MED95D67AE0B6134332B4B6A654423957BB

Dr Ahlströms gata 7A

Torekov centralt

Parhus på mycket attraktivt läge i Torekov!

På ett centralt läge i attraktiva Torekov finns denna charmiga bostad! Här bor man bekvämt med kort gångavstånd till småbåtshamn och närhet till allt vad Torekov har att erbjuda. Här erbjuds ett parhus om 1 1/5 plan med rymliga sällskapsytor. Dessutom en mysig, mindre och lättskött trädgård med altan intill huset. Njut av havsutsikt från sovrummet och närhet till morgonbryggans dopp, sommar som vinter. Till fastigheten hör även ett mindre gästhus med extra sängplatser samt utvecklingsbar vinkällare.

 • Pris
  10 000 000 kr
 • Boyta
  101 m2
 • Antal rum
  3
 • Tomtarea
  128 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  DK04330

Centrala Torekov

Välkommen till detta charmiga parhus på magnifikt läge i attraktiva Torekov! Här erbjuds ett parhus om 1 1/5 plan med rymliga sällskapsytor. Dessutom en mysig, mindre och lättskött trädgård med altan intill huset. Här bor man bekvämt med kort gångavstånd till småbåtshamn och närhet till allt vad Torekov har att erbjuda. Bostaden om 101 kvm är väldisponerad med rymliga sällskapsytor kring vardagsrum och kök på bottenplan med tillhörande matkällare under köket. Vidare finns även ett WC på entréplan samt ett badrum utrustat med dusch på övre plan. Ovanvåningen består även av ett stort sovrum med tillhörande klädkammare med byggda hyllor. Bostaden har fint ljusinsläpp tack vara flertalet fönster in till vardagsrum och matplats. Härifrån finns även altandörr i direkt anslutning till altanen. Kakelugn på både entréplan och ovanvåning vilket ger hemmet karaktär och höjer mysfaktorn. I vardagsrummet ligger vacker fiskbenskparkett och från hall upp till sovrum ligger en heltäckningsmatta i beige ton. Under trappen finns en mysig sovalkov, plats för den övernattande. Till fastigheten hör även ett rymligt förråd i trädgården. Njut av havsutsikt från sovrummet och närhet till morgonbryggans dopp, sommar som vinter. Ypperligt tillfälle att få äga en bostad i centrala sommaridyllen Torekov! Roligt att veta är att självaste Doktor Ahlström bodde i detta hus personligen. Därav detaljer som de två läkarormarna vid entrétrappan.

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Mindre gårdshus inrymmandes extra sängplatser.

Byggnadstyp

1½-plans parhus

Byggår

1929

Ventilation

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Båstad Parken GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Båstad Parken GA:2 ändamål: Kvartersanläggning, Samfällighet: Båstad Parken S:1, Samfällighet: Båstad Parken S:2

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Pantbrev

382 800 kr

Energideklaration

NotSelected

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

3 162 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

3,0

Elförbrukning

6 787 kWh/år

El

18 292 kr/år

VA

6 187 kr

Total driftskostnad

26 479 kr

Elkostnaden inkluderar förbrukning och nätkostnad samt uppvärmning. I samfällighetsavgiften ingår renhållningsavgiften för sopor.
Om området
Generellt

Torekov är den mysiga byn med de charmiga husen längst ut på Bjärehalvöns spets. Här finns bland annat skola, affärer, bibliotek och idrottsplats och du kan enkelt pendla härifrån. Orten har i alla tider präglats av havet och här växer den vackra strandtriften tätt på strandmarkerna.

Kommunikation

Många väljer att bo i Torekov på grund av det attraktiva läget vid havet som ger ett fritidsboende på köpet. Tack vare ett stort antal besökare och många fritidsboende har man bra service i förhållande till sin storlek. Med buss eller bil kan man enkelt pendla till arbete i Båstad, Ängelholm eller andra närliggande orter. Tåget når man i Båstad och flyget i Ängelholm.

Närservice

Torekov har en utbyggd samhällsservice med bibliotek, kommunal och kooperativ förskola, äldreboende, låg- och mellanstadieskola med en stor idrottshall och brandstation. Torevi heter idrottsplatsen, lummigt inbäddad i Strandskogen, som ger skydd för havsvindarna. I södra delen av samhället finns en stor och modern konferensanläggning med spa och nere i byn finns ett anrikt varmbadhus med hälsocenter, kaféer och restauranger. Småbutiker och en välsorterad livsmedelshall och mäklare kompletterar utbudet. Turistbyrån är inrymd i magasinet vid hamnen och sommartid finns här också flera gallerier.

Övrigt

I Torekov finns olika sorters havsbad, småbåtshamn med aktivt segel- och båtliv och många andra aktiva föreningar -inte minst idrottsföreningen. Torekov är en slags knutpunkt för vandringsleden Skåneleden både åt nordost och mot söder. Stora delen av den omgivande strandmarken, malarna, är avsatt som naturreservat och omtyckt strövområde i alla väder. Utanför samhället ligger Hallands Väderö med underbar natur och goda båtförbindelser. Torekov har en 18-håls golfbana som är rikskänd för att vara spelbar året om. Här finns också tennis- och minigolfbanor och en mycket omtyckt campingplats (First Camp) precis vid infarten till byn, en av Sveriges vackrast belägna.

Karta
Dr Ahlströms gata 7A
Torekov centralt

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg