MED7829B868303042E2BC1F4A342D749612

Ängalagsvägen 452

Bjärehalvön

Smakfullt och modernt mitt på Bjäre

Läcker designvilla på lantligt lugnt läge mitt på vackra Bjärehalvön med utsikt över Kattegatt. Energieffektivt och modernt utvändigt som invändigt med gjuten altan och stor naturtomt. Interiören är stilfull med stora och många fönsterpartier, och kombinationen av material gör denna villa till något utöver det vanliga. Fyra sovrum och stora öppna sällskapsytor i kombination med kök där man gärna öppnar upp mot altanen med havet och åkerlandskapet i blickfånget.

 • Pris
  8 995 000 kr
 • Boyta
  180 m2
 • Antal rum
  6
 • Tomtarea
  5 608 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  CW03024
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse

Kommande visning

Maila mäklaren för att anmäla dig till visningen!

Omgärdad av naturen

På fritt läge med häpnadsväckande och varierade utsikter över hav, landskap och åkrar står denna pampiga designvilla som är unik i sitt slag. Villa i ett plan där man genom mycket miljömedvetenhet och nytänk har byggt en i iögonfallande och fulländad husdröm. Huset är ett ”Pop-Up House” som är ett franskt passivhus koncept och som monterats på plats där arkitekt och professor Lennart Wellin ritat huset. Interiört har huset genomgående betonggolv med golvvärme, stora skjutbara glaspartier centralt i huset och ytorna förlängs ut på den gjutna altanen. Från alla husets rum finns dörrar mot trädgården och takfönsterkupoler som ger hela huset vackert ljusflöde. I huset finns installerat Plejd, smarta puckar som du styr alla spotlights via en app. Från entrén kommer du in i hall och möts direkt av den ljusa ytorna och slående utsikt över Kattegatt. Vidare in i huset ligger de öppna sällskapsytorna med stilfullt mörkt kök, egendesignat hos Nordiska Kök. Stor köksö med spis där man gärna samlas, platsbyggd bänk och integrerade vitvaror som harmonierar till det grå betonggolvet. Avnjut måltider vid matplatsen och se ut över åkrar och hav. I öppen planlösning med kök finns stora ytor för matbord och soffgrupp och här kan man öppna upp de stora fönsterpartierna mot den gjutna altanen. Underbara ytor och rymd med infällda spotlights, stora fönster från tre håll och naturliga materialval som smälter samman med naturens närvaro. I husets ena del finns tre lika stora sovrum, lyxigt helkaklat badrum med Stiltje kakel, utrustat med både dusch och badkar. Här finns även ett allrum, perfekt yta för barnen, TV-rum eller övernattande gäster. Till vänster om entréhallen ligger en gäst WC och vidare rum som idag används som arbetsrum, samt en separat tvättstuga med utgång till trädgården. Vidare hittar vi master-bedroom med intilliggande helkaklat badrum med rain-shower och walk-in-closet. Här slår du upp ögonen på morgonen och tittar rakt ut mot det böljade gröna landskapet och havet, och glasdörr leder direkt ut till terrassen. Kombinerade mixen av material inger ett naturligt lugn där betonggolv möter plywoodklädda väggar, mattsvart köksinredning och trädörrar. Cho sugi ban som är miljövänligt behandlat trä pryder fasaden och glaspartier från Schüco med mörka profiler ger maximalt ljusflöde och har ett stilrent formspråk. Liten grusväg leder upp till fastigheten som har väl tilltagen tomt med gräsmatta och en del träd med möjligheter för lek och aktivitet. Stora odlingslådor och vacker grönska med skogsdunge. På tomten finns även ett äldre hus/stuga i renoveringsbehov som kan byggas om till exempelvis gästhus eller använda den gjutna plattan till orangeri. En unik fastighet där man följer väderomslagen och ser naturens färgskiftningar varje dag. Praktfull och modern design med mycket nytänk och miljövänliga val. Varmt välkomna med ert intresse!

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Fiber finns. Ventilationen är FTX aggregat med återvinning, förisolerade ventilationskanaler i återvunnet glas.

Beskrivning uteplats

Stor gjuten altan samt överbyggd uteplats utanför köket.

Övriga byggnader

På tomten stod tidigare en stuga som revs, delar av grunden är kvar som utgör källare under villans västra del, här finns pannan och förvaring. Äldre mindre hus finns på tomten som är i behov av renovering, utvecklingsmöjligheter och kanske framtida gästhus/garage/uterum/orangeri. Film från Pop-Up house: https://vimeo.com/81180775

Övrig information om byggnaden

Fiber finns. Ventilationen är FTX aggregat med återvinning, förisolerade ventilationskanaler i återvunnet glas.

Övrig information

Fiber finns. Ventilationen är FTX aggregat med återvinning, förisolerade ventilationskanaler i återvunnet glas.

Bilplats

Bilplats vid huset.

Beskrivning uteplats

Stor gjuten altan samt överbyggd uteplats utanför köket.

Övrig information om tomten

Stor tomt med gräsmatta samt liten skogsdunge i nordöst.

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggår

2017/2018

Fönster

Isolerglas, Schuco

Grund

Gjuten platta + källare

Fasad

Stående träpanel, cho sugi ban

Tak

EPS block med natursten

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Typ av tomt

Naturtomt/trädgårdstomt

Ventilation

FTX, ventilationskanal i återvunnet glas

VA

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Planerat för kommunalt VA, läs mer hos NSVA: https://projekt.nsva.se/kommuner/bastad/torekov-angalagsvagen-anslutning-till-kommunalt-va/

Uppvärmning

Miljövänlig luft/vatten, vattenburen golvvärme

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 58/2150

Planbestämmelser

Fornlämning (6 st)

Nätbolag

Bjäre Kraft

Pantbrev

5 610 000 kr

Energideklaration

Genomförd

Energideklarationsdatum

27 april 2018

Energideklarationsförbrukning

38 kWh/kvm och år

Energiklass

C

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2021

Summa taxeringsvärde

1 075 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

5,0

Renhållning

3 600 kr

El

30 457 kr/år

VA

600 kr

Total driftskostnad

34 657 kr

I kostnaden för el ingår även kostnad för uppvärmning. Utöver angiven driftskostnad tillkommer försäkring och fastighetsskatt. Avgiften för VA är slamtömning 1 gång/år.
Om området
Generellt

Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!

Kommunikation

Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.

Övrigt

Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.

Dokument
Karta
Ängalagsvägen 452
Bjärehalvön

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, vad de önskar och hur de fungerar, triggar mig."

Att få möjligheten att hjälpa människor med deras viktigaste affärer, utveckla mitt nätverk och se ringarna på vattnet växa, är väldigt kul och hedersamt.

anna.jpg