MED477C47BC03EE4D0FAD556C4021C9D46A

Stationsterrassen 10

Båstad

Charmiga och lugna omgivningar

Mysig lägenhet som passar perfekt när man besöker Båstad och ligger endast några hundra meter från salta dopp på Malen. Lägenheten är belägen byggnaden Margrete Ro och har dubbelsäng, garderob, fåtölj och badrum. Utanför finns uteplats och härliga omgivningar med närhet till Båstads utbud av nöjen, restauranger och inte minst vacker natur. Lägenheten är avsedd för hotellverksamhet och när du inte bor där själv hyr driftbolaget ut lägenheten och du tar del av intäkterna. Välkomna att kontakta Anna för mer info och för att boka tid för visning.

 • Pris
  395 000 kr
 • Boyta
  13,6 m2
 • Månadsavgift
  2 020 kr/mån
 • Antal rum
  1
 • Typ
  Bostadsrätt
 • Ref.Nr
  AO05824
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse, snabbt möjligt

Bekymmerslöst boende

Mysiga och anrika Pensionat Enehall med anor från 1924 har trevlig atmosfär och lugna omgivningar. Här bor man lugnt och rofyllt i trivsam lägenhet med 500m till morgon och kvällsdopp och intill vackra Skåneleden. Nu erbjuds denna mysiga etta som nås genom gemensam ytterdörr och hall och sedan vidare in i lägenheten. Här finns dubbelsäng och plats för fåtöljer, TV och nyinsatt garderob. Badrummet är utrustat med toalett, vask och dusch. Lägenheten är belägen i separat stuga med två lägenheter och omgärdas av grönskande trädgård. Den härliga omgivningen och närheten till Båstads många upplevelser och rika restaurangutbud gör att läget är en perfekt plats för att ladda batterierna. Här njuter man gärna av en frukost i trädgården och därefter en promenad genom Båstad, längs med strandpromenaden eller på gamla banvallen genom bokskogen. Dopp i havet från brygga eller strand finns alltid nära liksom populära Malenbadet med bassänger. Tåg och busstation finns båda på cykelavstånd. 2016 ombildades hotellet till bostadsrättsförening och pensionatverksamheten finns kvar där du som ägare kan nyttja din lägenhet när du vill, och resterande tid har driftbolaget hand om uthyrningen och du som ägare tar del av intäkterna. Bekymmersfritt och bekvämt boende med närhet till allt vad Båstad och Bjäre har att erbjuda!

Uthyrning

Pensionat Enehall har hand om uthyrningen av lägenheterna och som ägare får du del av intäkterna. Vill man som ägare själv bo i lägenheten bokar man det i receptionen. Alla uthyrning sker via pensionatet, ägare får inte hyra ut sin lägenhet. Historiska intäkter från fd säljare/mäklare och pensionatet: 2018: Ca 28 000kr. 2019: Ca 20 000kr. 2020: 12 000kr (pandemi). 2022: 44 696kr. Lägenheten ska användas för hotelluthyrning och man får inte stå folkbokförd på adressen. Lägenheten säljs möblerad och man får som ägare byta ut möbler eller göra renoveringar. Väsentliga förändringar behöver godkännas av styrelse och meddelas driftbolaget. Man får ha privata ägodelar i lägenheten men rekommenderas att låsa in dem i ett skåp eller liknande när man själv inte bor i lägenheten. Husdjur är tillåtna i lägenhet 209.

Övrig information

Information
Övriga byggnader

Besök gärna pensionatets hemsida: www.enehall.se.

Beskrivning bilplats

Fri parkering på området.

Lägenhetsnummer

10558

Lägenhetsnummer register

0209

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Byggnadstyp

1 plan

Areakälla

föreningens information

Våning

1

Hiss

Nej

Ventilation

Självdrag

Nätbolag

Bjärekraft

Energideklaration

Behövs ej

Energiklass

None

Förening - Brf Vänner Båstad
Generell information

Brf Vänner Båstad äger fastigheterna på Stationsterassen 10 och Hallvägen 6. Totalt är det 6 byggnader i föreningen med 44 bostadslägenheter.

Antal lägenheter

44

Andel i förening

4,4%

Månadsavgift

2 020 kr/mån

inkl. värme, vatten, wifi. Obligatoriskt tillägg på 375kr/mån för el tillkommer.
Pantsättningsavgift

Betalas av köparen

Organisationsform

Bostadsratt

Äkta bostadsrättsförening

Oäkta

TV och bredband

TV med grundutbud finns. Fiberanslutning finns och alla rum och gemensamma utrymmen har tillgång till internet via WiFi.

Övrigt

Bostadsrättsföreningen är oäkta. Detta kan påverka föreningens och bostadsrättsinnehavarens beskattning.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja

Bilplats

Fri parkering på området.

Renoveringar

En underhållsplan håller på att upprättas och en del renoveringsbehov finns men inte fastställt när och var renoveringarna sker än.

Driftkostnader
El

4 500 kr/år

VA

0 kr

Total driftskostnad

4 500 kr

Schablonavdrag för el på 375kr/mån.
Om området
Generellt

Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.

Dokument
Karta
Stationsterrassen 10
Båstad

Anna Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

"Att sälja en bostad är att sälja en känsla. Jag brinner för kundrelationen, att möta nya människor, lyssna, ta in och reflektera över hur de vill gå till väga, triggar mig. Att få utveckla mitt nätverk och hjälpa människor från en bostad till en annan är hedersamt, och jag gör mitt yttersta för att både säljare och köpare ska vara nöjda och känna trygghet"

Engagemang och kundrelationer är något Anna alltid sätter fokus på och som genomsyrar affärerna. Sporttokig tävlingsmänniska som gärna har många bollar i luften och som sedan 2015 har arbetat i mäklarbranschen och förmedlar både villor, bostadsrätter, gårdar och tomter som ger ett härligt och varierat arbetsområde. Som född och uppvuxen på Bjärehalvön är lokalkännedomen stor och har byggts upp under en lång tid, Anna har koll på var närmsta glasskiosk, cykelväg eller badbrygga finns. Sitter Anna inte på kontoret i Ängelholm eller Båstad så hittar ni troligen henne på padelbanan, fotbollsplanen eller i skidbacken.

anna.jpg