MED9FDC3D75D0EA4991B10CB9A840A59916

Allévägen 32

Malen

Sekelskiftesvilla på Malen

På avskilt, lugnt och privat läge välkomnar Villa Solhaga er till en resa i tiden. Vacker sekelskiftesvilla på Malen som med sitt renoveringsbehov andas romantik och känsla. Här har man möjligheten att förvärva en husdröm och en av få originalvillor som finns kvar på Malen. Solig, insynsskyddad och uppvuxen trädgård i sydväst, vacker omgivning samt separat gästhus om ca 40 kvm bor man här på ett avundsvärt läge bara en strandpromenad bort från allt vad Båstad har att erbjuda.

 • Pris
  9 800 000 kr
 • Boyta
  175 m2
 • Biarea
  40 m2
 • Antal rum
  9
 • Tomtarea
  890 m2
 • Typ
  1-familjs friliggande villa
 • Ref.Nr
  KZ04389

Villa Solhaga

Välkomna till Villa Solhaga och en resa i tiden. Via den utbyggda verandan som idag fungerar som en vacker förhall kommer man in i hallen som direkt vittnar om originalitet med vackra målade brädgolv och sin fina takhöjd. På entréplan finner vi även två salonger i fil ut mot gatan med vacker vy mot Villa Nostra som ligger mitt över gatan samt ytterligare ett sällskapsrum/bibliotek med intilliggande rymligt kök med trädgårdsutgång och trappa ner till mindre råkällare med pannrum och förråd. På entréplan finns även ett mindre sovrum med fina ljusinsläpp samt en mindre gästtoalett. Övre plan består utav fem stycken sovrum samt en mindre toalett och separat dusch. Rummen är i olika storlekar, ljusa och bjuder på vackra vyer ner mot strandpromenadens tallar , den fina omgivningen och åsens böljande landskap i blickfånget. Gästhus om ca 40 kvm i samma stil som huset med bakomliggande förråd finns på fastigheten. Även denna i renoveringsbehov med eget badrum och mindre kök. Huset är välbyggt men i renoveringsbehov och redo för nya ägare att ta villan in i 2020-talet och skapa ytterligare 100 år av historia i huset och på den vackra och soldränkta tomten i sydväst.

Övrig information

Information
Övrig information om byggnaden

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga dödsboförsäljning. Två trädgårdsgrindar, en trädgårdslampa samt några nyckelskyltar på dörrarna i huset ingår ej.

Övriga byggnader

Generöst gästhus i renoveringsbehov om ca 40 kvm i samma stil som huset.

Övrig information om byggnaden

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga dödsboförsäljning. Två trädgårdsgrindar, en trädgårdslampa samt några nyckelskyltar på dörrarna i huset ingår ej.

Övrig information

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga dödsboförsäljning. Två trädgårdsgrindar, en trädgårdslampa samt några nyckelskyltar på dörrarna i huset ingår ej.

Övrig information om tomten

Solig sydväst tomt på insynsskyddat och privat läge.

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1914

Fönster

2-glas

Grund

Källare + krypgrund

Fasad

Trä

Tak

Tegel

Utvändigt plåtarbete

Plåt

Stomme

Trä

Typ av tomt

Trädgårdstomt

Ventilation

Självdrag

VA

Enskilt vatten året om (Malens andelsvattenförening). Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburen värme via olja/el panna

Servitut, GA, Samfälligheter, etc.

Samfällighet: Båstad Båstad S:22, Samfällighet: Båstad Båstad S:87, Samfällighet: Båstad Hallen S:1, Samfällighet: Båstad Malen S:63, Samfällighet: Båstad Malen S:64

Planbestämmelser

Stadsplan

Nätbolag

Bjärekraft

Pantbrev

1 361 900 kr

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår

2018

Summa taxeringsvärde

3 441 000 kr

Driftkostnader
Personer i hushållet

2,0

Renhållning

1 950 kr

Uppvärmning

25 448 kr

Elförbrukning

1 088 kWh/år

El

4 768 kr/år

VA

4 744 kr

Total driftskostnad

36 910 kr

Uppvärmning avser oljeförbrukning. Elkostnaden inkkluderar nätavgifterna.
Om området
Generellt

Malen ligger längs med Båstads strandpromenad och är ett av de attraktivaste områdena i Båstad med vacker sandstrand. Via Strandpromenaden tar man sig enkelt till hamn och tennis och man har även närhet till fina promenadstråk längs med kusten och i Malens skog. Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Närservice

I centrala Båstad finns all service som behövs så som affärer, butiker och restauranger. Även Boarps handelsområde har det mesta man behöver - här finns bl.a grönsakshall, fiskaffär, blomsteraffär, tyg- och inredningsbutik, café, restaurang samt skoaffär.

Övrigt

Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité.

Karta
Allévägen 32
Malen

Djavad Kristensen

Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

”Att göra affärer är det roligaste jag vet. Att träffa människor, insupa deras livshistoria och hjälpa dem lägga pusslet rätt för att i slutändan knyta ihop en affär där alla parter är nöjda är det bästa jag vet. ”

Djavad är uppvuxen i Båstad och har förutom detaljkännedom både kärlek och känsla för området. Han håller ibland till på Mallorca där han hanterar de utländska objekten, men när hemlängtan kallar återvänder Djavad med hjärtat före, hem till Bjärehalvön, som med sitt böljande landskap, internationellt avslappnade atmosfär och underbara känsla aldrig slutar att leverera.

djavad.jpg