MED380935925D164944B713E7815D8F283A

Brodds väg 9

Mellbystrand

Separat gästhus med flera sovplatser och badrum

På strandnära och fritt läge i härliga Mellbystrand ligger denna trevliga och välskötta 1-plans villa i vinkel. Flip-flops avstånd till sköna dopp och Sveriges längsta sandstrand liksom fina promenadstråk. Väldisponerade ytor både invändigt och utvändigt med lättskött tomt med gräsmatta, trädäck och stenläggning. Invändigt är ytorna välskötta och här finns allt i ett plan med sociala ytor och utgångar till altan både i väster och söder. Gästhus på 25kvm med två sovrum och badrum som är perfekt för gäster eller uthyrning. Välunderhållen villa på sällsynt hörntomt. Varmt välkommen att kontakta Anna för att boka din visningstid.

 • Pris
  5 350 000 kr
 • Boyta
  140 m2
 • Antal rum
  5
 • Tomtarea
  1 439 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  AO05796
 • Tillträde
  Höst/vinter 2023

Havsnära & välskött

Välkommen till Brodds väg 9 i sommaridyllen Mellbystrand. Nu erbjuds denna välskötta 1-plansvilla som i många år bebotts permanent men kan likväl fungera som ett härligt fritidshus. Från huset är vyerna öppna med havsutsikt, både morgon- och kvällsdopp nås på knappt 500m promenad från villan, och solnedgångarna avnjuts gärna på altanen. Hörntomt med genomgående välskötta ytor med stor gräsmatta, trädäck, stensättning vid uppfart och carport samt altan med markis i söder vid entrén. Väl inne i huset finns hall med garderob, till höger ligger stort sovrum och intill ytterligare rymligt sovrum. Vidare finns badrummet med dusch och tvättavdelning. Därefter kommer vi in i stort härligt allrum med plats för både soffgrupp och matbord om så önskas. Vacker täljstenskamin håller värmen länge och genom de stora fönsterna blickar man gärna ut över öppna gröna ytor och havet. Från sällskapsrummet ligger köket intill som har tidlös inredning i ek och gott om arbetsyta och förvaring. Fönster åt väster och altandörr leder ut till trädäcket, här finns markis. Mittemot köket finns sovrum samt bakomliggande mindre rum som kan användas som kontor eller klädkammare. Slutligen intill köket ligger matplatsen med klinkergolv. Stora ljusinsläpp från öppningsbara fönsterpartier år söder och fönster åt väster, här avnjuts sommarkvällarna gärna och länge. Så sent som 2020 stensattes uppfart och carport som har plats för flera bilar. Vid carporten finns gäststugan som är perfekt när gäster kommer på besök eller för uthyrning. 25 kvm med två sovrum och plats för många sovplatser. Här har man eget badrum med dusch och det finns även möjlighet att sätta in pentry då el och avlopp finns förberett. I samma byggnad med separat ingång finns uppvärmt förrådsrum/verkstad. En genomgående välskött och trivsam villa i på attraktivt kustnära läge där man kan flytta rakt in och njuta av allt Mellbystrand har att erbjuda! Välkomna att kontakta Anna på Nadjafi & Kristensen för att boka din tid för visning.

Kök

Trivsamt kök i ek från Ballingslöv, installerat 2012. Köket ligger i vinkel med fönster vid vasken samt kakel ovan diskbänk. Altandörr till trädäcket och bredvid altandörr finns ytterligare arbetsyta och förvaring. Utrustat med kyl/frys, vinkyl, spishäll, fläkt, inbyggd ugn och micro, samt diskmaskin. Klinkergolv och spotlights i taket.

Badrum och tvätt

Badrum med tvättmaskin i äldre standard men fräscht med våtrumsmatta på vägg och golv. Här finns toalett, duschhörna, spegelskåp med belysning samt handfat i kommod. Varmvattenberedare.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Några av de renoveringar som gjorts av nuvarande ägare: 2010 - nytt tak på boningshus. 2010 - om/tillbyggnad av gäststuga och förråd. 2012 - renovering av kök och hall. 2012 - installation luft/luft VP 2013 - installation täljstenskamin 2015 - installation krypgrundsavfuktare, serviceavtal finns hos Anticimex och kontrolleras årligen. 2015 - alla fönster åt väster byttes ut till 3-glas. Övriga fönster byttes ut 2005/2006. 2020 - ny stensättning vid carport. Alla husets elradiatorer är utbytta mot oljefyllda.

