplats

Uppställningsplats för flertalet bilar finns på de två uppfarter fastigheten har.

Övrig information om tomten

Parkliknande och kuperad tomt med stora ytor och möjligheter. På övre delen finns äldre stigar och bersåer med hänförande vyer som vittnar om den tid fastigheten fungerade som ett utflyktsmåls café där förälskade tog sig för en avslappnande fika med romantiska vyer.

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare & inredd vind

Byggår

1897

Fönster

2-glas +3 glas

Grund

Källare + torpargrund

Fasad

Trä

Tak

Tegel

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärme/jordvärme, braskamin samt luft/luft VP

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Erikstorp GA:4 ändamål: Vägar, Samfällighet: Båstad Erikstorp S:6, Samfällighet: Båstad Erikstorp S:9 Förmån: Officialservitut Väg, 11-VKA-2244.1

Planbestämmelser

Landskapsbildsskydd (1972-03-13)

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

9 457 000 kr

Energideklaration

NotSelected

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

3 229 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

Renhållning

2 300 kr

Elförbrukning

29 200 kWh/år

El

30 000 kr/år

VA

7 300 kr

Total driftskostnad

39 600 kr

Elkostnaden inkluderar även uppvärmningen. Exkl försäkring samt fastighetsskatt.
Om området
Generellt

Väster om kyrkan i Båstad ligger detta område med omväxlande äldre och nybyggda villor, anrika Skånegården samt radhus och parhus. Närheten till både havet och byn gör området attraktivt för såväl permanent- som fritidsboende. Området präglas av grönområde, fruktodlingar, kust och vackra omgivningar. Längs strandpromenaden tar man sig enkelt till fots in till hamnen och Båstad centrum med nöjen restauranger och shopping. De flesta husen ligger med havsutsikt då området sluttar ner från åskanten mot Laholmsbukten och nere vid strandkanten ligger Paulins badbrygga som inbjuder till svalkande dopp hela sommaren. Väljer du att ta dig västerut, så når du med en kort cykelfärd Norrvikens trädgårdar, som förutom en fantastisk trädgård erbjuder olika evenemang, konserter, utställningar och marknader. Naturen är en stor del av livet på Bjäre. Runt om hela kusten finns mängder av stränder och badmöjligheter både från sandstrand och klippor. Om man hellre vill använda naturen för fysisk aktivitet så finns det flera möjligheter att vandra och cykla på och runt Hallandsåsen.

Kommunikation

Med bil når du inom 15 minuter flera golfbanor, shopping och storslagen natur men även E6 som tar dej till Malmö i söder eller Göteborg i norr på ca 1,5 timme. Allmänna kommunikationer i form av buss finns i närområdet och tåg ger dig bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Via flygplatsen i Ängelholm tar du dig bl.a. till Stockholm på cirka en timme.

Närservice

Båstads sjudande hamnområde som erbjuder både shopping, konserter, kaféer, barer och restauranger, finns nära och du tar dig lätt dit med en kort promenad eller cykeltur. I centrala Båstad finns det mesta man kan tänkas behöva.

Övrigt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Karta
Erikstorpsvägen 13
Båstad Väster

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg