MEDD6EF8F22E55D4A4180421573F3CABD45

Atteköpsvägen 242

Bjärehalvön

Trivsam gård med stor potential på Hallandsåsen

På ett attraktivt och högt läge med utsikt över skog och böljande landskap finns nu möjligheten att förvärva en vackert belägen gård i ett naturskönt område. Arealen efter avstyckning kommer uppgå till ca. 4,8 ha och består främst av betesmark och åkermark i kuperad miljö. Möjligheten att arrendera ytterligare mark finns. Boningshuset som lät uppföras 2018 erbjuder 3 rum och kök om ca. 90 kvm med oinredd vind. På fastigheten finns också en ekonomibyggnad om ca. 514 kvm med möjligheter för djurhållning och ytterligare bostadsdel då en del har varit gästdel sen tidigare samt några ytterligare byggnader. Sammantaget en gård med stor potential att omvandla till hästgård eller annat önskemål efter just era behov. Varmt välkomna till Atteköpsvägen 242, en verklig plats att njuta och trivas på.

 • Pris
  5 895 000 kr
 • Boyta
  90 m2
 • Antal rum
  3
 • Typ
  Gård
 • Ref.Nr
  PP05298

Gård Hallandsåsen

Via en gruslagd uppfart når ni gården som är belägen högt upp på en kulle. Väl uppe vid gården möts ni av slående utsikter samtidigt som ni har en vacker bokskog i nordostlig riktning. Väl inne i boningshuset möts ni inledningsvis av en rymlig hall med ekparkettgolv som är genomgående för hela bostaden. Vidare in i bostaden har ni rakt fram det kvalitativa och kompletta köket från Kungsäter med tillhörande vitvaror från Miele. I direkt anslutning till köket finns också ett rum i öppen planlösning mot köket som gör sig bra för matplats följt av ett vardagsrum med vackra vyer över naturen. Från matplatsdelen finns också en altandörr som tar er ut i trädgården. I andra delen av bostaden finns ett komplett och helkaklat badrum med tillhörande dusch, ett väl tilltaget sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt en groventré i kombination med tvättstuga och teknikdel. Här finner ni tvättmaskin och torktumlare från Miele, frånluftsvärmepannan från Nibe. Hela ovanvåningen är oinredd med bra takresning som skapar en stor potential att inreda med relativt enkla medel. Flertalet ekonomibyggnader finns på fastigheten. Dels ett uthus med gästlägenhet bestående av badrum med dusch, toalett och handfat. Enklare kök med vedspis (funktion okänd). Sovrum och allrum med luftvärmepump. Det finns också en stallbyggnad uppförd 1974 i tegel med putsad fasad under eternittak. Äldre inredning och före detta mjölkrum. Det finns också en logbyggnad, två mindre byggnader för maskiner samt uthus med förvaringsutrymme/hönshus.

Övrig info

Taxeringsuppgifter samt servitut och gemensamhetsanläggningar kan förändras i samband med avstyckningen. Fastigheten kommer vara inteckningsfri efter avstyckning.

Övrig info

None

Övrig information

Information
Byggnadstyp

1,5 plan med oinredd vind

Byggår

2018

Boyta

90 m2

Antal rum

3

Tomt

Tomtarea 2000 m²

Energideklaration

Performed

Energideklarationsdatum

2021-09-17T00:00:00

Energiklass

E

Energy consumption

74

PrimaryEnergyNumber

145

Grund

Platta på mark

Frame

Trä

Stomme

Trä

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump Nibe med vattenburen golvvärme

VA

Kommunalt vatten och avlopp. På fastigheten saknas avloppsinfiltration och behöver installeras då bostadsbyggnaden ianspråktages för boende.

Ventilation

Frånluft med återvinning

Typkod

120

Taxeringsår

2020

Summa taxeringsvärde

6 367 000 kr

Driftkostnader
El

7 533 kr

VA

2 674 kr

Renhållning

600 kr

Totalt

10 807 kr

Kommentar

Kostnad för el omfattar även kostnad för uppvärmning. Uppgifter från säljaren. Bostadsbyggnaden har stått obebodd större delen av denna tid. Kostnad för renhållning är utifrån att det är obebott.

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 514 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Karta
Atteköpsvägen 242
Bjärehalvön

Philip Pahlett

Reg. Fastighetsmäklare | Civilekonom

”Att få kombinera försäljning med fastigheter är något som jag verkligen brinner för och älskar. Mitt mål är alltid att sträva efter bästa möjliga resultat och sätta mina kunder, köpare som säljare, i fokus.”

Philip har god erfarenhet från mäklaryrket och tidigare förmedlat bostäder i stora delar av södra Sverige med utgångspunkt från Båstad och Bjärehalvön. Med rötterna i Växjö har han sedan barnsben spenderat somrarna i Båstad, vilket gör att han har stor lokalkännedom kring Bjärehalvön med omnejd. Hittar ni inte honom på kontoret är möjligheten stor att ni springer på honom uppe på Båstad GK, på tennis-/padelbanen eller i något annat socialt sammanhang i byn.

Philip_portratt_220329.jpg