Beskrivning uteplats

Härligt trädäck i anslutning till kök och matplats med öppna vyer i västerläge. Trädäck och stensatt uteplats åt söder.

Övriga byggnader

Gäststuga om 25 kvm med två sovrum samt badrum. I samma byggnad finns förråd/verkstad. På tomten finns även friliggande förrådsbyggnad.

Bilplats

Carport samt stor stensatt uppfart med plats för flera bilar.

Beskrivning uteplats

Härligt trädäck i anslutning till kök och matplats med öppna vyer i västerläge. Trädäck och stensatt uteplats åt söder.

Övrig information om tomten

Trevlig trädgårdstomt med gräsmatta runt huset. Stensättningar och trädäck. Hörntomt och staket i tomtgräns åt öster och söder. Tomten ligger högt vilket ger det fria läget och vackra vyerna.

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggår

1970

Fönster

3-glas

Grund

Krypgrund (avfuktare finns)

Fasad

Trä

Tak

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete

Lackerad plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direkt el + täljstenskamin + luft/luft VP

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Planbestämmelser

Detaljplan (2009-03-05)

Nätbolag

Södra Hallandskraft

Pantbrev

1 182 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

20 februari 2023

Energideklarationsförbrukning

98 kWh/kvm och år

Energiklass

F

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

3 650 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

1,0

Renhållning

3 001 kr

Elförbrukning

15 118 kWh/år

El

25 045 kr/år

VA

5 124 kr

Sotning

383 kr

Total driftskostnad

33 553 kr

I posten för el ingår även uppvärmning. Kaminen fungerar, sotad och kontrollerad. Fastighetsskatt samt försäkring tillkommer. Permanentboende.
Om området
Generellt

Mellbystrand, badorten som lockar allt fler till permanent boende. Det är inte så konstigt. Kombinationen av lugn och harmoni vid havet och närheten till E6:an gör Mellbystrand till ett passande boendealternativ för de flesta. Sveriges längsta sandstrand sträcker sig längs orten.

Kommunikation

Laholms kommun har ett vittförgrenat nät av kommunikationsleder. E 6 och Västkustbanan skär genom kommunens västligaste, riksväg 15 förbinder Halmstad med Karlshamn i Blekinge och riksväg 24 Laholm med Hässleholm i nordöstra Skåne. Busslinje Laholm - Laholms tågstation - Mellbystrand - Skummeslövsstrand - Tuvelyckan och Båstads tågstation går genom Mellbystrand.

Närservice

Sommarparadiset Mellbystrand är uppbyggt kring turismen. För att tillmötesgå de många besökarna och de fast boende finns bland annat restauranger, affärer, köpcenter, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg. Orten bjuder också på många utomhusaktiviteter förutom havsbad till exempel fotbollsgolf, minigolf och motionsslingor.

Övrigt

Vid Lagans mynning eller Lagaoset är intresset för sportfisket av lax och havsöring stort. Naturen här är föränderlig med de strand sporrar som bildas när havsströmmarna får utloppet att sakta flytta sig norrut. En vacker plats att besöka och kanske prova på kitesurfing!

Dokument
Karta
Brodds väg 9
Mellbystrand

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, triggar mig. Att få utveckla mitt nätverk och hjälpa människor från en bostad till en annan är hedersamt, och jag gör mitt yttersta för att både säljare och köpare ska vara nöjda och känna trygghet"

Engagemang och kundrelationer är något Anna alltid sätter fokus på och som genomsyrar affärerna. Sporttokig tävlingsmänniska som gärna har många bollar i luften och som sedan 2015 har arbetat i mäklarbranschen och förmedlar både villor, bostadsrätter, gårdar och tomter som ger ett härligt och varierat arbetsområde. Som född och uppvuxen på Bjärehalvön är lokalkännedomen stor och har byggts upp under en lång tid, Anna har koll på var närmsta glasskiosk, cykelväg eller badbrygga finns. Sitter Anna inte på kontoret i Ängelholm eller Båstad så hittar ni troligen henne på padelbanan, fotbollsplanen eller i skidbacken.

anna.jpg